Moni II- Pe urmele paşilor

Te întrebam în prima parte a interviului, dacă se mai merită să rămâi în ţară ca tânăr?

Moni- Sincer, nu prea se merită să rămânem în ţară pentru că lumea vede că nu avem experienţă şi nu prea este rentabil pentru ei să bage bani în noi. Se vor oameni cu experienă, nu prea se merită, dar există acolo o speranţă, o motivaţie să rămânem în ţară . . .

Vorbeai de oamenii care vor experienţă, te referi la persoanele mai în vârstă?

Moni- Da . . .

Şi totuşi ce vor tinerii din generaţia ta? Că eu prin aceste YOLO-Interviuri încerc să aduc vocile tinerilor în faţă, să le audă cineva cine trebuie. De multe ori voi nu sunteţi ascultaţi sau voi nu spuneţi ce vrei, ce vor tinerii din generaţia ta?

Moni- Vor să facă o schimbare, să fie schimbarea pe care vor să o vadă în lume.

Ghandi!

Moni- Da, vrem o ţară mai bună, să nu mergem neapărat afară, să ajutăm altă ţară, să lucrăm aici, să dezvoltăm o ţară şi să cultivăm valori.

Aminteai de jandarmeri, consideri că evenimentele în care au puşi într-o imagine mai puţin bună te-au descurajat, te-au influenţat în vreun fel, cum te-ai raportat ca şi tânăr? Cum ai receptat incidentele de la protestele din august 2018?

Moni- Sincer nu m-a descurajat chestia aia, m-a motivat şi mai mult să mă fac jandarmeriţă, să arăt că nu toţi jandarmii sunt la fel. A fost o greşeală, un accident, nu cred că a fost ceva rău-intenţionat . . .

Să mergem un pic către subiecte mai vesele, să nu alunecăm în chestii foarte deep. Bănuiesc că dacă te gândeşti la cariera de jandarm, eşti şi o persoană destul de sportivă, nu? Că abilităţile sportive contează, nu?

Moni- Da, contează foarte mult! Am făcut TRX, acum 2 ani, în vară . . .

Wow!

Moni- Da, oricum am un corp destul de atletic, doar că . . .

10574300_717367028298780_2628313994120533219_n

Mă uit la picioarele tale şi văd că nu se mai termină :))

Moni- Da, mai fac câteodată exerciţii acasă, dar cu siguranţă dacă aş fi convinsă că vreau să merg la Jandarmerie m-aş apuca serios de treabă. Am rezistenţă destul de ok, merg foarte mult pe jos, deşi unii mă întreabă cum pot să merg atât de repede şi atât de mult. Dar put şi simplu îmi place să fac sport.

Ai o aplecare către anumite sporturi, sa le practici sau să le vizionezi?

Moni- Mă uit la patinaj artistic şi merg iarna la patinoar. Aşa mă mai uit la tenis, la orice, nu am treabă . . .

Bănuiesc că abia aştepţi să pice primii fulgi de nea la Târgul de Crăciun, să mergi la patinoar ⛸️

Moni- Da!

Vorbeam despre lucruri care-ţi plac şi avem aici şi pe post de fundal un decor destul de inspiraţional. Dacă ai fi DJ aici, ce melodie te-ar aduce în stare ta zen? Ce melodie sau gen anume te-ar aduce în starea ta perfectă?

Moni- Cred că aş opta pentru muzică ambientală, îmi place super-mult. Dacă ai fost în Samsara, în Chi House, acolo oricât de nervoasă aş fi sigur m-aş calma la un moment dat, este aşa foarte zen 🧘

samsara

Este foarte tare şi mie îmi place aoclo! Când am văzut că mi-ai propus “Enigma” mi-am zis că suntem pe acelaşi vibe, e bine . . .

Moni- 😊

Tu eşti clujeancă, nu?

Moni- Da!

Deşi sunt de 9 ani de zile pe aici, pe tine te cap bat acum la cap. Care sunt locurile ce trebuiesc neapărat văzute de un turist? Dacă te-ar suna cineva să fii ghidul lui pentru o zi, unde l-ai duce prin Cluj?

Moni- L-aş duce pe Cetăţuie, în Parcul Central, în Centru. La “Wonderland” consider că este o locaţie foarte frumoasă, inclusiv piscina şi terasa. Este foarte drăguţ amenajat pe acolo, sunt şi niste căprioare, căţei husky şi cai, chiar mi se pare super-fain. 🦌🐕🐎 Aş mai alege “Samsara”, “Pancake House”, probabil ai fost acolo lângă Central . . .

wonderland

Am fost lângă, n-am ajuns încă la “Pancake House” pentru că dietă, dar no . . .

