“ExpoMaraton” și “Seara de chitară”

Acum câteva zile vedeam la o prietenă a.k.k Max rebranduit în Maxine, anunțul pe social media că are prima ei expoziție. Și cum de la nebunia de 1 mai de anul trecut ne-am văzut tot mai rar am zis că este oportunitatea perfectă să văd ce mai lucrează și la propriu și la figurat. Am zis să nu ies în oraș doar așa pentru o oră și după planuiam să merg și la “Seara de chitară” organizată de OSUBB în amfiteatrul de vară din complexul Hașdeu. Am reușit să corup o prietenă pe care tot așa nu mai văzusem cu lunile și care imediat intră în vacanță, deci all summer long la Bistrița.

Ajunși acolo am mai dat peste alți prieteni dragi, mai ales Antonia și soțul ei și nu uit de draga de Melissa. Că să nu cad în capcana amintirilor revin și pe firul roșu. Deci cum intrăm în Casa Matei Corvin și suntem întâmpinați de voluntari de la Universitatea de Artă și Design care ne oferă câte 2 bilețele unde să evaluăm creațiile celor 2 artiste. Era așa ca un fel meci, cu ceva premii puse în vânzare de sponsori. Intrăm în prima încăpere care era cu o serie de tablouri cu niște gravuri mici, în care trebuie să te chinui să înțelegi. Am vrut să o sun pe Max că știam că ea are ceva textil, dar nu era semnal. Ne oprim pentru orientare să gustăm ceva chestii și ne gândim să mergem spre întuneric, că dacă lumea merge pe acolo va fi ceva.

20180529_193840.jpg

Îmbinarea de ață și lumină a dus la nașterea creației denumită “Sinestezie”. Cum am intrat am dat de Regina Nopții, inspirată de piesa ” Flautul Fermecat ” scrisă de Wolfgang Amadeus Mozart. Negrul acela ce o acoperă bănuiesc că a fost piesa de suflet a lui Max, dat fiind apetența ei pentru negru. Mă ducea un pic cu gândul la Arghezi și estica urâtului și pentru câteva momente nu știu de ce gândul mi-a zburat la “Infernul lui Dante”. Revenit în cotidian, empatizam un pic cu modelelor să stea nemișcați în picioare peste o oră, presupun că nu e foarte ușor.

“Hainele transpun frumusețea interioară. Modul tău de a te îmbrăca explică felul tău de a fi, persoanlitatea, mi se pare cel mai ușor mod de a te indentifica ca persoană!”

Bianka, studentă

20180529_193819.jpg

Cealaltă culoare favorită a lui Max era desigur verdele care o învăluia pe Papageno, mesagerul dintre Regina Nopții și Sarastro. Un personaj înalt, svelt, voios și plin de viață așa într-un mod mai atipic să spunem. Mie îmi dădea un oarecare aer irish, așa mai de spiriduș, poate chiar super-erou. Îmi aducea aminte de ceva povești sau desene animate din copilărie.

“Este o experiență o dată în viață!”

Maxine artistă și studentă la Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca

20180529_193800.jpg

Și ultimul persoaj, dar nu cel din urmă era zic eu un fel de variantă catolică a lui Dani Fericitul al zilelor noastre, cu ușoare tente ironice. Bine creația întruchipează personajul Sarastro, preotul înțelepciunii ce îmi lasa impresia unui om cu multe straturi, multe poate nu așa de necesare, dar importante pentru branding care lumea să-l poată recunoaște de la poștă nu neapărat pentru ce reprezintă el ca rol în societate ci după ce poartă pe el.

20180529_194339.jpg

Ca la orice chestie de modă și fashion mi-am făcut și o poză cu vedeta așa de final, ieșind ceva așa un pic artistic, eu fiind mai mult așa o umbră după ea, parca ea era Jennifer Love Hewitt și eu un rătăcit care căuta drumul spre lumină. Pentru fanii “Ghost Whisperer” știți la ce mă refer 🙂

Era deja ora 20 00, expoziția era pe sfârșite, i-am dat note maxime lui Max și am plecat spre Hașdeu. Trecând prin statie pe Memo, mă trezesc la orizont cu o niște forme voluptoase, era o prietenă ce am cunoscut-o la mare, parcă semnele era clară că o urmeze o noapte vamaioată în Cluj.

Ne mai oprim nițel pe drum prin ceva market pentru aprovizionare, acolo un pic de apă, de suc, pufuleți, îngehețată, să nu apuce foamea sau setea în mișlocul distracției. Pe la 20 30 ajungem la amfiteatrul de vară, unde ne așezăm pe bancă. Încă era puțină lume și un tip încă își acorda chitara pe o binecunoscută melodie de la Coma, bine eu până să aud versurile am zis că este Metallica, noroc cu însoțitoare mea că este enciclopedie în ale rockului.

