YOLO Andra II- Dans pe muzică

Am rămas din prima parte la întrebarea dacă ai prefera să sacrifici succesul ca să fii fericită sau să sacrifici fericirea ca să ai succes?

Andra- Ar prefera să sacrific succesul ca să fiu fericită!

Vorbeam mai devreme despre copilăria ta. Obișnuiesc din când în când să fac un exercițiu. Să ne imaginăm că alături de noi la masă vine Andra care tocmai intra pe băncile liceului . ..

Andra-:))

În clasa a 9-a, să presupunem că se așează aici față în față cu tine …

Andra- Sunt aceeași persoană, nu m-am schimbat tare mult.

Ne poți spune cum arăta și dacă ar fi să-i dai câteva sfaturi, ce i-ai spune, știind prin ce o să treacă?

Andra- Având în vedere că încăpățânată sunt în continuare cum eram și atunci, i-aș spune tot timpul să-și asculte instinctul și să facă ce simte, exact cum a făcut. Nu i-aș da un sfat anume pentru că eu tot timpul am fost de părere că cel mai bine este să ne trăim noi propria viață și să învâțăm din proprile greșeli, nu din greșelile altora. Bine, acum sunt cazuri extreme în care este ok să învătăm din greșelile altora, nu te apuci să furi sau te droghezi, dar ce ține de greșeli din proprie experiență gen întâlnirea cu un băiat, să aleg ceva anume, aleg tot timpul ce-mi dictează inima. Dacă este să greșesc am să învâț din propria greșeală.

Mi se pare mie sau avem o Andra YOLO?

Andra- Da, da!

Deci întrebarea legată de urme de regrete nu-și aici rostul aici, nu?

Andra- Nu, nu chiar…

Nu chiar, sau?

Andra- Nu cred, nu…

Revenind la dans, chiar sunt foarte curios să știu ce importanță are muzica în dans?

Andra-Este foarte importantă!

Este doar coregrafia în minte, 1,2,3,4?

Andra-De multe ori și noi la repetiții dacă începem să facem un dans fără muzică, crede-mă că ne blocăm, adică avem dansuri strict pe muzică și ne vine mult mai ușor. Dacă muzica poate exista fară dans, dansul nu poate exista fără muzică.

Ăsta este un titlu bun pentru articol 🙂

Andra- Pentru o carte :))

Te-ai gândit să scrii una?

Andra- Aveam un vis când eram mai mică, bine n-au dispărut gândurile ăstea. Când aveam 13 ani am început eu să scriu o carte de criminalistică, pfai de capul meu!🕵️‍♀️ Dar nu m-am ocupat de ea….

Visai să devii polițistă sau detectiv?

Andra- Nu visam, doar că mă uitam pe Investigation Discovery și erau tot felul de crime și nebunii, asta m-a făcut să-mi doresc să scriu, dar ..,

Cumva ai alunecat în partea în care voiam sa intru, merci că ai deschis poarta spre hobby-uri.

Andra- Așa…

La nivel de format pentru generația ta, Generația Millenials, nu?

Andra- În 99 sunt născută, dar aproape 2000 …

Milenials-Z, pe acolo, ce mai reprezintă pentru voi televizorul? Că vorbeai despre Discovery, tu personal și oamenii din jurul tău se mai uită la televizor?

Andra- Am mulți prieteni care nu se uită la televizor sau care nu au televizor, bine majoritatea care stau în chirie nu au televizor. Dar am prieteni care nu se mai uită la televizor, în schimb sunt pe laptop, pe seriale, tot au ceva în fața ochilor, un ecran. Nu-i ca și cum ar sta să citească sau cine știe…

Doamne’ feri :))

Andra- Eu am televizor în fiecare cameră, când am plecat de acasă am lăsat televizorul deschis, adorm cu televizorul deschis.

