Poker de Mallorca

Ce s-a întâmplat îm Vamă, a rămas în Vamă, dar iată ca petrecerea s-a prelungit cu o vacanţă între vedete, dar ascuns de privirile curioşilor, la Hotel Iberostar Playa de Palma în Mallorca, unde graţie faptului că Bruno Mars i-a propus să facă schimb de identităţi pentru o săptămână, Cris s-a înţeles cu Luna ca Bruno să meargă altături de ea înapoi la Cluj, iar Cris B. în vacanţa de 7 zile, la Mallorca, alături de Mariah Carey, Simona Halep, Kim Kardashian şi Alicia Keys. Perioada aleasă era sfârşit de iunie, când încă nu era aşa mare nebunia începutului de sezon şi preţurile nu erau chiar aşa de piperate.

2

 

După ce şi-a luat hainele, pălăria, ochelarii de soare şi la revedere de la Bruno Mars şi Luna, Cris a luat zborul din aeroportul internaţional Avram Iancu, admirând apusul ce se aşternea peste Feleac. Distracţia a început încă de pe avion, Cris jucându-se cu fondante, pe care le împărţea cu pofticioasa Mariah, care de acum devenea Mimi, ca nume de cod. Alicia Keys, acum A.K., cu căştile pe urechi, creiona versuri pentru următorul album şi pentru o nouă carte de poezii, fâcând schimb de păreri despre creaţiile lor cu Cris B. care acum era doar B. Cam toate fetele trăgeau de B. şi Simona Halep, devenită SH, după câteva bucăţele de fondante, era dornică să rememoreze, pe tabletă cu B., finalele de turneu, ea chiar propunându-i să facă un meci de dublu mixt contra lui Mimi şi A.K. Restul de 3 ore parcurse de aeronavă au fost umplute de Kim Kardashian alias K.K. cu selfiuri private, ce avea să le păstreze doar pentru ea, poze de suflet cu toată gaşca. Toată această aventură din categoria vacante Christian Tour se învârtea în jurul sumei de 2000-2500 de euro de persoană.

1e.JPG

Şi iată că Spania se ivea la orizont, urmată de insula Mallorca şi capitala ei, Palma. Ajunşi la Hotelul Iberostar Playa de Palma, au rămas toţi suprinşi plăcut de o combinaţie spaţială ideală, foarte aproape de plajă, dar şi de aeroport, astfel încât se puteau relaxa cu toţii şi dacă apărea vreun concert sau eveniment imediat, puteau pleca şi apoi să se reîntoarcă rapid la oaza de relaxare. O cameră single superbă, cu mic dejun inclus în preţ, deoarece în restul zilei şi probabil şi noaptea erau slabe şanse să stea prea mult prin hotel, îl întimpină pe B., cu un pat uriaş, într-un spaţiu destul de încăpător, dotat cu plasmă, aer condiţionat, terasă cu vedere spre mare, minibar, seif de valori şi multe altele.

r

Facilităţile hotelui erau fabuloase, cuprinzând priveliştea divină, spa-ul, sala de forţă, sauna şi nu în ultimul rând restraurantul. Ca toată lumea să fie mulţumită, s-au gândit ca fiecare să managerieze câte una dintre zile.

După un somn binemeritat şi o tragere la sorţi, ziua 1 era Ziua Mimi. Au început cu un mic-dejun la înalţime, apoi o alergare cu cei 4 caini a lui Mimi, de rasă terieri Jack Russell JJ, Cha-Cha, Dolomite si Jackie Lambchops, pe plajă. Catedrala La Seu din Palma, construită între 1229-1601, un fel de Notre Dame de Mallorca, a fost primul obiectiv turistic bifat pe listă, urmat de Bellver Castle, unul din puţinele castele din Europa construite în formă circulară, inspirat de proiectele colosale din Ierusalim ale regele Irod, cel care în Biblie se spune că ar fi ordonat uciderea tuturor pruncilor sub 2 ani la Bethleem. Tuturor le-a trecut spaima poveşti, din cauza foamei generate de acel simbol în formă de “M”, desenat aşa mai masonic cu ducea cu gândul la un reputat lanţ de fast-food-uri.

Ştafeta i-a fost predată lui A.K, care a sugerat o plimbare de-a lungul râului Parc de la Mar, în apropierea căruia era Royal Pallace of La Almudain, unde parcă înca se simţea istoria încărcată de prinţi arabi, la care veneau toate bunătăţile insulei. A.K. chiar se simţea ca o prinţesă. Însetaţi de la atâta umblat, s-au oprit la o sangria, unde B. abia aştepta să testeze reţete noi, după ce chiar el experimentase una, într-un episod de vlog în care gătise paella. De data aceasta aveau să experimenteze o sangria cu vin, brandy, portocale, lămâie, pere poşate şi zmeură proaspătă. Cu curaj siplimentar alimentat, au zis să încerce să vizioneze la Coliseu Balear un spectacol de coridă, unde în ciuda alcoolului consumat, frica încă le dădea fiori pe spate tuturor. Revenind în cartierul La Lonia, distracţia era în toi, unde lumea dansa cu atâta pasiune flamenco, încât nimeni nu putea sta impasibil. Party-ul a continuat în Cuba Bar până dimineaţa, când s-au întors cu taxiul nebunilor, unde şi soferul fusese curpins de euforia lui B. şi a fetelor.