Și începe tipu’ timid cu o copilță fără minte, niște apă de izvor, hotel Cișmigiu, înjurăturile le cam zicea printre dinți că era încă ziua, cam punea publicul să înjure 🙂 Apoi mai vine un dude cu ceva rock clasic parcă și apoi un moment publicitar numai bun să merg să iau de la market niște suc de struguri că deja se întunecase, era potrivit. De menționat că tovarășa se eschivase cu scenariul că s-a dus pe Piezisă să aducă o prietenă și s-a făcut pierdută, dar între timp am corupt un prieten să lase autobuzul în stație și să vină și el.

“M-am simțit ca în vacanță prin atmosfera deschisă și oamenii faini care au avut un răspuns pozitiv la muzica noastră!”

Abel Varga, leader Tac Tic

Revin cu sucul de struguri și văd că încep să cânte un tip așa mai skinny, ce se agita pe scenă. Nu suna rău, în urechiile mele vibra a ceva familiar, după prima piesă mi-am dat seama cine era. Era Abel Varga, leaderul trupei Tac Tic, ca să fiu sigur am strigat între piese dacă a fost bun Jaggerul, că-l recrutasem la un grupul de discuții tematic chiar pentru ziua aia. În principiu e un golănaș așa ca un tovarăș mai vechi de al nostru Robert Sălăgean, dar cu perspective de viitor poate mai mari, din câte am înțeles urmează să înregistreze vara aceasta niște piese în Londra. Dar vă asigur că merita sold out-ul de pe bănci, care erau pline până la refuz.

“A fost o seară minunată, cu un public minunat și m-am simțit super fain 😂

Alex, chitarist Tac Tic

A dat-o ăsta cu piese proprii, gașca lui, cu minunile lui, praf de stele în care dragostea nu se pierde niciodată. Toate ca toate, dar colegul lui Alex avea niște solo-uri de chitară bestiale, greu de descris în cuvinte. O combinație neobișnuită de Lenny Kravitz și Santana, ireal omu’!

“Eu m-am simțit ca acasă, pentru că stau la mulți km de cluj și am simțit că, în sfârșit, fac parte dintr-o familie!”

Oana Stănuși, solistă Tac Tic

La un moment dat a urcat și Oana Stănuși ce ne-a rugat să ne întoarcem la mare pe acorduri de Carla’s Dreams, a fost finalul perfect. O eroină care îți face mare plăcere să o asculți, se simte și mai ales se audă câtă pasiune pune în fiecare notă pe care o dăruiește pubicului. Imaginați-vă că ea consideră că nu a ieșit cum trebuie, deși publicul a fost încântat, este o perfecționistă desăvârșită!

“Oameni frumoși, atmosferă de Vamă (cine știe, cunoaște 😉), deconectare de la cotidian…Deconectare de la cotidian și conectare între oameni!”

Beatrice și Greta, Studente

Prietenul ăsta care no îl știți, e Florin, am fost cu și la stand-up, vroia să meargă acasă, avea de salvat vieți a 2-a zi, eu mă gândeam ca este rost de after party, deși no și eu de câteva zile tot de pe la 7 dimi fac ochi. Mă duc la Abel, jonglăm cu 2-3 idei și treaba era ca și rezolvată, mai ales că s-a mai ivit încă un guy cu o chitară și un tip din București cu o trompetă. Apăi ce jam session a ieșit, cu jazz, gospel, country, rock, Mărgineanu’ și lista poate să meargă 3 metri deasupra cerului și înapoi! Pe la ora 23 și un pic, portarul ne-a sugerat să schimbăm locația. Noi am încercat să-l înduplecăm că o să o ardem mai chill, se pare că avea reclamații de la studentele din zonă, tristuț da’ no’…

“Aseară a simțit ca sunt studentă 😍 a fost ce trebuie 😂

Ioana, Studentă

Oare ce am făcut? Am mers toți fiecare la casa mai ales că ne știam așa doar că 2-3 și era marți, cam în sesiune sau…GDPR nu îmi permite să întind cu dezvăluiri șocante, în exclusivite. Plus că se întâmplă în Vamă, rămâne în Vamă, chiar dacă ești în Cluj….Rămâne să aflați, să cercetați, poate să ieșiți cu noi,

“Something more than usual. That’s student life, dude!”

Mihai, Student

Advertisements

2 comments

  1. Imi place stilul mi-se-rupist de-al vamii si nu numai, care se reflecta din abundenta in scris. :)))))) scrii fain, cu niscaiva fler. tine-o tot asa!
    follow.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s