Moni- Acolo sunte cele mai bune clătite!

Serios?

Moni- Da, clătite americane, cu multe straturi, căşuni, banane, Nutella 🥞 Inclusiv localul acesta “Enigma” mi se pare ok.

Şi viaţa de noapte din Cluj? Vorbeam de o zi, gen 24 de ore.

Moni- În “Caro” consider că este muzică bună, oameni de calitate, chiar dacă este micuţ spaţiul, mi se pare că lumea chiar se distrează acolo şi este super-fain, mie chiar îmi place acolo. Ziua mea de naştere mi-am ţinut-o în “London”, e ok şi acolo 🥳

Pe Piezişă?

Moni- Da, dar mai degrabă aş opta pentru “Caro”, acolo lumea chiar ştie să se distreze şi chiar dacă nu ai prieteni îţi faci prieteni acolo.

Vorbind atâta despre Cluj, mi-ai stârnit o curiozitate. Ţi-a trecut prin cap să te muţi în alt oraş, mai ales după ce ai dat BAC-ul, că o mulţime de oameni vin aici din alte oraşe, iar tu ai rămas aici?

Moni- Da, m-am gândit la Braşov pentru că este înconjurat de munte, de natură şi acolo mă simt eu cel mai bine. Şi cum ziceai de locuri aş menţiona şi cascada Ciucaş din Cheile Turzii, este genială, dacă ar trebui să duc pe cineva acolo, clar aş alege-o.

cheiele turzii

Şi l-ai şi lăsa acolo, dacă te enervează :))

Moni- Da, să vină pe jos 🙂

Ce are Clujul şi nu are Braşovul?

Moni- Clujul s-a dezvoltat super-mult, sunt multe locaţii unde putem merge şi nu ne-am plictisi niciodată. Mi se pare că sunt mult mai mulţi tineri, mai multe cluburi, mai multe activităţi şi avem ce să facem, nu ne plictisim. În Braşov într-adevăr este multă natură, dar uneori ne trebuie şi ceva interactiv, ceva distracţie.

cetatuie

Festivaluri?

Moni- Da, festivaluri! Şi ele au adus un plus Clujului.

Ştu că acum trebuie să te uiţi într-o listă, dar care este festivalul tău preferat? Gândeşte-te la unul, hai două, hai trei :))

Moni- Aş zice că Untold este festivalul meu preferat. Am fost şi la Electric Castle, dar nu este este genul meu de muzică preferat.

A fost o ediţie anume când nu mai vroiai să pleci de acolo, un artist care ţi-a rămas în suflet?

Moni- Nu neapărat, toţi artiştii mi-au plăcut în modul lor. Am fost cu nişte prieteni, cu fratele meu şi ne-am distrat super-fain, deşi n-am pus accent pe artisti ci pe amintiri, cât de fain de distrat, cât de mult am băut, a fost super-tare, chiar ne-am distrat super-fain.

Deci eşti o persoană mai degrabă fană munte sau mare?

Moni- Şi, şi! Dar mai degrabă aş opta pentru mare 🌊

Pentru bronz?

37933225_1798503280185144_3655778490503921664_o

Moni- Pentru bronz, căldură, relaxare ☀️

Mare aici sau afară?

Moni- Aş opta pentru afară!

O ţară anume?

Moni- În Grecia mi se pare mult mai curat, am o privelişte mai frumoasă!

Şi din România există vreo staţiune care să fie plăcerea ta vinovată, în care te întorci cu drag de fiecare dată?

Moni- Îmi doresc să merg către plaja sălbatică din Vadu, probabil ai auzit . . .

În sus, în nord, către Deltă?

Moni- Da, este aşa mai retrasă şi acolo mi-aş dori foarte mult să merg. Îmi place ideea de plajă sălbatică, nu este aşa de multă lume, îmi surâde ideea.

Să ne imaginăm într-un exerciţiu de imaginaţie că ai o super-putere. Pocşneşti din degete şi în secunda doi te teleportezi unde vrei tu, indiferent de loc, timp, eră. Dacă ţi-ar da cineva posibilitatea aceasta în următoare 5 secunde, după ce ai închide ochii unde te-ai trezi?

