Halep – Buzărnescu, derby-ul românesc al amazoanelor

Azi, în direct pe Eurosport 1, Simona Halep, nr 7 WTA, a trecut cu scorul de 6-3,4-6, 6-2 de compatrioata Mihaela Buzărnescu, nr 53 WTA, între-un dule între cele mai bune tenismene din România la ora actuală, unde Miki și-a vândut pielea destul de scump.

20190406_204120.jpg

Context

Aceasta a fost prima întâlnire între cele două românce într-un turneu WTA și ce turneu, Grand Slam-ul de la Wimbledon, turul 2! Simona Halep venea după 6-4, 7-5 ,cu nr 36 mondial, bielorusa de 25 ani Aliaksandra Sasnovich, partidă după care Simo acuza o mică accidentare.

Nici de celalată parte lucrurile nu erau mai roz, poate doar culoarea bandajului de pe urmărul lui Miki, care pare să nu scape și ea de ghinionul accidentărilor, ea reușind totuși să o învingă în turul anterior pe Jessica Pegula, număr 72 mondial, cu 6-4,6-4.

Setul 1

Simona a început în forță, cu un break, primul game încheindu-se la 40-30. După ce și-a adjudecat și serviciul, cu un 40-15 foarte confortabil, se părea că terenul se înclină în favoarea lui Halep. Buzărnescu a revenit increbil, restabilind egalitate la 2-2, după ce i-a lăsat un singur punct Simonei. S-a mers oarecum ciudat cap la cap, cu 2 rebreak-uri consecutive, dar pe finalul setului, deși mai tânără cu 3 ani, Simona s-a dovedit mult mai experiementată la nivel înalt, câștigând ultimele 3 game-uri ale setului, Miki nereușind să-și câștige game-ul pe propriul serviciu de 3 ori consecutiv.

Setul 2

Acest set a părut aproape tras la indigo cu începutul meciul, Simona fiind la cârma partidei, cu 2-0 la game-uri, dar de această dată Buzărnescu a revenit mult mai în forță câștigând 4 game-uri consecutive, tabela indicând un incredibil 2-4. Nebunia nu s-a oprit aici, Halep revenind. Nu s-a lasat așa ușor demoralizată Miki și a tras pentru încă 2 game-uri, câștigând cu 6-4 setul 2 și meciul mergea în decisiv, unde orice părea posibil. Miki se vedea că pune suflet în tot cea face, în fiecare minge, a fost chiar de apreciat gestul când la 4-2, 30-0 în game pentru ea, s-a oprit să-i ofere o sticlă de apă unui spectator ce i se făcuse rău. Răutăcioșii au speculat gestul dezaprobator al Simonei, care era foarte nerabdatoare să reintre în meci, nu cred că are legătură cu spiritul de bun samaritean al lui Buzărnescu.

miki.jpg

Setul 3

Se vede când nimeni nu-i poate sta în cale Simonei când joacă fără nici o presiune. Setul a curs excelent pentru constănțeancă, devenind chiar 3-0. Cu ultimele forțe Buzărnescu s-a apropiat la 3-2, însă de acolo Simona a marșat spre victorie, stabilind scorul final al setului decisiv, 6-2. A fost un meci foarte palpitant, în care ambele jucătoare și-au arătat clasa, Simona având niște ași și passing-uri în joben senzaționale, dublate de o defensivă foarte sigură în fața lui Miki care a riscat mult, a avut niște scurte și alte execuții la limită magnifice, asta înseamnă tenis de calitate, la nivel înalt! Au cedat un pic nervii lui Miki în game-ul decisiv la o eroare a arbitru, dar no așa-i în tenis.

După setul 2, în care am făcut greșeli, am fost mult mai relaxată. Tot timpul când intru pe teren îmi doresc să câștig, asta nu s-a schimbat!

Pentru Simona urmează un clasic împotriva unui fost lider mondial de asemenea, o altă bielorusă la Wimbledon, nimeni alta decât Victoria Azarenka, ajunsă la 29 ani, locul 40 WTA. Azarenka a ajuns în turul 3 la Wimbledon după ce a trecut în faza inaugurală de franțuzoaica Alize Cornet, nr 51 mondial, scor 6-4,6-4 iar apoi a distrus-o pe mai tânăra australiancă Ajla Tomljanovic, nr 49 WTA, scor 6-2, 6-0. La prima vedere, comparând istoricul imediat, putem estima că Simona va fi mai obosită, dar privind stastica întâlnirilor directe, scorul este de 2-2, cu ultimele 2 partide având pe Halep ca triumfătoare, deci șansele sunt împărțite!

Mă aștept la un meci dificil, are un joc puternic, dar am câștigat ultimul meci pe iarbă, sunt încrezătoare, acum să vedem ce va fi- Simona Halep

Mai sunt două zile până la următorul duel a lui Halep, să sperăm că-și va reveni fizic și va da de pâmânt cu Azarenka, cum ar fi logic, fiind o diferența sesizabilă de valoare între cele 2 combatante în momentul de față.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s