Por favor Dominicana

După nebunia din Miami, Cris B. ajunge în Cuba, cu Luna la braţ şi pentru a-şi face intrarea în lumea rapului cubanez, trebuia să câştige o cursă de maşini. Din păcate a fost sabotat, maşina fiind ghidată automat spre avionul dus de Republica Dominicană, unde Cris B. este îmtâmpinat de El Briliante, care avea o afacere în zonă, unde naturliza jucători români pentru naţionala Dominicană, unde socrul său era preşedintele federaţiei,iar sponsorul principal era patronul misterios al site-ului e-trad.ro – Primul magazin online de traduceri din România.

e

Se pare că premisele pentru Calificările pentru Cupa Mondială Zona CONCACAF sunau foarte sumbre, după ce în campania curentă din Cupa Caraibelor, naţionala dominicană eşuase lamentabil. El Briliante îi promite lui Cris B. că-i va face legătură cu lumea bună a muzicii din zonă pentru descoperirea talentelor muzicale, chiar îi arătă o poză cu el şi poetul José Martí, în clubul Elixirul Vieţii Fericite Dominicane. Luna părea circumspectă, ştiindu-i reputaţia lui El Brilliante, dar nu prea aveau opţiuni de a reveni în Cuba sau Miami şi aceasta părea a fi singura variantă.

Pe insulă, trialurile mergeau destul de prost, populaţia fiind destul de puţin interesată, majoritatea erau cu dansul şi distracţia. Într-una din seri, pe când Cris B. şi Luna se plimbau pe plajă şi rememorau amintiri din copilărie, Cris insistând pe fotbal, cum juca el toată ziua şi că regretă că nu şi-a putut duce visul din jocul FIFA de a-şi crea propriul club, unde să joace alături de prietenii săi, în acelaşi timp le-a picat fisa la amândoi, cum ar fi să-şi naturalizeze prietenii din Sibiu, destul de talentaţi, în dominicani.

El Brilliante părea circumspect la această propunere, dar patronul misterios de la magazin online de traduceri interveni în şedinţa tehnică, garantând că platforma de traduceri e-trad poate rezolva formalităţiile legate de tot ce este nevoie în materie de traduceri documente personale, traduceri tehnice, traduceri juridice, traduceri financiar-bancare, traduceri juridice, traduceri marketing & PR, traduceri acte studii ce reprezentau primii paşi în obţinerea permisului de muncă pentru noi componenţi ai naţionalei de fotbal ai Republicii Dominicane.

Capture.JPG

Aşa că odată trimise tot dosarul ce includea certificat de naștere, diplomă de absolvire a liceului, diplomă de absolvire a facultății, adeverință medicală, diplomă de absolvire masterat, foaie matricolă, certificat de căsătorie şi cazier către site-ul online de traducere, în nici 3 zile documentele au şi ajuns în Republica Dominicană, restul de birocraţie fiind duse la capăt de avocatul federaţiei de fotbal.

Astfel, la startul preliminariilor, echipa inspira mai multă speranţă cu El Brilliante şi Cristiano ( proaspăt sosit din USA) în atac, Alex, Andrey şi Nick mişlocaşi ofensivi, Cris B şi Mariusiovici la închidere, Sergio, Mitică şi Ducusteinger (transferat din Germania) în apărare. Dar după primul meci, cu Trinidad Tobago, scor 7-8, era clar că fără un portar bun degeaba dădeau Cristiano şi Nick goluri că tot aşa pierdeau. Gaşca reunită a decis să meargă la o petrecerea pe plajă după acest meci, să mai uite de supărare. Deşi era foarte absorbit şi apăsat de situaţie, la un moment dat Cris B. a fost convins de Luna să iasă la dans.

Fiind puţin ameţiţi, la un moment dat se impedică şi dărâmă un anunţ publicitar ce anunţa un concurs de bachata ce avea ca premiu o sâmânţă din Secretul Vieţii Fericite Dominicane. Dacă planul cu fotbalul eşua, iată că exista şi opţiunea de rezervă pentru descoperirea unuia dintre Elixire în sfârşit. Când parcă pentru prima oară Cris se simţi mai mult inteligent decât norocos, enigmatic îşi face apariţia Coeus, care se ascundea de furia lui Cronos. Soluţia ideală ce rezolva 2 probleme era să-l bage în poartă, să-şi ia o identitate temporară ca şi goalkeeper al naţionalei Dominicane, Luna, cu experienţa ei în impresiarat, construindu-i rapid un CV fotbalistic destul de convingător pentru situaţia fotbalului local (campion naţional cu AEK Atena, căpitan al Greciei ce a câştigat Campionatul European, câştigător al Europa League cu Paok Salonik şi câştigător al Champions League cu Panatinaikos Atena).

După un timid 0-0 cu El Salvador, Republica Dominicană reuşeşte să învingă Puerto Rico cu 2-0, Antigua cu 6-0, Haiti cu 7-0, 8-0 cu Jamaica, 10-0 cu Honduras! Cu un zeu în poartă, o apărare tot mai bună şi un atac criminal ce specula orice şansa, cercul de susţinători creştea şi lumea era tot mai optimistă într-o calificare istorică la Cupa Mondială, ultimele două confruntări cu SUA şi Mexic fiind capitale.