Moni- În Austria, oraşul Viena, am fost acolo acum câţiva ani cu Erasmus şi vreau să zic că mi-au rămas aşa în suflet cultura, oamenii, priveliştea, arhitectura, absolut tot, mi-a plăcut enorm de mult acolo. Chiar am zis că dacă n-ar fi limba aşa de grea m-aş muta acolo.

Cât ai stat cu Erasmus acolo?

Moni- O săptămână!

Foarte tare, într-un schimb de tineri, nu?

Moni- Da, da! Şi am vizitat Austria, inclusiv Salzburg şi Linz 🇦🇹

Era pe vară sau pe iarnă?

Moni- Am fost în martie, dar a fost destul de frig!

Deci încă primăvară, Grădina de Fluturi nu era deschisă acolo la Schonbrunn, nu?

Moni- Ne-am plimbat prin grădină, dar bătea vântul în ultimul hal şi n-am putut să stăm foarte mult pe afară.

O să pun şi eu link cu experienţa mea din Viena din decembrie 2018, de la Târgul de Crăciun. Ce ţi s-a părut cel mai impresionant, ce ai luat cu tine, ce a rămas în tine o amintire vie din Viena?

Moni- Castelul Schonbrunn, îmi place că este super-mare, este absolut genial, inclusiv grădina zoologică de acolo.

Te-ai simţit ca o prinţesă?

Moni- Ceva de genul 👸

Ai apucat să mergi la vreo piesă în centru la Operă? Că eu am prins doar în germană . . .

Moni- N-am avut suficient timp, eram cu şcoala, cu colegii şi n-am apucat.

Aceasta a fost singura experienţă Erasmus sau ai mai fost şi în altele?

Moni- În Lituania!

lituania

Wow! Cum de ai ajuns în Lituania şi de te-ai gândit să mergi acolo?

Moni- Tot aşa cu un proiect Erasmus, eu am cazat doi băieţi din Lituania şi ei m-au cazat pe mine, timp de o săptămână şi câteva zile. Am mers la şcoala lor, am făcut materiile lor şi mi s-a părut o chineză totală. Ei făceau şi astronomie sau alte materii pe care noi nu le facem, cel puţin în liceu. Mi s-a părut super-tare, chiar super-fain!

Ce specializare erai în liceu?

Moni- Protecţia Mediului, ei erau cu ceva astronomie . . .

Geek stuff :))

Moni- Da!

Cum ţi s-a părut Lituania?

Moni- Super-rece!

Am auzit o mulţime de poveşte, am întâlnit fete mişto, nici n-am apucat să scriu pe blog toate articolele despre Lituania, dar . . .

Moni- Mi s-a părut o ţară frumoasă, mai ales capitala este de vis, ai ce să faci 🇱🇹

Vilnius sau Kaunas?

Moni- Vilnius, deci capitala chiar este de vis, cu super-multă lume pe stradă. Sunt oameni de distracţie, ştii? Mi-a plăcut să vizitez pe acolo, dar în schimb în orăşele mai micuţe nu prea ai ce să faci. Ca şi la noi, dacă m-aş duce în Braşov nu ai ce să faci, dacă vii la Cluj ai ce să faci, cam aşa era şi acolo, stii? Acolo este mai multă natură, o ţară mai liniştită, în afară de capitală.

Mă gândesc că tinerii lituainieni au venit la tine în Cluj, nu?

Moni- Da!

Şi cei din Austria au venit tot la Cluj, nu?

Moni- Da, da!

Care a fost feedbackul lor despre Cluj?

Moni-Le-a plăcut super-mult, mai ales cluburile şi acolo la “Leul”. Cu biliard şi bowling au fost în lumea lor.🎳

Şi programul extins mă gândesc, că nu se închide ca în Viena totul la 7 seara.

Moni- Da, cel puţin eu când am avut grijă de tipul ăsta din Lituania, mergeam seara în locaţii, în cluburi şi chiar ne-am distrat. I-a plăcut şi lui că nu mergeam la 7 acasă la somn.

Şi în Lituania e la fel, totul se închide la 7?

Moni- Nu prea aveam ce să fac, ajungeam acasă pe la 7-8 şi după fiecare în camera lui şi la somn.

lituania 4

Lituania este una din ţările pe care nu le-am vizitat, dar am vreo 2-3 motive să merg pe acolo :))

Moni- Mai ales în capitală este super-fain!

Am văzut o prezentare, cum spuneai tu cu peisaje naturale şi acum înţeleg comparaţia cu Braşovul. Lituania este practic un Braşov mai mare, nu?

