Știrbuleț și Ronțănica la stomatolog

Știrbuleț și Ronțănica la stomatolog poate suna ca o poveste de dragoste mai nonconformistă, dar nu prea este așa. O să vedeți și de ce în cele ce urmează.

Un loc numit Cris Smile

Știrbuleț era acum fan stomatologie, chiar se simțea ca un medic dentist la cât de bine absorbise sfaturilor specialiștilor, după ce călcase și el pragul secției de implantologie, într-un loc cum puține locuri sunt în București, unde se livrează fericire prin planul de tratament, aceasta fiind de altfel și menirea Cris Smile Studio.

medic implant

Ronțănica la dentist

Și totuși Știrbuleț avea ceva emoții privind transformarea Ronțănicăi. Părea la prima vedere o chestie pentru ea, dar în același timp era un viitor pentru amândoi. S-au cunoscut pe Tinder, ca toată lumea în ziua de azi. Pe atunci Știrbuleț încerca să caute soluții să-și acopere gaura din față pricinuită de un pumn direct, ce i-a zburat dintele cu tot cu nerv. A fost o noapte de club ce s-a terminat prost deși Știrbuleț avuse doar intenții bune, încercase să recupereze pălăria prietenului său, de la un tip mult mai masiv și mai martol.

74836791_1302186979951155_1176760376985911296_n

După o noapte la poliție și câteva zile de înfățișări la avocat pentru conciliere, Știrbuleț se alesese cu vreo 3000-4000 lei, sumă la care se putea încadra pentru un implant. Dar eroul nostru ezita, căci nu știa cât va dura, dacă va simți dureri, cât timp nu va putea să mânânce și toate preocupările unui om care nu a mai avut niciodată un implant. În timp ce se tot povestea pe Tinder cu Ronțănica, un reclamă pe aplicația de socializare i se reliefa în fața ochilor, cu mesajul “Ești în siguranță la Cris Smile Studio”. Suna destul de intrigant, așa că i-a cerut și părerea Ronțănicăi, dar așa ca idee pentru un detrataj, îi era rușine să-i spună că este știrb. O astfel de mărturisire îi nimicea șansele pentru o întâlnire.

98731876_1480005005502684_3433984644171694080_n

Fiindcă părea tot mai aproape să capate o întâlnire, Știrbuleț a decis să-și repare mobila. Implantul dentar este stabil, rezistă toată viața, cu o igienă dentară corectă, ne ajută să recăpătăm masticația și reduce riscul de inflamAții. Mai mult decât atât, implantul se simte ca un dinte natural și ajută la salvarea dinților alăturați. Practic, Știrbuleț pușca doi iepuri dintr-o lovitură, se putea alege cu un zâmbetul înapoi pe buze fără nici o teamă și cu o mândră faină la braț.

Prima consultație

După o programare online, unde a fost nevoie să-și treacă doar câteva date, având posibilitatea să selecteze cartierul dorit, dintre Rahova și Giulești, ba chiar a putut să atașeze și radiografie să mai scutească din timp, Ștribuleț intra pe ușa din cabinetul doamnei doctor Andreea. Medicul specialist implantolog Cris Smile a examinat situația inițială, cântărind necesitatea aplicării unui tratament cu implanturi dentare precum și momentul ideal pentru începerea lui. Totodată, medicul i-a solicitat lui Știrbuleț un set de analize și investigații necesare pentru stabilirea unui diagnostic.

andreea medic

Faza 2- Planul de tratament

Știrbuleț s-a întors la doamna doctor Andreea cu rezultatele investigațiilor, iar medicul nostru a stabilit planul de tratament, alături de o serie de alternative de tratament, generând un deviz aferent planului recomandat.

dinte lipsa

Inserarea implantului dentar

Procedura chirurgicală prin care implantul urma să fie plasat în os sub efectul anesteziei presupunea realizarea unei incizii gingivale, urmată de perforarea țesutului osos în care urma să fie aplicat implantul dentar. Suna destul de nașpa în teorie dar Știrbuleț se gândea că este doar o plombă mai simandicoasă, un pas mic pentru om, un pas mare spre întâlnirea sufletului pereche.

Bravo, dar încă n-ai dinte!

