O zi fără stres

Fiecare dintre noi ne dorim o zi fără stres, măcar în weekend. În cele ce urmează o să vă prezint abordările mele cotidiene pentru a avea parte de un spațiu cât mai destins, cât mai aerisit și cel mai important cât mai sănătos.

109926555_985118471941546_6442345744621120534_n

Dimineața

Neapărat deschid geamul, imediat după ce mă trezesc, mai ales dacă este vară. Cum stau într-un cartier verde, aerul proaspăt mă îmbie din plin, mai ales că stau și la etajul 4 și am și un ditamai nucul în față, dealerul meu de oxigen nelimitat. Câteodată mai merge și niște muzică, mai ales în timpul în care pliez patul în forma de canapea de zi. În perioada aceasta de pandemie este necesară și o dezinfectare a încăperii, când revenim de la birou să avem aceeași savoare proaspătă de dimineață. Purificatorul Lavan, disponibil la un preț casnic, sterilizează bacteriile, virusurile și purifică aerul în proporție de 99,9%.

lampa-patrata-650x650

În timpul zilei

Continui rutina închizând ușa de la acasă și după 15 minute de mers pe jos, ajung să o deschid pe cea de la birou. Toată ziua umblu cu telefonul și banii (mai ales în ziua de salariu), că no asta este viața de om de marketing, iar în pauza de masă mersul la magazin implică clar purtarea măștii. De spălat cu săpun aceste lucruri nu prea se pretează, mai ales cardul, parcă și văd cum i-aș strica funcția de contactless frecându-l cu sodă caustică. Aici își intra în rol cutia sterilizatoare UV, ce dezinfectează și sterilizează măștile de protectie, telefonul, banii, cheile, bijuteriile și distrug bacteriile, virusurile, in proportie de 99.9%. Aceste raze ultraviolete acționează asupra structurii de ADN a microorganismelor. Este practic o supraexpunere la o diferență de temperatură, la care aceste bacterii nu se pot adapta în timp util, la ele insolație înseamnă pieire.

cutie-uv

La birou

Există momente mai rare sau mai dese, când avem multă inspirație și chef de muncă. Și nu am vrea să ieșim din acel tempo productiv, doar ca să dezinfectăm un accesoriu mărunt, că atunci se cam strică o zi fără stres. Pentru astfel de momente există modelul Lavan de stick reîncărcabil, ce dezinfectează rapid și eficient. Doar pornim stick-ul, acoperim cu lumina ledurilor ultraviolete suprafețele obiectelor pe care doriti sa le dezinfectăm și în 10 secunde problema se sterilizează. Și cel mai fain este că nu se lasă cu efecte colaterale gen toxicitate, poluare, reziduri sau mirosuri, cum este în cazul dezinfectării folosind substanțe chimice ca bromul și clorul.

stick-uv-mic

Când se lasă seara

Dacă ziua la job a decurs atât de bine, imediat ce ajung acasă mie îmi vine și să mai spăl și niște haine, cu toate că mașina de spălat face ca o bormașină furioasă. După un asemenea chin pentru urechi, ultimul lucru care mi-l doresc e ca atunci când adăug hainele uscate să mă întâmpine un miros de haine vechi, stătute și uitate în dulap. Lampa UV disponbilă atât pe alb, cât și pe negru, este un specialist în misiuni de sterilizarea si dezinfectarea a spatiilor mici. Poate fi folosită în debara pentru dezinfectarea hainelor de oraș, în dulapurile din bucatarie pentru a dezinfecta vesela și mai ales în baie, pantofar si chiar și în masină.

lampa-cu-stand-alba

Concluzii onirice la miez de noapte

O zi fără stres este un drum Lavan pavat către un somn ușor și relaxant, ca o plimbare pe plajă de weekend infinit. Dacă aerul este prielnic, pasul spre lumea viselor este mult mai facil. Nu mai este necesar să treacă miezul nopții, cu meciuri de fotbal plictisitoare privite la tv și soluții extreme gen seriale în reluare.

ff

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s