Bănuiesc că și o parte din faptul că ai ajuns la “Românii au talent” are legătură cu televizorul, că urmăreai formatul…

Andra- Da, urmăream! Uite, am urmărit foarte mult emisiunea “Dansez pentru tine”. Când eram mică visam să ajung la “Dansez pentru tine”.

Încă mai ai șanse, trebuie doar să devii vedetă …

Andra- Păi s-a anulat emisiunea când am făcut eu 14-15 ani.

A, nu mai este emisiunea?

Andra- Da!

Nu cred că mă uit destul la televizor, tu te uiți mai mult ca mine :))

Andra- Da, păi din 2012-2013 nu prea mai este.

Bine, cred că mai sunt emisiuni de dans, acum este mai mult pe muzică și talente. Eu mă uitam la formatul internațional de America Best Dance Crew, era pe MTV parcă. Dacă ar fi să te gândești, care ți se pare cea mai mișto trupă de dans din lume?

Andra- Nu știu, n-am idee. Urmăresc dar nu în mod specific pe cineva, așa când mai găsesc câte o filmare.

Că tot mâncăm pizza, la partea aceasta de dans există sacrifcii alimentare?

Andra- Nu!

Deci ai voie să dansezi și mai plinuță?

Andra- Bine, n-ai voie dar poți să mănânci ce vrei.

Faptul că de 3 ani ești vegetariană are legătură și cu dansul? Vegetarianismul se consideră un stil de viață mai sănătos?

Andra- Cumva, da!

Sau nu a fost asta una din motivațiile tale?

Andra- Nu, toată lumea m-a întrebat dacă m-am făcut vegetariană să slăbesc …

Nu știu dacă ai nevoie …

Andra- Nu, nu! A fost pur și simplu pentru că nu mai voiam să mănânc animale.

Deci ține mai mult de viziunea ta asupra lumii.

Andra- Da!

Râmânând în topicul muzical, că am și eu acolo o rubrică și o să-ți adresez o întrebare mai târziu, se numește Fărâmă de soare muzicală. Sau să-ți adresez întrebarea acuma? Hai că ți-o adresez acuma, că o să fie specială. Pentru stare în care suntem acuma, pentru momentul acesta, dacă tu fi DJ-ul la platane, ce piesă ai pune sau ce stil de muzică ar merge, cu starea pe care o ai acuma, ca să te aducă în vide-ul tău perfect, în zenul?

Andra- Uite, mie îmi plac melodiile foarte vechi. Având în vedere că este un interviu și ar trebui să fie stare mai chill așa, aș pune ceva de Frank Sinatra.

Sinatra?! Mamă, frate! Ai merge pe un “My Way” sau un “New York, New York”?

Andra- Da,da!

Că tot vorbeai de partea aceasta de work and travel :)) Din greșeală am descoperit topicul ăsta, ai reușit până acum să depășești granițele țării?

Andra- Nu, n-am călătorit.

Dar îmi povesteai în culise, înainte de interviu, că plănuiești o experiență work and travel. La ce te aștepți? Ce-și dorește un tânăr din generația ta în momentul în care pleacă la 6000-7000 de km distanță?

Andra- În primul rând să vadă America, eu am zis că Europa o vezi mai ușor, pleci cu câțiva bănuți usor, oriunde în Europa, chiar și în Asia. Dar în America e mai greu cu viza. Este o experiență să vezi America, în primul rând și să faci în 4 luni niște bani pe care-i faci poate într-un an în țară. Plus că lucrezi și într-un domeniu precum ospătar, bucătar, ajutor de bucătar. Dacă nu aveam trupa de dans probabil m-aș fi angajat și eu ca ospătar sau ceva de genu. Dar așa cum am trupa nu există șanse. Acolo exista șansa să lucrez și eu în domeniul ăsta.

Că tot vorbeam despre distanțe mari, dacă în momentul acesta ai căpăta o putere să te teleportezi, practic să închizi ochii și să pocnești din degete, oriunde vrei în următoarea secundă, unde ai vrea să fii?

Andra- Undeva la mare 🌊

În România?

