Primul Cluj Bloggers Lan Party

Sâmbata trecută, pe vremea asta, Cris era la after party-ul din cadrul Cluj Blogger Lan Party, după ce în urmă cu câteva luni se înscrisese din greșeală la ediția din București, crezând că este la Polivalentă la Cluj. Iată că de data aceasta Bloggers Lan Party se nimerise la el în oraș. Îi era așa dor de un Fifa, de avione și era foarte curios ce alte activări mai sunt și ce lume va întâlni.

“Bloggers Lan Party caută să crească în primul rând calitatea gaming-ului din România și asta e greu. Am avut cereri încă de anul acesta din Timișoara, Iași, Constanța, Pitești, Brașov, dar am considerat că nu sunt comunități suficient de dezvoltate încât să suporte conceptul acestui eveniment.”- Toma Nicolau, Blogger Admin BLP

68873640_1233953410118671_4594450726985400320_n
https://www.facebook.com/BloggersLanParty/
De ce un BLP la Cluj?

La o discuție din cadrul petrecerii de după, B. a discutat puțin cu unul din fondatorii Creative Monkeyz, Codin, cel care a insistat pentru ca o astfel de franciză să vină și în inima Transilvaniei, nu doar de Untold.

“De-a lungul carierei noastre, am încercat să spriinim evenimentele foarte faine și care ni se par că s-ar potrivi în comunitatea noastră, unde se încearcă să se aducă un anumit tip de gândire sau de raportare față de lucruri de care noi nu am avut parte, cum sunt comunitățile de gaming sau oamenii care sunt super-pasionați de seriale, anime-uri, animație, benzi desenate. În toate zonele acestea mai fresh pe care dorim să le vedem mai bine reprezentate, ne-am implicat.”- Codin, Creativ Monekyz

Înainte de main eventul Cluj Bloggers Lan Party

Înainte de eveniment au existat 3 tipuri de apeluri, acreditările pentru bloggeri, înscrierile pentru voluntari și selecția participanților. Nu a existat taxă de participare la eveniment. Prima seară, cea de vineri, a fost dedicată antrenamentelor, socializării și înscrierii la competițiile din cadrul evenimentului, ce urmau să se desfășoare sâmbata, a 2-a zi, ce reprezenta practic main eventul. Cei de la Johnnie Walker au venit să se asigure că nimeni nu moare de sete, lucru foarte apreciat de toată lumea. Mixologul de serviciu chiar a venit cu propuneri de cocktailuri compuse din whisky, ginger, rozmarin sau chiar scorțișoară.

20190816_192913.jpg

“Bloggers Lan Party nu o să se monetizeze niciodată de la invitați sau participanți. Noi căutăm ca oricine vine la eveniment să se simtă ca un VIP, tot ce are el nevoie să-i punem la dispoziție, să se simtă bine, să se distreze. Până la urmă ăsta este un lan party, pentru noi este o petrecere.” -Toma Nicolau, blogger șef de operațiuni

În ambele zile a fost de apreciat aportul voluntarilor, care au fost foarte primitori, amabili, pregătiți să răspundă la orice întrebare, adaptabili în funcție de competiții și participanți.

“Am fost și la celelalte 2 ediții BLP ce au avut loc la Cluj, în anii 2017 și 2018, în interiorul Untold-ului. Faptul că organizatorii au luat decizia de a face un eveniment separat de Untold, în anul acesta, mi se pare cea mai bună idee. Sunt sigur că dacă o să urmeze și alte ediții la Cluj, o să atragă din ce în ce mai mulți participanți. Ediția de anul acesta a fost prima în care am vrut să mă implic total și de-asta am ales să fiu voluntar. Evenimentul în sine este despre a crea legături și prietenii, iar pentru mine a funcționat, mi-am făcut noi prieteni, alături de care m-am distrat super-mult și mi-aș mai petrece timpul oricând cu drag. Organizatorii sunt super deschiși și știu să îmbine munca cu distracția. Mi-a plăcut la BLP atât de mult încât mă gândesc serios să dau o fugă în București la ediția din toamnă. ” – Andrei, Voluntar

La nivel de gustări, Pringles, singurul brand ce este decent la gust și ce nu-i generează reacții alergice lui B, a fost plăcerea nevinovată a tuturor. Chiar a fost un pairing interesant cu mixurile celor de la Johnnie Walker. Plus au venit cu o propunere de joc despre care o să vorbim un pic mai târziu.

