Cel mai nebun din port

După trailerul cu filmul, în continuarea playlistului de pe Youtube se încarcă o melodie a lui Aylin Cadir, fostă componetă a trupei Pops şi Lunei îi vin idei şi întrebări despre locul unde este filmat clipul, ridicându-i la fileu provocarea lui Cris B. Parea inevitabil, trebuiau să tragă o fugă până la Constangeles, chiar la un an distanţă după nebunia cu studentele de la Arte! 

Îşi imaginau că se vor simţi ca starurile plajă, călcând pe urmele copilăriei lui Gheorghe Hagi, Şerban Copoţ a.k.a Hienă, Alexandaru Şalaman a.k.a Sopârlă, ce au format trupa Animal X, Criss Blaziny,  Laurenţiu Duţă, Viorel Şipos şi Mihai Budeanu ce chiar şi azi reprezintă legendara trupă 3 Sud-Est şi nu în ultimele rânduri sirenele Simona Halep, Alexandra Stan şi Elena Alexandra Apostoleanu ( bine Inna e neptuniano-managalioată, dar este tot de pe acolo, din judeţ)!

Bineînţeles că a fost ales trenul de 10 seara, că altfel nu avea farmec, primele 11 ore de la Cluj până la Bucureşti fiind savurate rose cu rose, pahar cu pahar. De acolo înca 2 ore jumătate păreau un infinit de nerăbdare, aproape că ţopăiau de fericire, când deja de la Medgidia se putea adulmeca marea ce răsuna tot mai apetisant.

Coborâţi în gară, au hotărât să-şi facă un selfie ca să respecte tradiţia instaurată acum 2 ani, când Cris B. şi-a corupt 2 prieteni să vină în plină primavară ca agenţi de interviu pentru un studiu administrativ despre oraş, unde aveau şansa să facă bani frumoşi si de asemenea să se şi distreze.

12802803_995680517134772_6894381350893540601_n.jpg

Ca să se păstreze firul roşu al amintiriilor au ales ca locaţia de cazare Mamaia, de data aceasta Hotel Aurora Mamaia, unde legenda spune că oriunde cauţi ofertă hotel, cazare hotel sau hotel la mare chiar hotel cu piscină sau poate doar distracție la piscină, hotel Aurora este răspunsul tuturor viselor legate de aventura ideală la mare. Cică piscina hotelului este recent inaugurată și are două bazine ultra-moderne, pentru adulți și copii, dotate cu filtre performante, 150-200 de șezlonguri şi desigur şi un bar corespunzător.

Ajunşi în sudul stațiunii Mamaia, la 25 de metri de plajă și câțiva pași de parcul Aqua Magic şi Satul de Vacanță, această Aurora modernă şi impresionantă, cu 343 de camere duble moderne, dispuse pe 10 etaje, unde confortul și serviciile de calitate erau la ele acasă, îi aştepta cu multă ospitalitate pe Cris şi Luma. Tot ce-şi puteau dori era la discreţia lor: liniște și confort, camere moderne, mâncare bună și servicii hoteliere fără cusur.

7BB8C4A9-CE2F-40B2-A9ED-52B7A5AA7C02

Cum distracţia de pe drum le cam făcuse fomiţă, Cris pusese ochii pe elegantul Restaurantul Aurora, foarte încăpător și cu o terasă frumoasă, cu vedere spre mare. Aşa de bine se simţea aerul condiționat, altfel picau la stomăcel specialităţile româneşti din peşte, în atmosfera a 4 ecrane cu plasmă și unei sonorizare de excepție, ce aveau să-i garanteze lui Cris că nu va râmâne în urma cu ştirile şi mai ales cu meciurile.

aurora.jpg

După un somnic pufos, Cris şi Luna s-au gândit să bifeze tot ce se poate în materie de obiective turistice din Costanţa şi Mamaia. Cum era foarte aproape, Telegondola părea că-i invită la o călătorie peste toată staţiunea, pozele şi mai ales selfiurile fiind la ordinea zilei. Firesc a urmat plaja La Butoaie, unde după ce s-au distrat la un volei cu alţi turişti, Cris a luat-o pe Luna o braţe şi s-a aruncat cu ea în mare. Erau amândoi atât de fericiţi şi nostalgici după coregrafia lor în ocean, din episodul dominican… Au revenit din nou cu picioruşele pe uscat, pe bulevard, unde nu puteau să se abţină în a degusta hamsii, calamar şi mai ales midii. Era atât de romantic acest festin pe o băncuţă de pe pasarela din mare! Ca să fenteze instalarea monotoniei, Luna îşi amintise că în momentul în care s-a conectat la wireless-ul hotelului, pe google maps i-a apărut insula Ovidiu, la vreo 9 km distanţă.

Cu promosiunea că o să meargă să vadă şi stadionul echipei Viitorul Constanţa, Luna l-a convins pe Cris să urce la bordul vaporului de pe debarcader. Aflată în largul lacului Siutghiol, insula dedicată marelui poet părea un fel de Star Island din Miami, cu stufăriş, terase sub un cer albastru atât de senin, cuvântul de ordine fiind verde, natura parcă îi primea în sufrageria ei. Super-entuziastă, Luna a ales un foişor ce părea rezervat doar pentru ei doi, pe acest mic petic de fericire.

Seara au încheiat-o pe stadion, la un meci Viitorul – CFR Cluj, terminat la egalitate, într-un meci spectacol ce a generat 4 goluri, unul mai frumos ca altul. La final Cris a fost nerabdător să facă poze cu Hagi şi puştii lui, câştigători a ediţiei anterioare de Liga 1.

A 2-a zi se preconiza a fi o incursiune în istoria atractiilor Constanţei, mixată cu elemente de actualitate. Dacă tot a fost la meci la Viitorul, Cris nu putea ocoli şi stadionul Farul, locul unde România printr-un gol a lui Goian, învingea Olanda şi se calfica la Euro 2008 şi unde un an mai tarziu era să bată Franţa!

Câlcând şi mai apăsat pe acceleraţia maşinii timpului, din vorbă în vorbă se părea că au ajuns în Piaţa Ovidiu, un loc mistic plin de muzee şi terase, când închideau ochii se simţeau filosofi greci din Antichitate în vechiul Tomis. Senzaţia le-a fost întreruptă de gălăgia generată de drifiturile de maşini de la Poarta 1, tentaţie la care nimeni nu putea rezista. Luna îl potoli cu greu pe Cris să nu se suie şi el într-unu din bolizi şi să pornească într-o cursă nebunească prin oraş, totuşi erau încă în vacanţă sau măcar asta trebuia să se străduiască sa pară că fac.

11062556_889610634408428_8120783451325438150_n.jpg

Turul Constanţei a continuat pe Faleza Cazinoului, ce a deschis calea spre Portul Turistic Tomis, unde erau ascunse adevaratele bijuterii nautice ale oraşului, ce păzeau plajele Neversea şi Modern, locul de unde se dă semnalul la distracţie în iulie.

De la SH Cafe, depănând amintiri cu numărul 1 WTA, Cris şi Luna aşteaptă cu nerăbdare următoarea aventură din seria Spring Superblog 2018!

 

One comment

Leave a comment