Acoperiș pentru suflet

Este o expresie care spune că în momentul în care cineva îți place de cineva, îți intră la suflet. Deci se poate spune că sufletul este un fel de casă a cărei ușa se deschide mai des, mai greu, în funcție de personalitatea fiecăruia și experiențele anterioare.

Există un scenariu clasic în care îți intră o persoană nouă deobicei încălțată, că no, nu mai sunt la modă covoarele. Ca gazdă primitoare accepți defectele și poftești musafirul în sufragerie servindu-i o gustărică și ceva de băut. Cum timpul trece și discuția se întinde la un moment dat foamea se instalează și plusezi cu ceva mai greu, dar la fel de gratis.

Dacă există o degustare îndestulată și o chimie perfectă poate îi arăți și baia, poate chiar și dormitorul. Pe principiul că noaptea este un sfetșnic pentru a doua zi îi oferi și o noaptea de cazare, cu sau fără beneficii extra.

De cele mai multe ori, musafirul vine și pleacă din casă așa cum a venit, cu maxim un mulțumesc și fără să-ți mai dea niciodată vreun semn, că no trăim în secolul vitezei, toți suntem ocupați, căcat! Atunci se instalează regretele că totuși ai făcut fapte bune, ai încercat să faci să bine și totuși pentru a nu știu câta oară ai rămas cu buza umflată…

Problema cred că vine din arhitectura casei sufletului nostru. Nu avem acoperiș la casă, toți proștii/ proastele ne pică din cer ploaie și noi ne trezim să suntem prea amabili să-i refuzăm. Măcar o dată la câteva luni primim mesaje de la persoane pe facebook de la persoane care nu ne-au mai întrebat de secole de sănătate de secole, le-am văzut o dată, de două ori, dar ar avea nevoie de ponturi de cazare ( cazare ieftină spre gratis ) la tine în oraș, la tine acasă așa mai ocolite.

Păi când scriam primul advetorial pentru acest sponsor la nebunia asta de probe numită SuperBlog 2018, m-am gândit s-o dau în versuri, iar muza de pe atunci îmi zicea că e faină poezia, ca deși am erori gramaticale sunt părți unde o dau bine. Ce n-aș fi dat să nu unul, ci mai multe acoperișuri pentru o asemenea grindină sentimentală. Sub un cer liber oricine îți spune lucrurile care vrei să le auzi și când este satisfăcut o dă pe față că no are un infinit spre care poate zbura.

Din păcate nu ne dăm seama că prețul acoperișului, refuzat de multe ori din start, considerat a fi prea scump, îl plătim în rate sau ca daună instant când ne lovește calamitatea. Și atenție, aici vorbim încă de dezastre amoroase! Când doamne feri, te lovește vreo furtună plus-minus o inundație, gen cum sunt pe la americani, practic după ce acoperișul îți zboară, totul este pradă hazardului, orice agoniseală ajunge pe o masă de poker la o mănâ de tip all in în care destinul are careu de ași și tu o pereche de doiari maxim.

Nu-mi dau seamă încă cum se poate construi un acoperiș pentru suflet, dar știu pe baza de recenzii video că cei de la casa de comenzi Vindem-ieftin.ro asigură achiziția dintr-un singur loc, cele mai bune prețuri pentru țiglă metalică , consiliere gratuită, marfă direct de la producător în cele mai bune condiții, livrare perfectă și rapidă cu risc de achiziție zero.

O casă nouă fără un acoperiș bun este ca un suflet gol fără amintiri, care este rănit de fiecare dată, de aceeași viituri, aceeași ploaie pe o altă stradă. O casă cu un acoperiș sigur este cu adevărat o viață, generează comfort, iubire și siguranță, elemente din vârful piramidei a nevoilor dezvoltată de Maslow.

Cerul ne dă lacrimi să ne hrănească sufletul plin de desert, dar nu are robinet, există câteodată șanse să ne înecăm în regrete, în IF-uri. De cele mai multe ori ne prinde nepregătiți, cu maxim câteva oale pe care să le așezăm ca să nu înmoaie fundația, care oricum se clatină de fiecare dată când apare cineva parcă altfel, mai bun, mai frumos, se împinge ca jandarmii cu berbecul în casa noastră, fără să apese soneria de alertă: Alertă, îndrăgosteală la orizont, nu deschideți ușa! Că și dacă am avea ușa închisă și ar pica direct din cer prin acoperișul prost sau invizibil, tot am fi expuși unui nou experiment al sorții cu un risc de management situațional incalculabil.

Niște studii politehnice în arhitectura iubirii nu cred că ne-ar strica. Eu mă gândesc din perspectiva masterului de evaluator de proprietăți imobiliare, că mi-ar fi fost de real folos să știu ce dracu evaluez, ce este în esență, căci la urma urmei ne mulțumim cu teoria și ambalajul, ca la final să blamăm marketingul. Clar, a fost o țeapă!

Deobicei o relație de lungă durată, continuată cu o logodnă și o nuntă are elementul unui nou cămin ca element primordial, toate încasările de la nuntă fiind direcționate către achiziția sau construcția unei case. Eu unu aș începe o casă la mare, aș începe cu iubire, cu drag, în doi, acoperișul fiind un viitor frumos!

FB_IMG_1542544830163.jpg

One comment

Leave a comment