Top 41 metode muzicale de ieșire din izolare

Cum este trecut deja de 15 mai, am zis să fie și un top 41 metode muzicale de ieșire din izolare. Nu mă pricep la medicină sau psihologie, dar îmi place să ascult muzică chill, pe care să o împărășesc cu voi, dragi prieteni ai blogului în cadrul rubricii Fărămă de soare muzicală.

1.EL NEGRO- Lună Nebună

Plaja parcă nu mai este așa de parte, mirosul de apus și dorul de răsărit sunt tot mai aproape de a se preface din vise în capturi de realitate. O nouă iubire sau o aventură nebună se prevede la orizont.

2. Spike-La treabă

Știu că sunt mulți nebuni ca mine, cărora le este dor să revină la birou. Parcă munca de acasă devine mult prea deprimandă, mai ales când singurătatea exclude tot ce înseamnă viață socială și utilitate în societate.

3. Nane- Pe Nori

Putem să-i spunem serotonină dacă suntem savanți sau fericire dacă suntem naivi, dar feelingul este același când îmbrățisăm aerul proaspăt, ne încearcă toate senzațiile pozitive specifice libertății, un picaj în gol de la înâlțimea ambițiilor personale.

4. Vama Veche- Sf. Petru

Nu știu dacă mai țineți minte ultima mea aventură prin București, când am plecat în căutarea Lăptăriei lui Enache, barul dispărut, ce era poziționat deasupra TNB, locația amintită și în piesa lui Chirila. Chiar dacă acum este ceva mult mai fancy, încă se mai simte vibe-ul aparte și la proxima revenire în Capitală, presimt că nu-l voi ocoli. Până atunci mă mulțumesc să răscolesc terasele din Cluj, îndată ce se vor deschide.

5. Inna- Spre Mare

Făceam un inventar, zilele trecut într-o conversație pe Facebook cu o prietenă, în materie de prostii făcute în Costinești, în cei 5-6 ani de când tot am ales s-o numesc destinația mea de vis. Vara la mare, mai ales la noi, deși nu este perfectă, are o căldură aparte, parcă la noi soarele și valurile se simt ca acasă. Dacă ar fi după mine, eu aș relansa turismul pe litoral, având ca imn piesa aceasta și pe INNA ambasador. Elena Alexandra Apostoleanu este un copil crescut la Neptun și se simte asta de fiecare dată când cântă despre mare și iubire.

6. Alternosfera- Ploile nu vin

Se zice că ploaia te crește, apa te îndoaie, de aceea sărbătorirea acestei relaxări ar merge perfect cu multă vodcă. Toți dracii acumulați în izolare ar trebui trimiși la origini, să fie loc în suflet de cât mai multă speranță.

7. Blue feat Elton John- Sorry Seems to be the hardest word

Multe conflicte au izbuncit domestic și chiar și de la distanță, din cauze mai degrabă colaterale. Cred că este timpul să ne cerem scuze pentru vorbele aruncate la nervi de izolare, chiar dacă pare cel mai lucru din lume.

8. La Familia-Cine a zis că e ușor

Acest apus de lockdown este un fel de test și pentru vechiul nostru anturaj. Acum o să se vadă cui i-a fost dor cu adevărat de tine, cine va fi alături total dezinteresat, tovarăș adevărat. Izolarea nu este un joc ușor, nu este jocul fraierilor.

9. Nicole Cherry- Yes I can

O mulțime de frici și temeri justificate încă ne țin în casă, mai ales dacă suntem mai introvertiți de fel, dar la urma urmei o viață avem. Cu măsuri de protecție asigurate, putem ieși din casă, dacă vrem cu adevărat, dacă așa simțim, nu pentru a mai bifa încă o acțiunea la modă.

10. Praf în ochi- Peste sufletul meu

Timpul acesta de peste o lună de reflecție interioară poate fi suficient pentru vindecare de dureri fizice și sufletești. Începând de acum ne putem întinde aripile spre un nou început.