20190817_182124
https://www.instagram.com/crisbpovestivalurisimarketing/

După ce a luat toți parapeții din Grand Turismo VR promovat de Logitech, a dansat un pic pe aplicația Just Dance de la TP-Link și s-a angrenat în câteva sesiuni de socializare, unde pe la 22 00, B. și-a făcut exitul din prima seară. Cris trebuia să ajungă la un concert al prietenilor săi de la TacTic,trupă despre care am povestit puțin într-un articol mai vechi.

Main day Cluj Bloggers Lan Party

După o noaptea prelungită până după concert, B. ajunge cam pe ora 11 și ceva ( de dimi) la ziua de main event de Cluj Bloggers Party, de la Cluj Hub. Își luase noul tricou cu U Cluj, era teoretic pregătit de FIFA 19 pe Playstation 4, dar și cu gândul la Avioane, unde premiul pentru locul 1 era o dronă.

Liverpool – Manchester City

La Fifa 19, eroul nostru nu avea mari așteptări, dat fiind faptul că nu mai jucase de ani buni Fifa și atunci doar pe PC și laptop, PS4 era o premieră. Și totuși controalele păreau ușor de învățat, că le exersase cu o zi înainte, mai un șut, un sprint, o pasă în adâncime, o alunecare și ceva buton ascuns de pauză pe care tot apăsa din greșeală. Desigur că a ieșit din primul meci, dar a pierdut doar cu 1-0 și a avut ocazii, cu 2-3 șuturi pe poartă. Bine că și adversarul a ratat multe oportunități. Liverpool – Manchester City, a fost un duel la fel de strâns pe cât este și în realitate.

” O experiență unică , deja aștept următorul BLP! “- Ciprian, participant

Avioane pe Flipcharts Samsung

Aici B. avea mari speranțe, fiind un împătimit al acestui joc, doar că regulile erau puțin diferite, în sensul că nu se juca pe foi de caiet de mate, ci pe table de flipchart digitale oferite de cei de la Samsung, iar cele 3 avioane trebuiau să fie doborâte în fiecare punct, nu doar în vârf. Din nefericire, Cris a pierdut la limită, la distanță de 2-3 mutări, combatantul său fiind unul foarte isteț, deși eroul nostru a înghesuit avioanele cum a putut el mai bine, să îl inducă în eroare, însă fără succes.

20190817_151053

68576163_1236218949892117_1750519208313094144_n
https://www.facebook.com/BloggersLanParty/

Între timp, o mulțime de alte activări erau disponibile, printre acestea era și un start-up al Alexandrei Pintilie, ce presupunea să alergi și să virezi pentru a coordona viteza și direcția mașinii. Finalul distracției culmina cu opțiunea de te fotografia, cu scorul obținut.

Pe partea de GIF-uri, organizatorii au pregătit și un device care să capteze orice strâmbătură, iar B. nu putea să reziste la imboldul unui voluntar de a încerca și această minune tehnologică.

5R2UvyP

Team Fight Tactics

Marea atracție a participanților a fost campionatul de Team Fight Tactics, un fel de League of Legends, unde majoritatea au participat și restul s-au așezat pe bean bags să urmărească meciurile pe ecranul uriaș. Comentatorul a fost Codin Pop, iar locul 1 a fost recompensat cu suma de 500 de euro, oferit de cei de la Creative Monkeyz, ca bonus pe lângă biletele la Comic Con și echipamentele periferice garantate de organizatori.

” Față de alte ediții, mi s-a părut mult mai deschis, la modul fizic pentru că a fost vorba despre un open space. A fost și o facilitate pentru interacțiunea oamenilor, am impresia că s-au creat mai multe legături, decât în momentul în care totul era compartimentat în diverse săli. Lumea putea să vadă constant ce se întâmplă și asta a condus la mult mai multe întâlniri, schimburi de opinii, mi s-a părut mai deschis, mai friendly.” – Codin, Creativ Monekyz

69285154_1236218869892125_1525854889308061696_n
https://www.facebook.com/BloggersLanParty/
Finala de Fifa 19

La un momentan, o senzație de plictiseală, un feeling așa stingher îl lovea pe B. dar a văzut că urmează finala de FIFA 19 la PS4 și i-a venit ideea să face un livestream pe facebook. Era un meci de Franța contra Franța, unde câștigatorul s-a ales cu masă de fussball. Meciul s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru una dintre Franțe, gol Mbappe.

