Cel mai blană apus

Sa ne aruncăm într-un vis pur și simplu ca mai apoi să învățăm, așa spunea un cunoscut împătimit al valurilor și muzicii compusă la malul mării, într-o emisiune pe Youtube. Dorința arzătoare de a avea o casă la mare bate cu putere în inimile multor oameni, cel mai blană apus strânind visuri nestatornice de melancolie și amintiri colorate. Și cu noul cartier Boreal Plus din Constangeles, situat un pic mai la nord de vestitul Tomis Nord de care amintește Blaziny în piesele sale, imposibilul devine o certitudine tot mai probabilă.

Boreal Plus, o comunitate la 15 minute de Mamaia

Boreal Plus, moștenirea Boreal și verișorul de la mare al proiectelor bucureștene Greenfield și Luxuria, reprezintă o comunitate, un ansamblu premium de locuințe în Constanța ce cuprinde 18 vile elegante, 9 blocuri de apartamente (studiouri, 2 camere, 3 camere) și o mulțime de facilități: spații verzi amenajate, Kaufland, grădiniță, parc cu locuri de joacă pentru copii, locuri de parcare private, spații comerciale în cartier. Prețurile pornesc de la sub 60 000 de euro, dar se preconizează o creștere de 30% până la finalizare. Recent, Boreal Plus a fost premiat de către International Property Award, cu titlul Residential Development, ceea ce validează conceptul proiectului rezidențial drept unul de excepție. Termenul de finalizare se preconizează a fi finele anului 2023, iar garanția de încadrare în termenul limită derivă din vechimea dezvoltatorilor pe piața încă din 1991 și transparența oferită de faptul că sunt listați la bursă.

Sunt un simplu pământean, Marea Neagră-i tot ce am

Deși mulți vă gândiți la o casă de vacanța la mare, practic o a doua casă, eu știu sigur că va fi prima mea casă. Să pot admira lacul Siutghiol, despre care am scris un articol vara trecută și mai ales marea este un moment pe care nu aș putea pune preț, indiferent că vin rose s-ar petrece în pahar pe balcon. Marea este fără doar și poate butonul ideal de reset mental. Nici nu-i de mirare ca printre cele mai frumoase trupe din istoria muzicii românești s-au format în Constanța. Dacă sunteți pe 30 ani ca mine sigur vă aduceți cu drag aminte de Animal X sau 3rei Sud Est. Cui îi trebuie Dubai sau Barcelona când oaza de creație este la Constanța? Și credeți-mă ca am fost și voi povesti despre în episoadele viitoare despre experiențe pe plajele din Ibiza, Malaga, Marsilia, Nisa, Valencia dar nicăieri nu-i mai distractiv ca la noi.

Începuturi năbădoioase de Constangeles

Cred aveam 2-3 ani când m-a dus tata pe la mare și am luat o gură imensă de apă, ca așa era pe atunci moda să te bage ca pe un rechin. Normal ca m-am speriat și am dezvoltat fobie de apă până pe acum vreo 5-6 ani. Chiar și așa Constanța este un oraș ce te seduce și iremediabil te intorci în această veche cetate greceasă cu prima ocazie, indiferent că stai în București, Cluj, Sibiu sau chiar în afara țării, gen Cracovia ca subsemnatul. Prima ocazie în care am fost turist pe bani mei în Constanța era într-un apus de concediu, după nopți nebune prin Costinești și Vama Veche. Țin minte că încă de la ieșirea din gară am rezolvat de cazare, o doamnă ghidându-ne la o casă cu niște gazde foarte amabile. Pfai și ce drăguță era fica proprietarei, mai ales când făcea parada modei, aștept bifa noastră în privința vestimentație pentru petrecerea aniversară. Și câte alte fete nebune și superbe am cunoscut în Constanța, august și septembrie mereu sunt pe val.

Cazino

L-am văzut de multe ori, am așteptat și savurat răsăritul pe faleza sa și abia aștept să finalizeze refacerea lui. Eu zic că o să fie mai fain decat cel de la Cluj. Doar o clipă să închid ochii și instant ajung la acel mic dejun la 6-7 dimi cu hamsii, plăcinte dobrogene, baclava și alte nebunii gastronomice admirând valuri nestatornice și păsările ce-și reiau acrobațiile dedicate cerului. De acolo drumul până la plaja Neversea este o formalitate și petrecerea poate să țină 4 zile și 4 nopți.

Noaptea caldă, reflecție pentru gânduri

Partea mea preferată din Mamaia este pasarela ce deși ziua poate părea banală, noaptea devine un ponton spre vise, o incursiune printre toate fricile și regretele interiorizate prea mult timp. Dacă este să râmânem încă sub semnul soarelui nisipul fin și apa lină din Mamaia și Năvodari sunt izvoarele de încântare pentru tot ce ține de simțuri, de la tălpile goale până pieptul îmbrățișat de libertate.

Ce n-am apucat încă să fac în Constanța

Deși la nivel de turist clasic am bifat până și autobuzul ce traversează orașul și oprește în obiectivele istorice importante, nu-m aduci aminte să fi încercat telegondola din Mamaia. Sunt foarte curios cum arata insula Ovidiu sau care este atmosfera de la meciurile echipei lui Gheorghe Hagi și dacă apuc un meci în prima ligă al Farului. Nici nu vreau să mă gândesc câte emoții aș avea dacă aș înâlni-o pe Simona Halep la vreun eveniment din oraș. Și totuși mai presus de tot ce am enumerat până acum ar fi că n-am apucat să fiu 100% eu, nu mi-am găsit încă locul, iar Constanța, cum până și mama îmi zice, ar fi locul meu idel, universul meu plin de zen. Probabil dacă va fi să-mi găsesc jumatate, mai mult ca sigur nunta va fi la mare, cu toate riscurile atașate, este impetuos necesar să fie cel mai frumos moment din viața mea.

Singura noastră scăpare, sa rămânem toți la mare

Când sunt la mare nu am griji, sunt relaxat, căci vibe-ul de libertate și inspirație plutește și se lasă adulmencat, răsfăț pentru orice muritor de rând. Poate mi-ar fi greu să mă gândește care ar fi melodia preferată, cea mai reprezentativă, imnul mării, dar m-aș rezuma la sunetul de pescăruși, pentru mine sună a mesaj de bun venit la mare, shuale!

Apus Boreal în Constanța

O viață mai bună, mai frumosă, într-un loc pe care să îl numi acasă are sens într-un ansamblu ca Boreal Plus, noul standard în materie de locuire în Constanța, unde materialele sunt atent selectate și soluții tehnice moderne aplicate, cu obiectivul de a obține Certificarea BREEAM, ce asigură o eficiență energetică ridicată. Planificat în mod responsabil și sustenabil, cu panouri solare, sistem de colectare selectivă și gestionare a deșeurilor, iluminat eficient, recuperarea și gestionarea apei folosite, Boreal Plus este ceal mai blană apus al unei vieți prea agitate din marele orașe, răsplata întinsă în weekend-uri înfinite de plajă în cinstea unei săptămâni muncite. Dacă viața este muzică, caută marea și vei putea scrie versurile!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s