Urma ultima fază, cea mai imporantă, cea proteică. Și cum iubirea lovește când te aștepți mai puțin, când nu ai timp, când stai mai prost, Ronțănica insista să-l vadă pe Știrbuleț înainte să-și termine eroul nostru lucrarea de desăvârșirea a zâmbetului. A inventat multe scuze pe bandă rulantă, dar într-un final rezervorul de idei s-a golit. Și culmea era că ziua întâlnirii coincidea cu ziua în care Știrbuleț avea controlul care să dea verdicul coroniței. Faza protetică presupune ceva timp deoarece doar după ce locul în care a fost inserat implantul dentar este vindecat complet și implantul dentar s-a integrat în os, medicul specialist completează tratamentul cu montarea coroanei dentare. 

Opa, de ce avem noi aici?

Știrbuleț și-a programat de dimineață controlul în speranța găsirii unei soluții până seara când avea întâlnirea. Avea o proteză tempprară, dar îi intrase în obicei să se joace cu ea și o tot desfileteze. Vă puteți imagina că nu era prea impresionant pentru o fată această mișcare. Dar cum își aștepta rândul, chiar înainte să intre pe ușă, din cabinetul doamnei doctor Andreea ieșea tocmai Ronțănica, ținându-se de falcă. O loc să mimeze măcar un dram de empatie, Ștribuleț a început să zâmbească până la urechi, simțindu-se mai ușurat ca niciodată. Încă buimacă, Ronțănica nu înțelegea ce se întâmplă.

Momentul adevărului

Cum Știrbuleț părea prea familiar în clinică, Ronțănica s-a prins că eroul nostru nu-și face detartraj în fiecare lună. O tot mințise pe net că era prins, că nu-i în oraș, dar il mirosea că avea o problemă. Cum s-a văzut acum pe picior de egalitate, Știrbuleț a început să-i inșuire toată aventura prin care a trecut, dar în același timp cât de în siguranță s-a simțit la Cris Smile Studio. 

Frica Ronțănicii

Mare fană ciocolată, semințe și alune, o microbistă infocată, Ronțănica se pare că era pentru prima oară la Cris Smile Studio. Cu chiu, cu vai, s-a hotărât să rezolve problema măselei din care nu prea mai rămăsese mai nimic, nici măcar un ciot. Ca și în cazul lui Știrbuleț, medicul specialist implantolog a examinat situația inițială a Ronțănicii, și a recomandat aplicărea unui tratament cu implanturi Fast & Fixed, programând momentul ideal pentru începerea lui, corelat cu un plan de tratament. Tot ce trebuia să facă Ronțănica era să realizeze analizele pentru stabilirea diagnosticului, urmată de amprentarea dentară, extracție și implantare. Dar Ronțănica era terorizată de gândul extracției și al implantării.

45418646_1046007158902473_3877779633432690688_n

Împreună, putem zâmbi!

Ceva în sufletul lui Știrbuleț s-a trezit. Era compasiunea ce trebuia să răsară nițel mai devreme, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Așa că a pus un pariu cu Ronțănica, să parcurgă împreună toți pașii până vor avea amândoi zâmbetul perfect și apoi să posteze câte o poză fiecare pe Instagram, să vadă care strânge cele mai mult aprecieri.

Epilog

Știrbuleț și Ronțănica la stomatolog nu s-a întâmplat să fie o poveste de iubire, deși unele aplicații de pe net așa garantează. A ieșit o prietenie strașnică, o tovărășie trainică. Știrbuleț zâmbea reciproc la bucuria radiantă a Ronțănicii, abia ieșit din cabinet, căci mai presus de toate știau că se vor revedea la următorul control lunar, bianual și cine știe, poate la un moment dat se va termina și frienzone-ul pentru Știrbuleț.

PS: Povestea are la bază câteva întâmplări reale, mai ales cea în care Știrbuleț și-a pierdut dintele în club, autor articolului era cel care își căuta amețit pălăria, același om ce n-ar trebui să mai amâne implantul acela dentar plănuit de ani buni, dacă tot a depășit frica detartrajului, plombării, curățării pe canal și restul de aplicații utile zâmbetului.

fb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s