Spider-Man: Into The Spider-Verse

Nu știu alții cum sunt, dar Cris B. nu este un supererou în adevăratul sens al cuvântului, doar dacă fiecare dintre noi ne considerăm supereroi în lumea noastră, în comunitatea noastră. La fel cum Miles Morales, personajul principal din noul film SF Spider-Man: Into The Spider-Verse, ce va apărea în 28 decembire 2018 la cinema în România, poate învăța cum fie supererou, să salveze un om, nu întreaga omenire, așa putem și noi să învățăm să salvăm aproapele nostru. Trailerul noii producții a studiourilor Marvel este unul care deschide un nou unviers, poate paralel cu seriile anterioare, dar tangențial cu realitatea cotidiană, a muritorilor de rând.

Deși la prima vedere pare doar un alt film pentru copii din pricina animației, poate fi și un film pentru întreaga familie, având destulă aventură și acțiune cât să țină orice critic mai mare sau mai mic țintuit în fața marilor ecrane.

Spiderman cu întreaga sa serie a inspirat generații timp de peste 50 ani, a creat supereroi din oamenii obișnuiți, căci la urma urmei ce este mai important decât dragostea, zâmbetul și grija pentru cei din jurul nostru?! Defapt dacă stăm bine să ne gândim, d-aia ne noi și noi adulții la astfel de filme, chiar citim cărți de benzi desenate, deoarece simțim că avem nevoie de un reminder, măcar în această luna dedicată Crăciunului că o mie de salturi spectaculoase spre imposibile, nu fac nici cât jumătatea dintr-un:” Te rog! “, ” Te iert! “, ” Îți mulțumesc! “, ” Mi-e dor de tine! “, ” Hai acasă! “, ” O să fie bine! “ și nu în ultimul rând o expresie pe care nu că ne este greu să spunem s-o spunem în public, cum este Miles constrâns de tatăl său, ci și în privat nu ni se mai pare potrivit, suficient de bărbătesc să spui ” Te iubesc! “

Cam asta încearcă și Cris B, prin această serie de articol din cadrul probelor de SuperBlog 2018, să readucă în actualitate valori care din păcate, sunt la modă doar de Sărbători, când ar fi uncool să nu le asociem cu mercantilismul. La acest film nu se merge așa pur și simplu că este ceva nou și nu avem ce face între Crăciun și Revelion, este necesară un pic de reflecție în oglindă să vedem dacă anul acesta am fost supereroi pentru cei din jurul nostru, măcar pentru unul, dacă merităm un astfel de cadou. Dacă nu am fost așa oameni pentru oameni în 2018, timpul nu este pierdut, trebuie doar să avem superputerea de a deschide mintea spre soluții, sufletul pentru a inspira dragoste și ochii pentru veghea asupra bunăstării comunității noastra pentru că o faptă bună este de cel mai multe ori nu la un pas distanță ci mai nou la doar un clip sau un swipe distanță.

Dragi copii mai bătrâni, denumiți de literatura de specialitate adulți, lăsați orgoliile deoparte, sunați-vă rudele, prietenii și oferiți-le o invitație la film, împărtășiți timpul vostru împreună cu cei care chiar contează pentru voi, căci în universul acesta doar o viață avem, YOLO!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s