Și iarna trebuie mâncăm și Food Bloggers să nu-l ratăm

Moș Niculae a venit mai drevreme pentru toți bloggeri și mâncăcioșii din tot spațiul carptato-danubiano-pontic, cu o nouă ediție de Food Bloggers Conference – Winter Edition 2018 ce va avea loc marți, pe data de 4 Decembrie, începând cu ora 10 00, la Radisson Blue Hotel Bucharest, a doua ediție de anul acesta, după cea din iunie.

Dacă nu v-ați rezervat încă loc, încă se mai poate poate accesând acest link. Dar, grabiți-vă, că evenimentul se apropie cu pași reprezi!

La nivel de secțiuni Cris B. și ales câteva puncte de interes, din neapărat pe baza brandului vorbitorului, ci aspectelor comune pe care le poate folosi în viața profesională și de ce nu și personală.

s1.PNG

Primul panel, denumit ” EAT SHARE LOVE “ este regizat de Andra Iliaș, un personaj de al casei, bloggeriță și vloggeriță în ale mâncării, care a fost amabilă anul acesta să vorbească despre ea într-un interviu amplu pe acest blog. Chestionată vis-a-vis de aștetările ei, ea a răspuns :

35721692_10156490192439025_7510509787533017088_n.jpg

” M-am bucurat când Cristi Manafu mi-a propus să fiu moderator al secțiunii ” EAT SHARE LOVE ” . Îmi place această secțiune pentru că este una care înglobează majoritatea disciplinelor din zona F & B ( Food and Bverage) și cred că pot să găsesc o modalitate să integrez totul, mai ales că asta este și specializarea mea în ultima vreme, de când fac consultanță pe HoReCa.”

Printre partenerii de dezbaterii în acest modul se regăsesc oameni plin de efervescență ca Mirela Mateescu, specialist în vin, curator la VinOriunde, ce de anul viitor va lansa un program de educație pe partea vin, să știe oriunde muritor de rând cum să facă o impresie plăcută la un date sau chiar orice ieșire în oraș. Cum Cris B. este un mare amator de vinuri sigur va avea multe curiozități și întrebări. Este interesant de văzut la partea de activare dacă se face și practică sau va fi doar teorie.

mirela

Cum pe lângă vin merge tot timpul ceva dulce, Olguța Iliescu, expert patiser, blogger și fotograf, este bezeua acestei ediții de FoodBlogger. Ține și cursuri de prăjiturit, învâțând doritorii să aducă pună dulceață în viața noastră. Dacă Mirela ne învăță ce vin să alegem, Olguța ne ajută să impresionăm persoana iubită cu puțină vanilie și ciocolată.

După masa de prânz, vin și poveștiile despre mâncare, la secțiunea “ Food Talk “. Chef Florin Dumitrescu va împărăși din experiența în bucătărie și televiziune, fiind o apariție marcantă în reality show-ul ” Chefi la cuțite “, dar și ” Bucătar după Ureche “, unde a realizat un episod alături de Irina Rimes și The Motans absolut genial!

La George Baciu, Head Chef-ul restaurantului italienesc Caffe Citta, are o rețetă ce-ți lasă gura apă, un antricot de vită, maturat 28 de zile și ar fi foarte interesant să descoperim alături de el secretele preparării unei cărni atât de suculente și totuși scumpe, astfel încât să ne merite efortul în bucătărie, ca no’ avem vinul, avem desertul, carnea de vită ar merge la fix ca fel principal

Una din cele mai fierbinți părți ale acestui evenimente este rubrica de ” New Wave in Food Blogging ” unde regăsim oameni foarte activi și la propriu și la figurat ca Mia Munteanu, o bloggeriță, fondatoarea The Nature Project, ce promovează sportul, spiritul liber, un promoter proactiv al mișcării yoga. Într-una din activările ei, ea declară ceva simplu, ce îndeamnă la acțiune pentru viitor, nu neapărat pentru creșterea stimei de sine :

” Miscarea face parte din fiecare dimineață! “

În timp ce savura un sandviș cu brânză de capră și roșii uscate absoul delicios, Cris o descoperea pe Tania Bordianu, o bloggeriță vizionară ce vine cu o abordare foarte realistă a curentului vegan, fiind una din inițiatoarele acestei mișcări. Urmează la lanseze un start-up de tip bucătărie, denumit Unison Food & Yoga pentru livrări, momentan doar în București, ce va ajuta oamenii să aibe acces la un preț rezonabil la produse de orginine non-animală, cel puțin o dată, de luni până vineri. Tania este o adeptă a lui Hippcrate, pe principiul să lăsăm hrană să ne fie medicament și medicamentul hrană. Este de apreciat că face workshop-uri de nutriție, a generat o rețetă geniașă de ciorbă de burtă vegană, căci cum declară și ea, uneori:

” Uneori ți se face dor de ceva natural”

O să fie un pic de panică pe partea de dress code al evenimentului pentru că Iulia Albu, stilistă, critic de modă și vedetă de televiziune va fi prezentă pentru a da câteva ponturi comunității în materie de trenduri noi în avangardism, curaj și originalitate. Nu demult ea și-a lansat și o rubrică de gătit pe vlogul său pentru că de ce nu, să recunoaștem în materie de mâncare vorbim și de stil, eleganță, autoironie, puțin comic. Iulia va fi o pată de culoare la acest eveniment

Foodbloggers fără muzică ar fi pustiu, așa că Darius Vlad Crețan, a.k.a Nosfe, cel care a lansat piesa ” Condimente ” alături de Ruby, fondator al trupei Satra Benz, a lansat luna aceasta piesa ” 200 ” featuring Killa Fonic, un trap ideal pentru a crește rezistența în bucătărie când ai mult de tras, căci la urma urmei și muzică și gătit sunt arte ce se creează în studio. Interesant este că soția sa, Mădălina este bloggeriță, având niște postări destul de amuzante, va fi fain dacă și ea îl va însoți la conferință.

Și iarna trebuie mâncăm și Food Bloggers să nu-l ratăm, ca și concluzie se anunță un FoodBloggers cu sare și piper la care te cam zgârii pe ochi dacă lipsești și Cris B. nu vrea regrete, mai ales că și-a rezervat 3 zile în Capitală să aibă timp să digere un astfel de eveniment marca Evensys, cu partener oficial Lidl.

Leave a comment