Cris B.- bloggerul neneptunian încă

Nu sunt puținele ocaziile când cineva află despre acest blog și inevitabil vine întrebarea: ” Dar despre ce scrii, care este tematica blogului tău?” Cel mai leneș răspuns pe care-l poate oferi eroul nostru este că aceste istorisiri se situează în zona generalismului. Așa se scapă de oamenii care intreabă ori din politețe ori din ceva interes super-obscur spre dubios.

Realitatea dincolo de rânduri, lăsănd la o parte orice urmă de modestie, este că blogul acesta este YOLO, fiecare literă răsare din inimă, fie că sunt explozii de fericire sau frustrări exacerbate, fără să se țină cont prea mult de părerile mult prea avizate.

Profilul acestui personaj poate fi cel observat cel mai bine la mare. Este o specie de mamifer ce degustă excursiile, visându-se expert în călătorii, explorator când plictiseala acoperă aproape toată atmosfera și căpitan de distracție când sufletul o cere, la nevoie o glumă, o măslină, o grisină, la urgență un shot, un pahar, un karaoke, o melodie cu dedicație, se știe!

După cum ați aflat cei care ați citit articolele despre mare, cei care nu ați apucat aveți o scuză să vă potigniți în cele ce urmează privirea în ideile din această zăpăceală, treaba este că dacă îl poți lăsa pe Cris la mare toată viața, l-ai făcut fericit și îți va fi veșnic recunoscător.

După cum s-a dat așa un pic din casă încă din anunțul de participare la această ediție de Spring SuperBlog 2019, din care și acest articol face parte, a vorbi despre mare, înseamnă a arunca valuri de cuvinte incomensurabile. De-a lungul litoralului mioritic, un punct a rămas încă o enigmă frumoasă, deși logo-ul blogului are origini în arealul metropolitan al acestei stațiuni numită Neptun.

Și la nivel de căzări în Neptun, dacă este să tot mergem pe viziunea patriotică parcă Hotel Miorița Neptun iese un pic din tipar, în ciuda faptului că are o istorie de prin 78′, în 2018 s-a transformat într-o locație ce acum dispune de peste 300 de camere pentru toate gusturile și buzunarele. Situat pe strada Trandafirilor, este la doar maxim 10 minute de mers pe jos până la plajă, devenind un loc perfect de poposit pentru un sejur la mare, unde relaxarea și zenul înceacă să facă echipă bună în tentativa de a ne ajuta să uităm de grij, de oraș, de gălăgie, fum și alte nebuloase.

camere.jpg

Poate că în aventura de acum doi ani de la mare, acest mic colț de paradis ascuns, situat între Olimp și Jupiter, accesibil chiar și cu trenul, merita mai multe clipe decât doar un răgaz de ședintă foto, în mijlocul pustiului. Cert este că în 2019, soarele surâde din nou lui B, fiind foarte aproape de a reveni pe acest meleaguri, încă neeplorate destul. Ar fi un experiment picant, bloggerul de o secundă, omul YOLO, în Neptun, să ia pulsul stațiunii, să testeze ora maximă la care se dă stingerea, să estimeze cât pot rezista camarazii bloggeri la shoturi, în cadrul unei noi sesiuni de socializare, premiere și ălea-ălea.

Ar fi binevenit și un pic de romantism, poate chiar cu neptuniancă, să vadă și bloggerul nostru mai bine cu ce se mânâncă pasiunea de la malul pontic, o sirenă inocentă sau o ispită de sezon, care să-i mai dea încă un examen de maturitate inimii lui B., unul pe care de data aceasta să nu-l pice, să ia măcar un 5 amărât.

Blogger sau om care face orice altceva, artist sau neartist, este loc pentru toată lumea în casa fratelui lui Jupiter și Pluto, conform mitolologiei romane. Neptun și mai ales Hotel Miorița poate reprezenta un pariu pe un cal câștigător, din care doar amintiri frumoase se vor revărsa asupra vacanței la mare, a oricărui iubitor de libertate.

35841656_222059241740018_4210604676493606912_n.jpg

One comment

Leave a comment