Andra- Să fie plajă și apă 🏖️

Deci între mare și munte, ești o persoană de mare?

Andra- Clar, da!

O să trebuiască să termini felia aia de pizza ca să nu-ți rămână în gât la următoarea întrebare. Este foarte urâtă, îmi pun și eu niște ceai între timp, să mă pregătesc psihic. Majoritatea oamenilor când le-o pun se cam strâmbă, dar este o întrebare pe care cumva mi-ai și indus-o din răspunsurile anterioare. Ca și tânăr, ți se pare că mai merită să rămâi în România?

Andra- Da!

De ce?

Andra- Consider că în afară oricine poate să se realizeze, în schimb în țară este mult mai greu și asta ar fi o provocare.

Consideri că în orașul tău, în Iași, există șanse să te realizezi sau ai în minte să ajungi în alte orașe? Mai ales că ai și călătorit destul de mult prin țară.

Andra- Când m-ai întrebat despre mine în clasa a 9-a, atunci mi-ar fi plăcut să urmez o facultate în București, mai târziu am cunoscut Clujul, mi-ar fi plăcut să urmez o facultate din Cluj. Uite că terminat liceul și am rămas tot în Iași, asta cred că datorită trupei de dans. Dacă eram o elevă oarecare sigur aș fi mers în Cluj sau București, dar acum mi-aș dori în continuare să rămân în Iași.

Dacă ar fi să facem o comparație în 3, că le-ai menționat. Ce au aparte Iașiul, Clujul și Bucureștiul? Ce au ele în plus, ce are Iașiul și nu au celălalte orașe?

Andra- Păi nu știu despre Iași ce să spun, că am trăit aici toată viața și poate o persoană din afară ar vedea altfel orașul ăsta. Avantajul în Iași este că cunosc orașul, în București îmi place viața de noapte, să spunem că sunt foarte multe cluburi, localuri…

Centrul Vechi!

Andra- Da, Centrul Vechi mai ales, atunci descoperisem eu cluburile și eram foarte fascinată, mi-a trecut pe parcurs :)) Bine, când mă gândesc că în a 9-a nu făceam dansuri și eram fascinată să ies în club, să dansez, dar după ce am ajuns să dansez la spectacole, la toate nunțiile, cumetriile, evenimentele posibile, sunt sătulă de dansat în club, adică nu-mi mai trebe, gata…

Totuși, Andra, ai abia 21 de ani…

Andra- Da..

Scuze, continuă, dar la vârsta ta totuși…

Andra- Păi, nu, sunt sătulă de dansat. La Cluj îmi place foarte orașul, arhitectura, dar mai ales oamenii. Au un stil așa mai open-minded, mai primitori. Din câți am cunoscut eu în Cluj, așa au fost.

Majoritatea erau ardeleni?

Andra- Da!

Următoarea o să fie o întrebare așa, super-mioritică. Care este trăsătura definitorie a moldovenilor?

Andra- A moldovenilor?

Să văd dac-o am, că și eu sunt pe jumate’.

Andra- Poate accentul sau faptul că beau? :)))

Stai să mă gândesc, pălinca ardeleanescă e mai bună ca …

Andra- E mai tare!

Aici e țuica?

Andra-Țuică!

E mai bună decât țuica moldovenească?

Andra- Nu știu dacă e mai bună, dar clar este mai tare, le-am încercat pe amândouă.

Deși l-am tot ocolit, am ajuns și la subiectul gastronomie. Discutam și înainte de interviu, ce-i place Andrei să mănânce, care este meniul perfect, în momentul în care vezi preparatul acela în farfurie este ziua ta perfectă? Poate și ce-i în pahar, facem un pairing.

Andra- Ca și mâncare îmi plac foarte mult supele cremă, în rest nu cred că am ceva. Îmi place pizza, uite ce mâncăm noi acuma🍕

Și la nivel de băuturi?

Andra- Băuturi alcoolice?

Acesta este un YOLO-Interviu, n-am venit să pun categorii sau granițe.