11. Nane- Whiskey

Cele mai epice momente mai ales pentru baieții închiși în casă, ce am fost cam toți în ultima perioada, vor fi cele picurate cu mult whiskey. Sezonul nebuniei irlandeze stă să înceapă, deci voi ce aveți la rece?

12. Bullet- Abravia

Tranziția de la timpul primăvăratic, cu iz super-melancolic, se face destul de făinuț cu această de piesă, simplă, ce se plimbă prin suflet ca un copil pe trecerea de pietoni.

13. Nane- Atât de sinplu

Stil, rafinament, hipstereală în haine de duminică, sunt elemente glam din petrecerile unde combinam ceva fin în acele seri rare dar unice. În ciuda unui resentiment de hate ca ne trage înapoi, mai facem un pic de rabat de la orgoliu și dăm apelul care nu trebuie, mesajul ciudat și ușor universul de obsesii căpătă nuanțe și tendințe.

14. Cris Blaziny- 7 August

Când am văzut ieri la o prietenă bloggeriță în story pe Facebook un Dj și lume dansând pe plajă, pentru o clipă îmi imaginam cum se redeschide sezonul estival. Până când doleanța va deveni realitate, mă mulțumesc să răstălmăcesc amintiri de august veselo-triste, pe acordurile lui Blaziny.

15. ATB- Ectasy

Gânduri de evadare în pustiu, într-o țară exotică ca Maroc, la volanul unei autorolute, au survolat mintea noastră, mai ales în acest debut de an mai nefast. Este predictibil că viitorul ne va găsi ca persoane mai diferite decât se aștepta, probabil mai anxioase decât ar fi necesar, dar în același timp infinit de visătoare, aspirante spre imposibil.

16. Adda- Lupii

Deși am putut vedea cu toții latura neagră din Adda, în showul de televiziune “Asia Express”, nimeni nu poate contesta calitățile ei artistice, mai ales vocea încântătoare și spiritul ludic emandat în fiecare vers glăsuit. Decât să fim răi sau să cădem în teorii ale conspirației mai mult sau mai puțin plauzibile, mai bine ne delectăm cu folclorul românesc dăruit de mureșancă Ada Alexandra Moldovan, straight outta mioritics lands. Vedem noi până la urmă cine-s lupii ce ne dau târcoale în țară, până atunci ne putem ascunde în povesti mistice, pline de neprevăzut.

17. BUG MAFIA feat Bogdan Dima- La fel de prost ca tine

Dacă în acestă perioadă depresivă de izolare, că am vrut sau nu, ne-am reconectat cu familia, cu cei din jurul nostru care contează cu adevărat, ar fi stupid să uităm acum de ei, folosind scuze inutile că suntem cuprinși din nou de grijile și timpul cotidian. Ar fi fain să nu redevin proști și orbi, chair dacă în lumea această modernă simplitatea este ceva greu de atins.

18. Gani & Liry- Cu dragoste

Deși niciodată nu pare moment perfect să mulțumim, sigur acum ar fi ideal să arătăm măcar o fărămă de recunoștiință celor ce n-au dat viață și ne-au făcut oameni, mai ales în aceste clipe când sunt considerați o categorie vulnerabilă. Părinții au făcut totul pentru noi, este și rândul nostru!

19. Inna- Cum ar fi?

Mulți spun că 2020 este un an irosit și nu ar trebui să fie luat în calculul vârstei. Eu zic ca se poate spune că este un an al revenirilor la origini și în același de explorare de necunoscut. Dacă nici acum nu ne putem lua inima în dinți, să îndrăznim să iubim, atunci când? Aștepăm un nou virou, o altă pandemie, care să ne răpească din nou acest drept?

20. Animal X- N-am crezut

Ar fi interesantă să ne gândim la pandemie ca la vremea când reveneam din vacanța de vară de la țară, unde copii fiind, nu prea aveam mai nimic de făcut și parcă lista posibilități infinite de lucruri de făcut și țeluri de atins se deschidea când reveneam la orașul nostru mai mic sau mai mare, cu discoteci și toate mirajele cartierului. Avem tot dreptul din lume să plângem după regretele din trecut dar până la punctul numit schimbare, când este cazul să pășim înainte.

