Surprize-Surprize, Paris!

În dimneaţa după noaptea de pasiune nebună din episodul anterior, Cris este trezit de Chileana care făcea zarvă prin cameră, peste tot erau întinse bagaje şi haine. Când dă să se ridice găseşte două bilete de avion Christian Tour dus-întors Bucureşti – Beavuis cu plecare la 07:55, ce costau nici 500 de euro, proaspăt rezervate, se pare că urmau să plece în Paris!

După ce s-a dezemticit, a liniştit-o pe Chileana, avea să afle că îl aşteteaptă un city break Chrishtian Tour în capitala Franţei, după părerea lui, oraşului iubirii după visele Chileanei.

Îmbrăcat aproape în pijamale, cu maxim o plasă de lucruri personale şi 3 bagaje de cală ale Chileanei, cei doi ajung în Otopeni, cu doar un minut înainte de inchiderea porţii de îmbarcare. Cris nici măcar nu ştia unde vor fi cazaţi, auzisem că are nota 4.0 pe TripAdvisor care deşi e la vreo două ore de aeroport faci doar jumatate de oră până la biencunoscutul bulevard Champs-Elysées.

Ajunşi la Best Western Plus Suitcase Paris La Defense, cartierul de afaceri din vestul Parisului, factura de cazare totaliza puţin peste 2000 de euro, o nimica toată pentru Cris, care era dispus să-i facă toate plăcerile iubitei lui, că avea şi micul lui plan, un vis încă deînplinit ce ţinea de prima lui iubire, fotbal, un meci PSG – Marseille era tot ce şi-a dorit în viaţa lui, râvnea cu ardoare când vedem scene în filme ca ” Taxi “.

Era deja ora 12:00 după un pupic reciproc plus ceva bonusuri, iată că au pornit spre Champs-Elysées într-o peripeţie ce a inclus metroul, autobuzul şi de două ori mersul pe jos, dupa mai bine de 40 minute, au avut în sfârşit şansa să păşească mână de mână pe cel mai frumos bulevard din lume, situat între Piaţa Concorde şi Arcul de Triumf, locul unde se defilează de Ziua Naţională a Franţei, este petrecerea de Anul Nou şi de asemenea trec cicliştii în marele Tur al Frantei. În mitologia greacă Câmpiile Elizee sau Elysium erau locul unde eroii se duceau dupa moarte şi într-adevăr mitul corespundea cu realitatea, după ce ai ajuns într-un asemenea loc simţeai că poţi să mori linştit, că nu ai trăit degeaba. Cei doi îndrăgostiţi se simţeau infinit de împliniţi, atmosfera era una caldă, plină de fiori, Cupidon îşi făcea de cap cu inimile lor. Branduri ca H&M şi Abercrombie & Fitch au reuşit pentru câteva zeci de minute să întrerupă momentele de amorezeală, fiind subiect de şantaj sentimentalo-financiar între limitele cardului lui Cris şi poftele Chileanei.

Călătoria îşi urma cursul normal spre Arcul de Triumf, de data aceasta cel franţuzesc că cel românesc îşi tot văzuseră prin Bucureşti. A fost foarte interesantă coborârea spre pasagul subteran şi apoi pe scări şi un pic cu liftul unde s-au elevat deaspura oraşului, un fel de scenă din Titanic cu regele şi regina lumii şi supriză, primul:” Te Iubesc! ” Nu se ştie cine a spus primul, misterul lasă impresia că a fost un sincron perfect, amândoi au spus în acelaşi timp!

Un aşa moment nu putea fi lăsat la voia întâmplăr şi gândul le-zburat inevital spre Turnul Effel, unde au ajuns parcă cu puterea gândului atât de rapid la restaurant Altitude 95, la primul etaj al turnului dedicat istoriei sale. După prânz la oficiu postal de acolo au trimis prieteniilor un seflie cu cei doi, îmbojuraţi şi mai fericiţi ca niciodată.

Closeup-view-on-the-first-floor-of-the-Eiffel-tower-Paris-France-dreamstime_631871.jpg

Seara a fost dedicată unei croaziere pe Sena cu vaporul, urmând ca zilele următoarele să fie dedicată unor plimbări prin Palatul Versaille, prin leagănul libertăţii, în gradina de unde a fost alungat Ludovic al 14-lea, prin camera de dans, plină de vals, vals, vals. Sala Oglinziilor, unde se ţineau recepţii mari, nunţi şi întâlniri între ambsadori le-a dat oportunitatea lui Cris şi Chileanei să le arate că sunt potriviţi, chiar perfecţi unul pentru celălalt.

Beautiful-garden-Versailles-Palace-Versailles-was-a-Royal-Chateau-most-beautiful-palace-in-France-and-word-shutterstock_183077432.jpg

Domul Invaliziilor, unde este îngropat Napoleon şi Universitatea din Sorbona, au fost ocazii perfecte să reflecteze asupra trectului, prezentului şi viitorului relaţiei lor, de la studenţiei, imprevizibil, chiar nebunie, spre ceva de durată, unde încrederea să fie o piatră de temelie.

Prin Parcul de la Villette, admirând Gradina Dragonului, Gradina Oglinziilor sau chiar Grandina Bambusului, Cris a prins inspiraţie pentru generaţia un nou conţinut inspriaţional pentru blog, iar Chileana şi-a setat viitoarele călătorii-supriză pe care i le pregăteşte eroului nostru, de data aceasta în destinaţii mai calde, mai exotice.

La insistenţele lui Cris au ajuns şi un meci PSG – Marseille pe Parc de Princes, unde atmosfera a fost incredibilă, atât de emoţionat a fost eroul încât a sărutat-o cu foc şi pasiune îndelung, încât a fost suprins de camere de luat de vederi într-un moment în care jocul era prea tacticizat şi plictisitor, iar operatorul căuta cadre interesante în public.

Cu bateriile pe low, la final de săptâmănă, cei doi se aşează comfortabil pe scaunele de avion, Chileana adormind pe loc în braţele lui Cris, intenţia lui fiind aceeaşi, doar că un zumzet de notificare pe mail cu un nou intinerar îl sperie. Chileana zâmbeşe malefic şi se afundă adânc în pipetul lui….

Un articol marca SuperBlog2018

2 comments

Leave a comment