Andra- Îmi place cafeaua și uite ca și băuturi alcoolice aș alege vinul.

Aici îți dai seama că o sa-ți pun o întrebare, alb, rose sau roșu?

Andra- Roșu!

Sec, demi-sec, dulce?

Andra-Demisec!

De casă sau de cumpărat?

Andra- Și și, în principiu de casă, că am bunici care fac vin, au vie și fac vin de casă.

D-aia te întrebam, ca și eu am primit de la unchiul meu și o să mă duc cu merinde acasă :)) Discutam acum câteva zile, partea de vinuri este pentru un moment anume? Tot timpul este discuția asta cu oamenii, când ar trebui să bem? Pentru o celebrare anume, pentru un moment al zilei anume sau pentru o zi a săptămânii anume? Când merge un vin?

Andra- În principiu, cel mai bine merge seara, n-aș bea nicidată alcool dimineața, n-aș putea. Clar dimineața cafea, la prânz apă, limonadă și seara băuturi alcoolice. Alcoolul, chiar și vinul au puterea asta de a te moleși și dacă te moleșești de dimineață, ce mai faci toată ziua?

Mai ales dacă bei vin fiert după ce vii la căldură de afară.

Andra- Da,da! Nu prea sunt genul de persoană care să consume băuturi alcoolice, cam foarte rar.

Nu, nu, dar nimeni de la masa asta nu consumă :))

Andra- :))

Vorbeam doar despre momentele ideale servirii vinului.

Andra- La petreceri, la aniversări ar merge.

Deci pe vinul roșu, ai o specialitate anume, ceva franțuzesc, ceva ce ai încercat o data și ți-a încântat papilele gustative?

Andra- Nu am ceva anume . . .

Chiar aseară mă uitam la un film, ți-l recomand cu drag, se cheamă “Bottle Shock”. Este despre Chardonnay, pe alb, nu este partea ta preferată, dar are în centru un degustător de vinuri, care merge în California, ca să găsească vinul franțuzesc perfect. E genial, ca și story, este super-misto! C-am atins un pic și partea cinematografică, care sunt fimele care inspiră. Aici o să revin iarăși la obsesia mea, au legătură cu dansul cu filmele tale preferate?

Andra- N-au legătură!

Deci nu o să începem cu “Step up”, “Honey”, “Dirty Dancing”…

Andra- “Dirty Dancing” da, clar îmi place! :))

Ți-a ieșit vreodată priza de sus?

Andra- Ba da, am încercat-o, aia de sare ea cu picioarele!

În apă?

Andra- Nu apă, la o repetiție!

Și a avut emoții colegul?

Andra- Nu,nu, că este genul înalt, care face sală, are mușchi, este ok. Nu am avut emoții nici eu, nici el, a fost ok, cel mult cădeam în cap :))

În film au exersat în apă, d-aia te-am întrebat, știi? :))

Andra- Filmu-i film!

Revenind la filme și seriale, care sunt top în playlist, pe care le revezi indiferent de câte ori le-ai văzut?

Andra- Ai, dar nu știu să-ți zic filme anume. Îmi place ăstea ori de comedie, ori de dragoste, nu mă omor după filmele de acțiune.

Merg și mixuri de comedii romantice?

Andra- Da,da! De acțiune nu mă omor după alea, cu bătăi, cu împușcături, nu-s genul meu, mă plictisesc ușor, Poate doar ălea cu Jackie Chan, Bruce Lee…

Mamă, ce clasică, acum oscilez între titlul cu dansul fără muzică sau Andra-Romanul clasic.

Andra- Da, bravo! :))

Pentru vârsta ta ai niște gusturi foarte clasice…

Andra- Șă știi!

Se vede că nu m-ai mințit că mi-ai spus că-ți place să te uiți la televizor.