21. Misha- Știi

Vestea cea mai bună dintre toate, chiar dacă la prima vedere pare relaxarea condițiilor de circulație, eu zic că este venirea verii. Mai sunt doar 2 săptămâni până în iunie, momentul în care lumea va mai scăpa de poveri și inhibiții.

22. DMS feat Anemona- Cumva, Candva

O piesa veche ca asta, cu un beat clasic de hip-hop old school, merge la suflet ca un remediu natural pentru cei care încă resimt depresia acumulată în această izolare blestemată, căci pentru oamenii foarte sociabili a fost ca o lovitură în plex. Nu mai este loc de lacrimi de obraz, căci ne-ar știrbi bucuria de a reveni la viața noastră dragă.

23. Tom Boxer feat Marina- Nopti de mai

Deja razele de soare încep să emane căldură, cu extensii pline de povești de iubire pătimașe, ca preamblu pentru o vară nebună ce va urma, posibil și mai zăpăcită față de anii anteriori. Nici nu vreau să-mi imaginez cum o să dea lumea iama în cluburi, o să fie nebunie în toate sensurile și nonsensurile posibile!

24. Linkin Park- Breaking the habbit

Tiparele sunt construite pentru a fi perfecționate sau distruse. Deși încă pentru o perioadă de timp va trebui să rămânem ghidați de anumite limite, la un moment dat zidul fricii va cădea, fiind prădat de setea de libertate și creativitate. Întotdeauna va fi o luptă între instigare și conservatorism, dar tabara ar trebui să ne-o alegem în funcție de valorile noastre, în funcție de ceea ce credem noi cu adevărat.

25.Macanache- Tenis

În Săptămâna Simona Halep, pofta de tenis cu viața este o mai pronunțată în randurile fanilor și nu numai. Într-o surdină șmecheră de ambianțe din câști, stilul de viață sănătos și mai ales mișcarea redevin obșnuințe săpămânale mai ales pentru cei pufoși ca mine.

26. Subcarpați- Dă-i foale

Chiar dacă suntem din punct de vedere economic la marginea unei prăpastii economice, cei cu ambiții, care avem priorități dedicate și viziuni limpezi, avem șanse mari să scăpăm, dacă ducem truda la un nivel superior față de cum eram obișnuiți. Acesta este spiritul pur românesc, muncitor, pasionat și adaptat.

27. Carla’s Dreams- Karma

Între atâtea campanii de donații și eroisme, eu cred că este un moment prielnic să ne aducem aminte și de noi. Atâtea persoane mereu la ananghie ar merita puse puțin pe hold, să ne putem dedica timp să ne ajutăm pe noi, să ne salvăm de demonii interiori.

28. Alicia Keys feat Usher- My Boo

Big city life style încă este pe modul avarii, dar pregătirile nu ar fi rău să se întreprindă încă de pe acum. Cum ar arată o petrecere de back to social life? Ce mai face aceea enigmă dispărută din peisaj după o noapte întreaga de dans? Oare își mai aduce aminte de noi?

29. Jayz și Beyonce- Bonnie & Clyde

Cine se adventură dincolo de granițele județului chiar și cu declarație, devine un fel Bonnie & Clyde, practic acestă perioadă se poate numi o evadare din izolare. Zona gri este una tot prost delimitată, râmâne partea incitantă de senzație de badass când pleci la drum pentru 200-300 de kilometri.

30. Jennifer Lopez- Jenny from the block

Izolarea a fost prilejul ideal de a coborî cu picioarele pe pământ, mai ales pentru oamenii care au uitat de unde au plecat. Astfel, în aceste momente vorbim de un restart pentru toată lumea spre avuție și fericire, rămâne de văzut cine va putea să rămână om.

31. Shakira- Objection

Spiritul latin și pașii de tans, mai ales când referim la tango, trec testul timpului fără probleme. Am fost norocoși să avem parte în această perioadă de cursuri de dans online, să sperăm că în curând vom putea pași și noi pe ring.