Între timp ajunsese și un alt Vlad, o cunoștiință a lui Cris, de pe timpuri, de când era în Asociația Studențiilor Secției de Marketing. S-au pus să dea un Mortal Kombat pe joystick-uri și un Fifa 18, în care bineînțeles că și aici eroul nostru și-a cam luat-o în freză.

Au continuat și cu un meci de chips pong, gândit de cei de la Pringles, cu premii desigur în chipsuri. S-a mers cap la cap, dar când fiecare mai avea câte o cutie, parcă s-a jucat moarte deloc subită, în cel mai ardelenesc mod, cred că intuniți cine a câștigat :))

” Au avut o organizare bună, cred ca era nevoie de mai multe locuri de interacțiune ca să țină lumea să stea de vorbă și să nu plece acasă sau să stea pe telefon. “- Vlad, participant

20190817_18351469171678_1233300213517324_300115169135034368_n20190816_215502

Throw Throw Burrito by Food Panda

Un joc ce părea ciudat la prima vedere, dar unde totuși era destul de multă înghesuială, îi facea cu ochiu lui B. Vorba aia, dacă și Mircea Bravo s-a bagat la o tură de Throw Throw Burrito, un joc de cărți sponsorizat de foodpanda. Regula spunea că în momentul în care cineva făcea o triplă de 3 cărți de duel la fel, provoca alți jucători să arunce unul după altul cu un burrito. Câștigatorul era cel care strângea cele mai multe puncte.

mircea bravo
https://www.facebook.com/BloggersLanParty/

69289636_10156916582244608_9187489427637665792_n

Faza cea mai tare era cu tragerea la sorți în care se putea câștiga un set de la foodpanda și Logitech. Așa s-a ales B. cu primul unboxing din viața lui, unde s-a apucat să scoată tot ce era prin ghiozdanul celor de Foodpanda, cu surprize la Logitech. Se pare că nu toată ziua a pierdut pe linie, șansa i-a surâs și lui într-un final 🙂

“Tatăl meu mi-a spus că viața este o loterie, jocul este sub multe forme și cred eu că este în toate aspectele vieții pentru că toată lumea își începe viața printr-un joc și este foarte greu să mai schimbi asta când ești adult.”- Toma Nicolau, Blogger Șef de Operațiuni BLP

68717061_1236220019892010_1561639650580234240_n
https://www.facebook.com/BloggersLanParty/

Seara a continuat cu un after party în Charlie, de tip open bar. A fost o petrecere destul de drăguță, urmată de un after la after party. Din păcate, dimineața la 12, Cris a uitat de alarma pentru fotbalul de duminică, da no’ nu în fiecare zi este Cluj Bloggers Lan Party.

44646
https://www.instagram.com/crisbpovestivalurisimarketing/

“A fost interactiv, friendly si amuzant!”- Vlad, gamer

O comunitate de influenceri în Cluj

Visul unei comunități de influenceri la Cluj se poate spune că mai progresat datorită acestui prim Bloggers Lan Party, deși bloggerii din Cluj au cam chiulit. Chestionat despre cum ar trebui să fie o comunitate de influenceri, Codin a mizat pe nișare, personalizare și efect țintit.

“Nu știu dacă putem vorbi despre o comunitate de influenceri în Cluj, cred că fiecare pe propria lui parcelă, în propria comunitate, ar trebui să încerce să promoveze valori. Pentru mine, cel mai important este să găsești în publicul tău oameni pe aceeași lungime de undă, pe anumite opinii, pe un anumit mod de a privi viața, indiferent că e vorba despre a ne folosi umorul pentru a trece peste situații dificile noastră sau de a ne păstra etici și morali pentru a face lucruri pozitive.”-Codin, Creative Monkeyz

68756452_1233953313452014_1509909148911796224_n
https://www.facebook.com/BloggersLanParty/
Pulsul pieței de influenceri la nivel național

B. nu se putea abține să ia un pic pulsul influencingului în 2019, mai ales că avea lângă el un reprezentat autorizat să-și dea cu părerea. Din păcate, prezentul sună destul de trist.

La scară națională este destul de pervertită și prost înțeleasă noțiunea de influencer, a devenit o chestie 100% mercantilă, în care din ce în ce mai mulți copii încearcă să intre pe făgașul ăsta, să se autointituleze, să facă bani, o văd ca pe un job, ceea ce mi se par mizerabil, că eu înțeleg altceva…- Codin, Creative Monkeyz

cluj-header
https://www.bloggerslanparty.ro/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s