Top 13 frici de Halloween

Mă gândeam de Halloween dacă tot stau în casă, în autoizolare, să vă povestesc top 13 frici de Halloween, practic cele mai înfricoșătoare momente din viața mea.

  1. Când un coleg de apartament mi-a pus cuțitul la gât.

Eram student și m-a trezit în miez de noapte, aveam examen a doua zi. Era drogat și nervos că îi taiase fosta prietenă o plantă dubioasă, ce o creștea și el mă acuza pe mine. Era defapt nervos pe mine, nu știa cum să ne batem, să se răzbune că nu-i suportam pisica.

2. Când am făcut o noapte albă în Sardinia.

Am mai povestit asta în articolul de final din experiența Erasmus în Luxemburg. Am aterizat în Cagliari pe ora 23 00, m-am învârtit după bus și tren, până s-a făcut prea târziu. Crezând că taxiul este prea scump, am luat-o pe jos, am văzut pe Maps că am de mers doar vreo 2 ore. Am rămas fără baterie la telefon, cu noroc am nimerit la cazare, care nu a vrut să mai deschidă că era prea târziu. Am fost așa de inspirat să rețin un fast-food deschis lângă, unde mi-am încărcat telefonul. Am avut bulan că patroana de acolo era româncă că dubioșii colorați nu-mi dădea pace. Pe la 3-4 noaptea am mers pe jos spre o cazare ce am găsit-o pe Booking, dar cum check-in era mai târziu, totul era încuiat și am dormit în fața cazării, pe geantă.

3. Când mi s-a furat telefonul în Malaga.

Luna trecută, în ultima seară din Malaga, 14 septembrie, am mers cu niște băieți de pe Couchsurfing hangout prin centru și o promoteriță ne-a momit să mergem într-un bar dominican ce se închidea mai târziu, așa mai ilegal. Acolo ne-am împrietenit cu ceva localnice și la plecare una dintre ele mi-a șutit telefonul. Nu am dormit toată noaptea, noroc că mai aveam telefonul de firmă, unde să instalez toate aplicațiile, să-mi blochez ce ținea de mobile banking și să-mi descarc biletul de îmbarcare spre Barcelona.

4. Când mi-a ieșit pozitiv testul de COVID

După ce am terminat vacantă de ziua mea de anul acesta a trebuit să stau 2 săptămâni în autoizolare la revenirea din Nisa. În ziua 9 aveam programare la testare să pot ieși în ziua 10 din izolare. Testul mi-a ieșit pozitiv, am primit rezultatele în aceași zi, seara, pe mail. Sursa groazei mai mult a venit din reacțiile apropiaților ce mă tot întrebau dacă sunt bine. La un moment aveam o super-paraonie, mai ales că și tușeam noaptea și slăbisem câteva kilograme.

5.Când era să fiu exmatriculat înainte de liceu

Cu o lună înainte de examenul de a 8-a, un coleg ce era poreclit Nebunel avea chef de bătaie ca deobicei. M-a enervat la finalul orei de germană și am ajuns să ne batem în fața liceului. M-au ridicat doamnele de la secretariat de față cu toată lumea, tocmai când îi aplicasem un picior în gură. M-au dus la director și . . .

6. Prima iubire

Când eram copil, am lăsat un bilet pe ascuns unei fete, cu o noapte înainte să plec la bunici la Moldova. Habar n-aveam ce o să întâmple, dar când revenit la sfârșitul verii, am aflat că a ieșit urât de tot, că nu a găsit cine trebuia biletul și tipa a cam fost luată la mișto. E drept, că am avut o presimțire urâtă.

7. Hoții în grădină

Că tot vorbeam de bunici, în Moldova, mai precis Dobrovăț, județul Iași, am mai avut o presimțire urâtă într-o seară. Cred că era același an, copil fiind, făceam mișto cu verii mei că au venit hoții. Se auzeau zgmote ciudate afară, dar ne era frică să ieșim. A 2-a zi a fost dezastru în grădină, la harbus.

8. Hoții din Brugge

Anul trecut, după Erasmus-ul din Franță, a cărui articol este aproape gata, am mai zăbovit 2 zile prin Brugges. În ultima seară, am băgat club până târziu, să merg direct la autobuzul express spre aeroport, ce era foarte de dimineață. Pe când schimbam cluburile doi adolescenți m-au acostat, tipa încearca să se dea la mine, în cel amândoi îmi cotrobăiau prin buzunarele de la sacou.

9. Prima oară pe un pod suspendat

Cred că mergeam cu tatăl meu după araci și undeva prin Bradu, traversam Oltul, pe un pod suspendat. Copil fiind, mă lua spaima maxim, că era un pod ce se mișca și avea și câteva piese lipsă. Singurul gând ce-l aveam era că o să pic în ditamai Oltul.

10. Prima oară la mare

Bunicul meu era șofer și se plimba prin toată țara și câteodată eu și tata îl însoțeam. La un moment dat am ajuns la mare, în Constanța cred. M-a luat tata ca pe un avion, și m-a băgat prin mare. Aveam 5-6 ani cred și țin minte că așa tare m-am speriat de apă, încât am avut fobie de mare până acum vreo 5 ani, când am revenit la mare și am făcut cunoștiință cum se cuvine cu marea. Dar nici acum nu știu să înnot.

11 Filmele de groază

De fiecare dată când văd ” Child’s Play “, “The Conjuring” sau ” Final Destination” orice parte, clar visez urât și cel puțin o noapte sunt paranoic. La ” Child’s Play ” mi-e frică să văd chiar și afișul, cred că de când eram copil nu l-am mai văzut. După “Final Destination” am impresia că șuieră moarte în casă. Când am văzut “The Conjuring 2” am plecat leoarcă de transpirație de la cinema.

12 Câinii

Aproape mereu când plecam singur de la grădina din satul natal mă alergau câinii de prin vecini. Nici acum nu prea sunt fan al animalelor, mai ales a câinilor, în fond de ce le-aș iubi când ele m-au alergat o copilărie întreagă fără să le fac nimic?

13. Înmormântările

Am fost doar la una singură, când a murit nașul meu. M-a apucat un plâns la priveghi, cred că n-am plâns niciodată așa. Dar aici vorbim mai degrabă de o frică să fiu uman, chiar sensibil și poate un pic de frică de moarte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s