32. Cristina Aguilera feat Redman- Dirty

Atâta se pomenște de dezinfectant, că parcă îți vine să o arzi dirty numa așa de hipstereală. Oricum mintea umană este capabilă de pervesități ce pot fenta lejer bariera unor mâini date cu spirt și unei distanțe sociale de 1,5 metri, ce reprezintă practic niște jovialități copilărești.

33- EL NEGRO- Lasă-mă

Atâtea întrebări și justificări, practic un quiz time în care te testează niște organe cu minți luminate cu laternă, ce se pun în genunchi în fața politicului este pe cale să se termine. Spiritul civic nu poate controlat și educație de o bucătie de hârtie și o minciună pregătită de acasă, doar să poți ajunge în alt județ.

34. Jordin Sparks feat Chris Brown- No air

Senzația de sufocare când purtăm masca, mai ales pe căldură, devine tot dificil de suportat. Nici nu vreau să mă gândesc la cei care lucrează în producție, la temperaturi ridicate. Sper ca imunzarea de grup să se finalizeze cât mai repede, să ne putem vedea de vieților noastre, la apropierea dorită de fiecare.

35. Smiley feat Damian & Brothers- În stație la Lizeanu

Ce s-ar face economia României fără fetele ce rulează banii din piață zi și noapte, mai ales noaptea? Dragostea de închiriat la orice colț de stradă s-a retrezit la viață să facă concurență fufelor ce consideră ce nimic nu-i nasul lor.

36. Cris Blaziny & Rashid- Regina Balului

Cu riscul de a cădea într-o tentă misoginistă, abia aștept să văd reginele revenite pe tronurile din cluburi. Chiar sunt curios dăcă se va schimbe ceva în atitudine, dacă balul va pierde mai mult din aparențe, în câștigul esenței și nu mă refer la parfum. Să chiar și din septembrie pentru totdeauna.

37. Santana ft. The Product G&B- Maria, Maria

Sunetul unic scos de Carlos Santana prin extenisa mâinii sale numită chitară sigur poate face magie orice loc unde pesimiștii spun că s-a pierdut de mult. Indferent că te cheamă Maria sau Ioana șoldurile se unduiesc la fel de bine de la prima până la ultima secundă a piesei, de la prima zi de relaxare până la apusul apusurilor.

38. Amicii- Fata blondă

În jocul acesta contemporan în care toți o ardem a adulți responsabili, poate că este nevoie și de nebuni cu suflet tânăr, care să joace rolul copiilor. Cum nu există perfecțiune fără greșeală, așa o lume consecventă fără visători puerili n-are farmec.

39. Hi-Q- Dor de tine, dor de noi

Fiind probabil cea mai emoționantă piesă Hi-Q, este un risc de râu de lacrimi asumat în includere în cadrul acestui top. Dar este și un îndemn să ne reapropiem de prima iubire, de crush-ul nostru, să-i spunem adevărul despre ce simțim, că șansele să ne refuze s-au mai minimalizat dat fiind faptul că poate ieși din casă.

40. 3 Sud-Est- Clipe

Niciodată nu este prea târziu, mai pierzi să pierzi și să iubești, decât să nu știi dacă ești iubit. Refrenul acesta vechi, fredonat de către cei de la 3 Sud Est rămâne valabil și în zilele noastre, din păcate, pe buzele multora dintre noi, ce n-au curaj să-și asculte inima ce plânge. Poate că ușa blocului se deschide din nou și să ne arate calea spre o lumea nouă, mai sinceră, mai empatică, mai umană.

41. Erreway- Tiempo

Îndrăznesc să atribui apelativul acestei piesă de suflet, de imn nemuritor al speranței. Lumea aceasta este plină de oameni bătuți în cap, supărați pe viață. Sigur este loc oameni ce trag după ei cufărul plin de magie și iubire, ce îmbrățișează schimbarea ca să o poată împrăștia până în cele mai îmdepărtate colțuri ale lumii.

Nu te-ai săturat de muzică? Ai văzut Top 30 kg din cămara de provizii muzicale ?

Nu uitați că poți rămâne la curent cu noutățile de pe blog, cu un simplu follow pe paginile de Facebook și Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s