Dar doar cu o zi înainte de meciul cu USA, FBI îl arestează pe Cristiano pentru fraudă informatică şi părăsirea statului deşi avea interdicţie, iar echipa părea ca este din nou în pioneze. Norocul nu-l părăseşte pe Cristi B. care cu o oră înainte de meci în zăreşte pe Cronos sus pe tabela de marcaj, setând cronometrul, ca muncă comunitară de exil. Era oportunitatea perfectă, cu riscuri destul de mari în cazul în care Cronos îşi dădea seama că face echipă cu nimeni altul decât Coeus. Cu doar câteva secunde înainte de finalul meciului, SUA conducea cu 3-1, dar Cronos opreşte timpul în loc pentru ca el şi Briliantul să marcheze 5 goluri, că erau lacomi, ziarele titrând kilometri de cerneală şi rânduri despre revenirea senzaţională a Republicii Dominicane în faţa americanilor.

Meciul cu Mexic devenea o formalitate pentru că aceştia câştigaseră în faţa SUA şi calculele grupei erau deja făcute, cu Republica Dominicană şi Mexic calificate la Cupa Mondială. Dar iată ca la un corner în propriul careu, Coeus iese pe minge, căzând peste Cronos, aceştia strâdnind un adevărat râzboi, arbitru întrerupând partida, Mexic fiind declarată câştigătoare la masa verde. Pentru acest scandal, soldat cu distrugerea stadionului naţional, naţionala Republicii Dominicane a fost exclusă de la Cupa Mondială.

Cum permisul de şedere mai era valabil încă câteva luni, fiecare din jucatori şi-a găsit câte o ocupaţie, Alex inginer de poduri, Andrey manager de supermarket, Nick marinar, Mariusiovici dealer auto, Sergio barman, Mitică pilot de curse şi Ducusteinger mecanic. Cris şi Luna au hotărât şă îşi concentreze toate eforturile în repetiţii pentru concursul de dans ce garanta câştigătorului o sămânţă de Secretul Vieţii Fericite Dominicane.

Au trebuit să treacă printr-o serie de provocări filmate, care trebuiau să strângă cât mai multe vizualizări pe net. Prima a fost Street Bachata, unde Alex le-a fost de folos, fiindcă le-a gândit un pod peste ocean, format dintr-o punte foarte îngustă, pe care Cris şi Luna trebuiau să danseze, iar finalul i-a găsit pe cei doi jonglând pasional în valuri şi la propiu şi la figurat. La următoarea probă, Bachata Beach, Nick le-a aranjat o punte dintr-o epava pe plajă, unde Cris şi Luna au realizat o coregrafie superbă, înconjuraţi de piraţi şi sirene. Proba Running Bachata a strâns cele mai multe vizualizări, fiind o scenă cu Luna şi Cris B pe role modificate de Ducusteinger, desupra unor maşini ce meargeau în tandem, conduse de Mitică şi Mariusiovici.

Sutele de milioane de vizualizări le aduc binemeritatul loc în finala Concursului Bachata Dominican. Foarte stresaţi înainte de ultimele repetiţii dinainte de concurs, Cris şi Luna se ceartă groaznic pe tema unei prize şi unui sfârşit de coregrafie grandios, iar aceasta se duce la barul lui Sergio pentru a se răcori. După o oră, Cris o găseşte şi o sărută nebuneşte, aşa mai mult pentru a o calma, dar el defapt declanşase pasiunea nebună latină.

Toată scena romantică este întreruptă de mafia cubaneză, care îi răpeşte pe cei doi şi trimite un bilet de ameninţare fostei echipei lui Cris B., prin care trebuiau să se prezinte de urgenţă în Havana pentru a lua locul jucătorilor Cubei la Barajul pentru Calificarea la Campionatul Mondilal. În urma unui audit intern, au descoperit că jucătorii din vechiul lot aranjaseră toate meciurile de calificare, dând şpagă telefoane şi tablete echipelor adverse, totul fiind dat în vileag la meciul decisiv cu Bahamas, când s-au luat la bătaie la finalul meciului pentru că le-a fost adminstrat un 40-0, ca la tenis, practic şi bătuţi, cu electrocasnicele luate şi cu şanse mici de a câştiga barajul:)

Între timp El Brilliante revine în lumina reflectoarelor, anunţând că a făcut apel la decizia de retragere a dreptului de participare la Cupa Mondială la Republicii Dominicane, echipa rămânând doar cu depunctarea, păstrând astfel şanse la califcare, în cadrul unui baraj chiar cu selecţionata Cubei!

În momentul de faţă Cris B. şi Luna sunt torturaţi, undeva în Havana, de versuri cu rimă albă ale poetului José Martí, care s-a dovedit că ar fi creierul din spatele operaţiunilor mafiei cubaneze.

Întrebarea este ce vor face prietenii lui Cris B.? Vor risca totul în numele prieteniei? Îşi vor încerca şansa din nou alături de El Brilliante sau vor sta liniştiţi pe treaba lor?

Totul doar în următoarele episoade din serialul “Cris B.”, o producţie marca Spring Super-Blog 2018!

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s