Andra- Da,da! Sincer seriale nu prea urmăresc…

Îți cam mâncă timp…

Andra- Dacă toate lumea urmărește seriale, eu nu…

Deci pe tine Netflix-ul încă nu te-a cucerit încă? Nici măcar cu luna aia gratis?

Andra- Nu!

Deci îți place să dormi 🙂

Andra- Nu mă tentează, sunt conștientă că dacă mă apuc să mă uit la un serial s-ar putea să mă prindă. Am un serial preferat, dar nu-i genul urmărit de toată lumea. Când eram mai mică, tatăl meu și bunica se uitau la seriale coreene. Și am început să mă uit cu ei, a fost un serial care mi-a plăcut atât de mult. Era cu două surori gemene și profeția spunea că dacă regina naște gemeni o să fie detronată, se rupe osul sacru, nu o să mai poată să nască băieți și tot felul de nebunii. Era o tipă care era rea și voia să fie regină👸. A trimis-o pe una din gemene slujitoare în deșert, a călătorit, citea foartea mult, era super-inteligentă. Cealaltă era prințesă, era inteligentă, dar nu avea cultura celăilalte. La un moment dat geamăna izgonită a vrut să-și găsească tatăl și a văzut numele unui maestru. S-a întors în regatul respectiv, a devenit ceva luptător…

Și era femeie?

Andra- Da, se prefăcea că-i băiat. Într-un final s-a împrietenit cu sora ei geamănă și la un moment s-au prins că-s surori gemene, aveau un semn comun. Regina a vrut să omoare una din gemene că așa i-a zis una din preotese și a omorât-o din greșeală pe prințesă și a ajuns cealaltă prințesă. Și de acolo tot felul de peripeții, a fost și un episod fain cu eclipsa de lună. Prințesa asta a ajuns prima femeie rege, asta a fost ambiția ei. S-a îndrăgostit de un luptător, discipolul maestrului respectiv. El era fiul reginei rele cu un fost rege, întâmplător și el avea sânge albastru. A ajuns el prim-ministru, ea a ales să renunțe la funcție de rege și l-o cerut în căsătorie pe el, să devină el rege, numai că el o înțeles ceva greșit, a început un război împotriva ei💔. A omorât 100 de persoane ca să ajungă la ea și când încolo el a murit fix la un metru distanță de ea și cam asta a fost. Mama lui într-un episod s-a sinucis, că ea nu a acceptat să piardă în fața ei. A fost foarte interesant serialul, ăsta l-am revăzut acum 2 ani.

Ce combinație între “Games of Thrones”, “Prinț și cerșetor”, “Karate Kid” și “Cenușăreasa” :))

Andra- Da, oricum foarte fain serialul!

Stai că punem și “Romeo și Julieta”!

Andra- Da!

Și cum se cheamă serialul?

Andra- Bine, el are denumirea pe TVR1 “Secretele de la Palat”, dar originar se cheamă “The Great Queen Seondeok”. Era femeia-rege, dar foarte faină!

Și cu ocazia asta bănuiesc că ai apucat să înveți și coreană, nu?

Andra- Știu câteva cuvinte!

Da’ mă uit așa un pic la tine, s-ar putea să fii…

Andra- Când eram mică aveam trăsături de chinezoaică.

Cine știe, poate în altă viață…

Andra- Țin minte când am fost la mare, eram eu mică, cred că aveam vreo 8 ani și erau niște chinezoi, nu știu ce erau ei. Eram cu tati și când m-au văzut au crezut că eram de a lor, mă luau în brațe, făceau poze cu mine, au zis că semăn cu ei, parcă-s copilul lor:))

Te-au transformat în obiectiv turistic?

Andra- Da, da! Erau super-încântați când m-au văzut, să facă poză cu mine, bine că vorbeau limba lor.

Poză cu maimuța :)) Că vorbeai despre mare, care este stațiunea ta preferată, unde te-ai întoarce oricând? Dacă te-ar lua cineva de mână să fugiți, unde ar fi?

Răspunsul în partea a 3-a YOLO Andra III- La mare, la soare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s