Moni- Da, ceva de genul 🙂 Şi sunt absolut nebuni oamenii ăia, cum este aproape de Rusia, oamenii beau super-multă vodcă. Am fost la o petrecere organizată de un tip din Lituania şi într-adevăr m-am ameţit atunci un pic. Ei nu aveau nimic, sunt super-căliţi, au rezistenţă de fier.

Bănuiesc că este un tratament împotriva frigului 🙂

Moni- Da, este super-frig acolo! Nu m-am dus adecvat îmbrăcată şi mi-a fost frig maxim!

🥶Vorbeai despre îmbrăcăminte, tot timpul când fac interviu cu fete le întreb cât de mult contează frumuseţea? Ştiind că şi activezi în domeniul prezentărilor de modă, cât la sută vă faceţi frumoase pentru voi şi cât la sută vă faceţi frumoase pentru cei din jur?

Moni- Eu, personal mă fac frumoasă pentru mine, nu vreau să impresionez pe nimeni. Pur şi simplu când nu mă machiez sau nu mă aranjez, mă simt foarte depresivă şi anxioasă, n-am chef de nimic. Am fost o dată la şcoală nemachiată şi m-a întrebat o tipă: -“Ce-i cu tine? De ce eşti supărată? – Nu sunt supărată! – Şi atunci ce-i cu faţă asta?! – A, sunt nemachiată!” A fost aşa super-caterincă ştiu că n-am mai mers demachiată, un fel de self-confidence level 1000.

Mai activezi pe partea de fotomodeling?

Moni- Nu, n-am mai activat. Am mers la câteva prezentări de modă, inclusiv la două concursuri, dar nu mă caracterizează chestia asta. Sunt persoane născute să facă modeling dar eu nu sunt născută pentru asta.

miss

Sunt o mulţime de mituri, eu aici beau apă plată, dacă beau apă plată am şanse la 28 ani să ajung fotomodel? Care sunt eforturile, sacrificiile pe care trebuie să le faci în momentul în care ai perspectivele unei cariere de model?

Moni- Cum ai spus şi tu, trebuie să te hidratezi super-bine, să nu consumi sucuri, fast-food . . .

Să nu mănânci deloc?

Moni- Mai răruţ, o dată la câteva luni, preferabil . . .

O dată la câteva luni să mănânci?!

Moni- Să mănânci fast food.

Şi în general ce trebuie să mânânci?

Moni- Gen să mănânci sănătos, trei mese şi două gustări între mese . . .

Ooo, deci ai voie şi gustări! Deci fotomodelele sunt femei normale, da?

Moni- Da, da! Numai că mănâncă super-multe salate şi mâncare sănătoasă în principiu. Nu o să ne vezi mâncând mici, grătare sau alte nebunii.

modeling 2

Chiar mă gândeam, dacă aş scoate un fotomodel la mici ar fi o aroganţă, i-aş periclita cariera :)) Să zicem că tu, ca fotomodel, ai făcut o eroare gen ai mâncat cam mult şi se vede pe tine. Ce trebuie să faci ca pedeapsă? Poţi să fii exclusă de la o prezentare în ultimul momentul doar pentru că nu îndeplineşti standardul?

Moni- Da, te cântăreşte atunci în ultimul moment!

Ca la box? :))

Moni- Da, ceva de genul, trebuie să ai un anumit număr de kilograme, să te menţii fit, sunt destul de stricţi.

Conceptul de 90-60-90 este pe bune?

Moni- În principiul este pe bune. Bine, mai sunt şi excepţii de la regulă, dar trebuie să fii mai ales slăbuţă în domeniul acesta.

Explică-mi că tot nu pricep, cum este 90-60-90?

Moni- 90 la nivelul bustului, 60 la nivelul taliei şi 90 la nivelul şoldului şi la înăţime peste 1,70-1,75 şi băieţii peste 1,80.

Peste 1,70 la fete este destul de comun, dar baieţii peste 1,80. . .

Moni- Daaa . . .

Îţi servesc o întrebare numai să văd cum o returnezi. Care a fost cea mai ciudată haină probată la o prezentare?

Răspunsul în partea a 3-a a YOLO-Interviului- O persoană bună

Dacă vă place articolul puteți rămâne conectați cu notățile de pe blog, abonându-vă la paginile de Facebook și Instagram. Dacă sunteți sunteți fani TikTok am și acolo un canal unde mai postez câteva ceva. 

miss gagici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s