Visul împlinit numit Simona Halep

Săptămâna Eurosport Player’s Cut, cu Simona Halep, continuă și azi! Ieri a fost un episod de genul Halep campioană la RG, aproape campioană la AO. S-a difuzat finala Halep – Stephens și apoi au fost discuții live, în cadrul rubricii Vodcast Tennis Legends, între câștigătorii de GS Simona Halep, Justine Henin, Mats WiIlander și Boris Becker, cu accept pe performanța româncei noastre la RG, în ciuda eșecului de la AO și finalelor pierdute în Franța.

faina poza

” Într-o finală de GS înveți multe pe teren, aveam emoții când serveam la început, probleme cu demonii interiori. La mingea de meci am închis ochii! “- Boris Becker la Eurosport Vodcast Tennis Legends 2020 

Astăzi de la ora 20 00, vor fi două meciuri, semifinala Halep – Kerber de la Australian Open 2018 și finala cu Wozniacki, în direct la Eurosport!

halep la fund

Pentru cei care nu ați apucat să revedeți aseară prima finală de Grand Slam, câștigată de Simona Halep, v-am pregătit un rezumat scris al meciului. Cei care aveți răbare puteți urmări și filmul cu cele mai speciale momente din finală în format video, disponibil în linkul de mai jos :

În finala turneului se întâlneau numărul mondial 1 Simona Halep și revelația turneului Sloane Stephens, favorita numărul 10, ce revenise senzațional după o accidentare de 11 luni, în mai puțin de un an urcând în top ten, de pe locul 856! După cum ați putut vedea și în ziua 2 de Player’s cut, Simona atinsese ultima fază a Open-ului francez după ce trecuse de Kerber și Muguruza.

Am decis să joc reverul cu 2 mâini că așa m-a sfâtuit antrenorul la 11, că nu aveam destul forță. Cel mai mare regret este că la junioare nu am exersat slice-ul. Știu să lovesc slice, încerc să schimb, dar în meciurile importante, odată cu vârsta jocul, nu îți mai pare așa natural, mai ales când ești sub presiune.”- Simona Halep la Eurosport Vodcast Tennis Legends 2020 

Setul 1- Ghemul 4 blestemat

Cuțitele s-au pus pe masă încă din ghem 2, fiind unul dificil pentru Simona, cu deuce. Din fericire, Halep a preluat avantajul, iar dupa un schimb intens, Stephens a dat-o in fileu și tabela indică 1-1. S-a mers cap la cap până la beleaua din ghemul 4, când Simona a revenit la de la 15-30, la 30-30, dar a avut un serviciul moale și Stephens și-a atras prima minge de break. Și americanca s-a desprins la 1-3! În ghemul următor Stephens și-a continuat jocul foarte bun ajungând 40-15, în ciuda unei defensive fantastice a Simonei, ce scosese la un moment dat 3 mingi consecutive imposibile. Românca noastră nu s-a lăsat așa ușor și a mai smuls un punct cu un ultim rever în lung de linie. Dar terenul s-a înclinat spre 1-4, după un retur pe spate a lui Halep ratat.

halep alunecand

Apus de prim set nefast

În ghemul 6, Simona s-a apropiat la 2-4, următorul părând promițător pentru Halep, grație incapacității americancei de a-și așeza scurtele. Dar Stephens a echilibrat situația prin același procedeu, de data aceasta nereușit de SH. Apoi Simona a abordat tactica schimburilor lungi cu mingi înalte, ce i-a mai adus încă un punct. Totuși din pricina multelor greșeli neforțate ale Simonei, americanca a răsturnat situația la 40-30, ca mai apoi să puncteze decisiv pentru un comfortabil 2-5. Următorul ghem i-a arătat Simonei că serviciul în corp părea o soluție inovatoare, așa că rapid s-a făcut 3-5. În ghemul nr 9, Stephens servea pentru set, încăpățânându-se cu scurte defectoase, dar și-a revenit la 30-15, după o eroare de backhand a Simonei, dublată un serviciu propriu și un forehand perfect. Simona acapara terenul foarte bine și poziționarea i-a asigurat apropierea la 30-30. Halep a capitalizat lipsa de presiune și a reușit o contrascurtă sinonimă cu o șansă nesperată de break. Din păcate, americana s-a redresat și ghemul s-a dus în deuce. Stephens s-a gândit să servească și ea în corpul adversarei, iar ideea a fost una inspirată, căci i-a adus o minge de set. După un schimb prelungit, șansa de set a fost fructificată, 6-3 și 1-0 la seturi, după 41 de minute.