Pentru reveneală, SH propune sauna hotelului, urmată de un pic de antrenament la sala de fortă pentru a scoate alcoolul. Pentru relaxare şi amuzament au mers 15 minute pe jos, până la terenul de tenis Tenis Y Padel Son Rigo, unde urmau să se dueleze la dublu B şi SH vs Mimi şi A.K. Dacă va întrebaţi, K.K a rămas pe plajă să se rumenească. Revenit la tenis, protagoniştii noştri dau de Rafael Nadal, care şi el era doar Rafa, în perioada aceasta, însă SH simte că nu poate rata ocazia şi îl provoacă la un meci de single, să-i arate ca şi fetele merită aceleaşi premii la Masters-ul de la Madrid. SH îl învinge pe Rafa şi acesta îi cere şansa să se revanşeze chiar la turneul de poker, ce se ţinea chiar la un casino, de langp hotelul unde erau cazaţi. SH, mirată se uită la B., care încuvinţează din cap, mai ales că miza era Elixirul Vieţii Sportive de Succes, ce practic îi garanta lui SH în sfârşit un trofeu de Grand Slam.

Seara B. şi SH ies la o alergare pe Playa de Muro. Foarte aproape de valuri, au zărit un pui de pisică abandonat, dar lui SH îi era frică de feline şi ezita în a se apropia, B. o apucă de mână şi împreună se duc să vadă dacă pisicuţa mai este în viaţă. Bietul motănel era doar speriat şi flâmând, B. oferindu-i puţin ton mărunţit şi lăptic, iar SH foarte precaută, dar din ce în mai încântată de felul cum păpa, îl mângâia pe creştet. Final acestei zilei îi cuprinde pe B şi SH, pe balcon hotelului, privind apusul, cu o motanel ce torcea de satisfacţie că şi-a găsit noi stăpâni.

b

K.K abia aştepta ziua 4, unde a scos toată gaşca la vată pe băţ, după o sesiune de spa. Turul a continuat prin promenada, la shopping, prin La Rambla şi Passeig des Born, unde vânzătorii de ziare şi copii ce vindeau flori păreau ireali de magici şi autentici.  Era inevitabil că trebuiau savurate şi delicatesele locale, ce păreau că sunt într-o diversitate infinită, de la languste la ceaun, paine dulce, paella de creveţi şi scoci, cod în pesmet până la creveţi cu peşte-spadă şi calamar cu cod crochete. Foarte interesant este că toate se putea servi cu mâna. Nota dată de acordurile percutate de marachi făcea ca totul să fie un festin din filmele cu Zorro.

resr.JPG

Pentru că era singurul băiat şi teoretic fermecătorul, Bruno Mars, lui B. i s-au lăsat zilele 6 şi 7, una dintre ele fiind marcată de vizita la meciul RCD Mallorca – Lleida, de pe ONO Estadi, meci contând pentru etapa a 33-a, a Ligii a 3-a Spaniole. După meci, s-au refugiat la hotel. SH fiind obişnuită să doarmă pe la ora 22 00. Aici B. s-a dat de gol că e român, când a sugerat la seara de boardgames şi un grătar cu mici, pulpe şi cartofi prăjiţi. Toată lumea a rămas şocată şi-l întrebau disperaţi pe B. ce a făcut cu Bruno Mars. După ce au păpat bine, au băut destul vin şi s-au mai şi jucat, l-au apelat video pe Bruno, dar acesta n-a răspuns, însă toată lumea era prea bine dispusă să se mai streseze.

În ultima seara era turneul de poker masonic, unde Nadal punea la bătaie Elixirul Vieţii Sportive de Succes. Dealerul era un timp chel, super simpatic şi cunoscut lui B., părea a fi Pitbull dar totuşi nu avea sens. Ajunşi la masa finală, unde erau Rafa, SH, A.K., K.K, MIMI, B. şi supriză, o tipă puţin mulatră cu o sapcă în cap. Era Luna, care dă all in şi îl debarasează de la masă pe Rafa! Elixirul Vieţii Sportive de Succes rămânea să fie disputat la masă între Luna, B. şi SH, ceilalţi din gaşca ieşind treptat! Cine va câştiga oare? Care sunt implicaţiile prezenţei Lunei la masă şi a lui Pitbull? Unde este Bruno Mars? Totul doar în următoarele episoade din seria Spring SuperBlog 2018!

 

2 comments

Leave a comment