Peter Iepuraşul

Încă prin Cluj, pe malul Şomeşului, unde am rămas la stop cadru cu Luna şi Cris B., eroul nostru are un exces de sinceritate, mărturisind episodul cu Mădălina, iar Luna izbuneşte în râş. dezvăluindu-i faptul că ea este Mădălina. Pe Cris îl apucă şi mai tare durerile de cap şi propune evadarea din oraş la Moara de vânt. o fermă cu animăluţe, situată la 14 km de Cluj. Luna nu era foarte încântată de idee, considerând ca priorităte finalizarea demersurilor pentru noile identităţi, dar terenul de mini golf din zona era o tentaţie la care nu putea rezista, ea dorind de mult să încerce acest sport.

Odată ajunşi, Luna se opreşte la terenul de minigolf, iar Cris se grăbeşte nerăbdător să ia cutiuţa cu mâncare şi să se reîntâlnească cu iepuraşii lui. Isoricul lui cu aceste fiinţe poznaşe îşi are rădăcinile în copilăria sa, unde eroul nostru a făcut-o de oaie cu 16 iepuraşi, nevaccinându-i, i-au murit toţi în 2 zile. Fiecare vizită la această fermă era o reîntoarcere în timp la amintirile drăgălaşe.

10696404_739317052771121_8354222976764632119_n

De data aceasta un iepuraş ce părea a fi specie coadă de bumbac de munte, părea foarte apatic. După ce a cerut lămuriri, s-a întristat la vestea ca este bolnăvior, fiind foarte bine ştiut faptul că iepuraşii sunt foarte sensibili, aproape de la orice problemă medicală, pot muri. La întoarcerea în oraş, un cumul de fiori îl năpădeau pe Cris, de ce ceva aşa de drăguţ trebuie să fie fragil, lipsit de apărare?

PR-PK-17_024bs_080_comp_review_v072_rgba_srgb.1039_r.jpg

 

Se tot foia în pat în cautarea unui somn şi a unui vis decent. Într-un final Morfeu se lasă convins să-i dea cheia spre unul din universurile onirice disponibile. În vis i se arătă un iepuraş pe nume Peter, care l-a rugat să revină la Moara de Vânt, la iepuraşul coadă de bumbac de munte pentru a preleva antidotul de pe limbuţa lui, care putea eradica problema cursei contra cronometru vaccinuri vs viruşi ce se dă, pentru ca iepuraşii să nu moară de la un nou virus înca nedescoperit, ce se transmite pe calea aerului.

10614227_739316726104487_1307871218765090266_n

Cris discută cu Luna şi hotărâră să-şi împartă taksurile, în sensul în care ea să rezolve problema identităţior şi Cris să plece în căutarea vaccinului Elixir al Iepu-Vieţii deşi trăgea nădejde ca ursul de coadă, se simţea dator să încerce, să treacă odată peste trauma din copilărie.

Revenit la iepuraşul resursă, se pare că pufoşenia nu vroia sub nici un chip să se stea liniştit să i se preia proba, nici cu morcovi, nici cu salată, lui Cris i se părea că vinde castraveți grădinarului,. Atunci Peter trimisese un mail în mintea lui Cris cu instrucţiunile de flocoşire a unui coadă de bumbac de munte. Prima oară trebuia servit cu apa rece şi proaspătă de izvor, apoi cu un morcov tăiat rondele, mângâiat pe cap în timp ce papă trifoi cu 4 foi împreună cu Cris. Se speti Cris B. să ducă la capăt logistica şi să repecte toată procedură, dar brusc se simţi ciudat. Urechiile i se lungeau, dinţişorii din faţă i se lungeau, în pantaloni simţea o codiţă stufoasă, iar tot corpul era năpădit de blăniţă. Cris B. se iepuriza dar nu părea deloc speriat, mai degrabă amuzat că se transformase în Peter, care îi generease astfel deghizarea perfectă pentru aventura ce va urma. Când îl atinge pe Codiţă de Bumbac acesta îşi revine şi el miraculos şi pornesc împreună să salveze toţi iepuraşii din lume.

PeterRabbit2.jpg

Însă Împăratul Zombi Iepuraş nu era de acord să rămână fără personal pentru academia militară, scopul lui fiind să cucurească lumea. Aşa că trimite un regizor pe nume Antonia ca iscoadă pentru a-i sabota misiunea lui Peter, acoperirea ei fiind faptul că vrea să facă un film pentru copii de Paşti despre iepuraşi super-eroi. În mintea lui Cris B. se dădea o luptă internă, între personalitatea pragmatică de spion a lui Cris B. şi felul a fi a lui Peter, vesel, deschis dar naiv. Într-un final, Peter o acceptă în echipă, deşi Codiţă de Bumbac mirosea după măslinele ce le lăsa, că nu prea este ce pretinde. Teoretic, filmul de animaţie urma să se numească Peter Iepurașul” ce se preconiza să se lanseze în 30 martie 2018, cu doar 8 zile înainte de Paşti!

PeterRabbit.jpg

Planul Antoniei era destul de simplu, trebuie să-i distragă treptat tot mai mult atenţia de salvarea iepuraşilor ce trebuiau imunizaţi fiecare pe rând. Faima şi gloria putea fi folosite foarte uşor pentru a-l acapara pe Peter transformându-l într-un egoist şi îngâmfat fără margini. Şi socoteala de acasă dădea roade, Peter deja devenind tot mai indisponibil pentru misiuni de vaccinare, pentru că timpul petrecut pe platou pe măsură ce filmul avansa urcă în topul de priorităţi personale. Mustăţile Împăratului Zombi Iepuraş rădeau malefic, în tonalitate cu lăbuţele pe care le freca de mulţumire.

22089764_1614805988541472_1175982943876743366_n

Antonia primeşte notificare printr-un morcov răsărit în grădina ei, că familia ei este grav bolnavă şi ar trebui să revină acasă pentru a-şi lua la revedere de la ei. Ea se gândeşte să îl roage pe Peter să-i salveze, dar acesta era prins cu finalul filmului, plus că o casă de copii de 10 000 de baby iepuraşi, îl aşteptau cu sufletul la gură. Iată ca ambiţiile şi egoismul au lasat-o pe Antonia fără ce avea mai drag pe lume, mama, tatăl şi cei 50 de fraţi. În plină depresie, decide să sisteze filmările chiar la punctul culminat la filmului şi îi povesteşte lui Peter toată şarada care i-a fost orchestrată.

10501947_1614805735208164_1314843671465324477_n.jpg

Peter îşi rezervă un timp de reflecţie şi plângând în hohote decide să îşi ceare scuze public pentru faptul că faima şi propriul ego l-au orbit, redirecţionând toate încasările ce le va genera filmul spre case de baby iepuraşi orfani şi chiar să scrie o carte educaţională despre învăţăturile desprinse din aventura sa pentru ca alţi iepuraşi să nu repete greşelile lui.

22046827_1612610255427712_6239362200335589678_n.jpg

Cris B este trezit de trailerul de mai jos ce rula pe telefonul Lunei, era încă pe iarbă, pe malul Someşului, cu Luna foarte entuziastă de o ieşire la cinema. Acest vis este din colecţia Spring SuperBlog 2018.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s