tiganca

“Am crescut încercând s-o copiez pe Justine Henin. Avem aceeași înalțime, mi-a plăcut reverul lui Justin, mereu a avut picioare puternice și juca din spatele liniei.”- Simona Halep la Eurosport Vodcast Tennis Legends 2020 

Setul 2- Primele 2 ghemuri agonizate ale Simonei

Primul game al setului secund, parcă îi cerea Simonei o schimbare în abordare, mai ales la scorul de 15-40 pe propriu seriviciu. Din fericire, cele 2 mingi de break pt Stephens, au fost salvate de Halep, la modul magistral, mai ales la ultimul schimb când Simona a dat o servă cu efect. Simona însă se precipita și americanca ajungea la a 3-a minge de break. O lovitură câștigătoare a Simonei a retezat și această șansă de break a lui Stephens. Dar la umătorul punct, scurta Simonei a fos scoasă de Stephens și americanca primea o nouă șansă de break. A 4-a șansă a fost fructificată de americană, după un smash pe spate trimis în out de Simona, 0-1. Ghemul 2 a prilejuit mingi în out a lui Stephens, ce părea că a obosit, 0-30. Un atac neinspirat al Simonei la fileu i-a readus totuși speranța americancei 15-30. Cu nițel noroc, la umătorul punct mingea lovită cu rama de Stephens prindea linia, 30-30. Colac peste pupăză, Simona trimitea mingea în out, iar Stephens avea șansa de 2-0, după ce a câștigat 3 mingi la rând. Din păcate pasa proastă a Simonei continua, cu o minge în fileu și deja era 2-0.

“Mă gândeam că nu voi reuși să câștig niciodată un GS, deși o mai bătusem pe Stephen. La 2-0 în setul 2 am zis să fiu mai agresivă, Stephens a fost incredibilă în acest meci. Știam că dacă o să ajung în al 3-lea set vor avea o șansă mai bune, ca stăteam bine fizic, câștigasem meciurie în decisiv din acel turneu.”- Simona Halep la Eurosport Vodcast Tennis Legends 2020 

halep nervoasa

Ghemurile 3-5- Simona all in

Ghemul 3 a ajuns rapid la un 40-15 pentru Simona, ultima scenă fiind un voleu drive superb, ce-i punea pe masă lui Halep 2 mingi de ghem. SH a irosit-o pe  prima, dar încă o dată voleul drive de la fileu s-a dovedit letal și speranța licărea la 1-2. În ghemul 4, Stephens dădea semne de oboseală, mai ales după dubla greșeală ce ducea tabela la 0-30. Plus că americanca era împinsă tot mai în spate, iar cele 3 mingi de break pt SH au venit organic, la fel ca și egalarea la 2-2. În ghemul următorul Stephens era tentată să forțeze și să greșească, scorul mergând în cascadă, de la 0-15, 0-30, bine aici este de remarcat și lovitura suprinzătoare pe contre-pied a Simonei. Era un nesperat 40-0, a 10-a minge consecutivă câștigată de SH. Istoria meciului consemna 2-lea game alb pentru Simona și 3-2 în acel set.

” Simona, încă te poți îmbunătăți, să fii mai aproape de linia de fund. Te admir, ai pierdut 3 finale, te-a durut mai ales finala cu Ostapenko. Ai revenit chiar dacă ai piredut primul set, știu ce înseamnă să reziști în aceste momente. ” – Justine Henin la la Eurosport Vodcast Tennis Legends 2020 

