Acele buze roşii în paharul cu Prosseco

Finalul poveştii din articolul anterior semnează decizia prietenilor lui Cris B., de a-i salva din mânile mafiei cubaneze, orchestrând o operaţiune de escape, ce implica un risc maxim. Mitică, fiind deja infiltrat în cursele nocturne, a reuşit să-i coopteze rapid pe Ducusteinger ca şi mecanic, Mariusiovici ca team-manager. Andrey urma să fie momeală, propunând schimbarea locului de întâlnire la barul lui Sergio, unde să vină însuşi José Martí. De disperare ca se apropie Mondialul, cubanezii au acceptat doleanţa. Andrey schimbă în ultimul moment, încă o dată locaţia, la supermarketul său pentru putea crea ambuscadă planuită, unde Jose Marti este răpit şi dus în larg, pe un vas de piraţi, prieteni cu Nick. Acum Cris B. şi Luna trebuiau să fie eliberaţi în schimbul lui Naşului Aceştia sunt preluaţi imediat de Mitică şi Mariusiovici, subalternii lui Jose Marti ce au încercat să-i prindă, aveau maşinile sabotate de Ducusteinger, astfel au căzut în mâinile poliţiei, care îi aştepta la cotitură pentru furturi şi curse de maşini ilegale. Touşi Jose Marti reuşeşte să se evapore…

Acum era clar că Luna şi Cris B. trebuiau să plece cât mai repede şi mai departe, lăsând în urmă prieteni, vise, aspiraţii, promisiuni. Cu ajutorul lui Nick au luat un vas spre Londra, de unde s-au îmbarcat în avionul spre Cluj-Napoca. Semipregătiţi de o nouă viaţă, aveau nevoie de identităţi noi,  dar Luna se temea de operaţii estetice. În drumul spre centru, Cris B. auzi sunete de băieţi jucând fotbal. S-a oprit să-i privească cu invidie şi a fost surprins de proprietarul terenului Farmec, care bucuros de oaspeţi i-a relatat istoria Farmecului, Luna fiind foarte impresionată de beauty center-ul de peste drum, unde frumoasele au parte de şedinţe de machiaj gratuite.

Capture.JPG

Răbător din fire, Cris totuşi nu rezistă şi se băgă şi el la fotbal, Luna găsind pragul uşii magazinului Farmec mai fascinant. A fost întâmpinată şi tratată ca prinţesă, la final alegând să-şi achiziţioneze şi noua gama de machiaj Gerovital Beauty, ce-i garantau că acoperă toate necesitațile unui machiaj complet cu ingrediente active de ultimă generație: acid hialuronic, pudra de diamant, Vitamina E, cu beneficii certificate: hidratare, protectie, rezistenta indelungata, matifiere. Legenda spune că  aceste produse Gerovital Beauty chiar şi acum sunt disponibile doar in magazinele de brand Gerovital şi Farmec şi în magazinul online.

tot

Mult prea răvăşitoare, după ce se admiră îndelung în oglindă, Luna decide să împrumute o perucă, îşi luă nişte haine noi şi se gândi să-i facă o supriză lui Cris B. În momentul în care trecu aşa parcă neinteresată pe lângă gardul terenului de fotbal, jucătorii se opriră să o admire, pe Cris chiar îl păli o minge în cap, iar Luna se grăbi să vadă dacă nu a păţit ceva. Când se ridică Cris realiză că şi-a pierdut memoria. Luna, amuzată, văzu această oportunitate ca demo-ul perfect pentru o a 2-a şansă. Se prezentă sub numele de Mădălina, iar Cris încercă să o dezbrace de secrete, vădit mistuit de pasiunea ce o emana din genele ei curbate şi buzele roşii, aprinse de rujul cu acid hialuronic, ce parcă gemeau a Prosseco.

prose

Evident că au rătăcit împreună spre oraş, la un moment dat hotărând să ia loc, la o ceainărie de pe strada Napoca, în decor interbelic, cu un chow chow drept vedetă. Şi totuşi reflectoarele erau pe noua Mădălina. Cris ştia, undeva, în adâncul lui, că nu ar trebui să o scape nici măcar o clipă din priviri.

Curioşi, au intrat, un clopoţel vesel, dar discret, anunţându-le sosirea. Şi-au găsit un locuşor discret, unde cârţile şi piesajul franţuzesc candidau pentru postul de confindenţii perfecţi. Luna începe să-i descrie toate aventurile prin care a trecut, dar privirea lui aluneca spre obrajii ce luceau a diamant, făurit de o conspiraţie de farduri şi un suflu de pudră compactă, cu izvor de Elixir al Vieţii Fericite. Genele personificate îl făceau să rânjească cu gândul la desenele din Tom şi Jerry, unde acestea chemau spre iubire. Inevitabil privirea revenea mereu spre cerul senin ai gurii pline de stele, ce aşteptau să fie descoperite. Putea fi limba lui un telescop performant? Putea fi Cris B un astronom la dragostei? Totuşi trebuia un context, un eveniment, să iasă un experiment…

Grăbită să încerce ceaiul Lina, Mădălina se frige, iar Cris ce avea pe creştetul limbii încă puţină gheaţă de la limonadă, se hotărî să salveze situaţia. Atât de natural se simţea în universul Mădălinei încât amintiri vii, îi licăreau simţurile, parcă se ştiau de o viaţă, parcă sărutul părea desprins dintr-un vis latin. Câteva lacrimi de emoţie ale fetei s-au gândit să evedeze spre gâtul ei, totul aducea un scenariu de film, dar Cris B. era absorbit de lipsa de rezistenţă, de flow-ul ce curgea atât de smooth, în note de jazz clasic.

Plătesc nota în grabă şi fug ţinându-se de mână spre Cetăţuie, şi de o sticlă de Prosseco. Urcau treptele dealului de parcă ar fi nuntaşi care întârzie la ceremonie. Cuceresc vârful şi o bancă, aşezându-se ca Bonnie şi Clyde la umbra nopţii, la care i se închinau 2 pahare încrucişate cu dor şi imprevzibil. După ce au savurat nenumărate bule aurii, s-au conformat pentru continuarea miezului nopţii, îmbrăţişaţi în săruturi tandre, ce urmăreau conturului trasat de Madă cu rujul, ca nişte însetaţi în deşert. Erau doi porumbei desupra unui oraş în care Someşul era ecou de vise şi speranţe.

so.JPG

Dimineaţa trezit de zgomotul oraşului, dar încă buimac, Cris B. găseşte doar rujul lăsat în paharul de Prosseco, cu mesaj pe fundul acestuia: ” Mai mult decât culoare” Cum cui pe cui se scoate, memoria îi reveni în drepturi aproape 100% depline şi instant se panică. Unde este Luna? Cine este Mădălina? Unde este Mădălina?

ruj

Prea multe întrebări roiau prin mintea lui aşa că a decis să coboare înapoi spre oraş. Pe malul Şomeşului Luna părea că il aşteaptă, delectându-se cu o carte într-un leagăn. Numărând paşii Cris se apropie… Avea să-i spună despre Mădălina? Va continua Luna jocul?

Totul doar în următoarele episoade din seria Spring Super-Blog 2018!

Gama-Gerovital-Beauty-Mai-mult-decât-culoare.jpg

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s