set 2

Ghemurile 6-10- Marile speranțe americane

În preamblul ghemului 6, SH a trimis mingea în out, iar acest 15-0 era dătător de speranțe pentru Stephens. Totuși, americanca nu și-a găsit lungul de linie la următorul punct, 15-15. Stephens părea tot mai istovită și cauta soluții să scurteze punctele. Un forehand inside out al Simonei o băga din nou în belele pe americană, 15-30. Efortul a fost anulat de o altă minge în out a lui Halep, 30-30. Stephens devenea tot mai lentă și o nouă greșeală neforțată, cu o minge în fileu, făurea o șansă de break pt SH. Aici putem vorbi de momentul psihologic al setului, când Simona s-a distanțat deja la 4-2., cu 4 game-uri consecutive adjudecate. În ghemul 7, Stephens părea că-și revine, apropiindu-se la 3-4, cu un game alb de rebreak. Stephens își folosea ultimele resurse de energie, și un as ducea scorul la 30-0. Tirul Simonei părea ușor dereglat sau poate emana prea multă relaxare, exprimată în greșeli neforțate. Așa se făcea că americanca avea 3 minge de game, după 8 puncte consecutive câștigate. Prima minge a fost anulată, al 2-a irosită de asemenea, grație un backhand trimis afară. Totuși, Simona juca prea mult pe centru și o greșeală  neforțată a condus mingea afară și scorul se echilibra la 4-4.

uff

Sfârșitul setului 2- This is Simona!

Ghemul 9 a fost plin de magie. Un backhand pe contre-pied executat de Simona, o cocoța la 30-15. După un atac în care SH a scos aproape din orice poziție imposibilă, mingea trimisă de românca noastră s-a dus afară și Stephens se lipea la 30-30. Variația lui Halep a căpătat un alt nivel și voleul inside-out a răsplătit-o pe Simona, cu șansă de game atât de importantă, încăt nu era de ratat. Halep și-a făcut datoria și a aruncat presiunea pe umerii obosiți a lui Stephens, 5-4. În ghemul 10, Stephens servea să rămână în set. Aici este de evidențiat un schimb unde SH a rămas calmă și așa a eglat la 15-15. Stephens continua să greșească, jucând la linie, așa că terenul se înclina în favoare lui Halep, 15-30. Mai trimitea și SH mingea în out, că nu-i nimeni perfect și setul rămânea tensionat la 30-30. Stephens urma să imite pe Simona, cu o minge afară, după un atac cu forehand-ul al româncei noastre. Pe următorul punct scria minge de set Simona Halpe, lucru care s-a și întâmplat, game-set Help, 6-4, 1-1 la seturi, se intra în decisiv.

FINAL SET 2

Set 3- Primele ghemuri, doar Simona Halep

Era primul meci dintre cele 2 combatante ce ajungea în decisiv. SH deschidea setul 3, iar Stephens părea revigorată, a reușit cumva să ajungă la 0-30. Serviciu în corp al lui SH a mai redus din difernță, 15-30. Simona a revenit din corzi, la 30-30, după un schimb lung,. S-a făcut inevitabl și 40-30, după Stephens a forțat și a greșit. SH a câștigat după 4 puncte consecutive, 1-0! Ghemul 2 a fost unul în care Simona a avut șansă de break, după o minge trimisă afară de Stephens, iar constănțeanca nu a ratat, 2-0! Următorul ghem a continuat în forța pt Simo, 30-0. Stephens a încercat să crească viteza de joc, venind la 30-15. Americanca era all-in și chiar reușea să egaleze la 30-30. Totuși mingea de ghem era tot românească, după ce Stepehens a trimis mingea în out. Următorul punct s-a sfârșit în fileu lui Stephens, astfel că Simona se desprindea în acest set la 3-0.

halep 3

Celălalte ghemuri, tot Simona Halep

Abia în ghemul 4 Stephens avea șansa să ia primul ei ghem în acest set, dar SH a împins ghemul în deuce, după un backhand imposibil pentru muritorii de rând, trimis razant. Cu multă șansă și o defensivă fantastică, Simona avea ea minge de 4-0. Cel mai frumos punct al finalei s-a consemnat după ce Simona s-a duelat în scurte cu Stephens, iar publicul s-a înclinat în fața româncei, 4-0. Ghemul 5 a fost unul fără istoric, rapid ajungându-se la 40-15, cu 2 șanse de 5-0 pentru SImona. Returul lui Stephens zbura afară și meciul era aproape gata, 5-0. În ghemul 6 Stephenes servea să rămână în meci, dar dezastrul continua, cu o minge afară, 0-15, urmată de încă una 0-30. Simona se precipita și ea puțin, cu o minge în out, 15-30, urmată de un retur în out, 30-30. Cu scheme în 2 timpi, backhand în exterior, Stephens câștiga un punct de moral, 40-30. N-a fost să fie mingea de ghem și drama s-a prelungit în deuce, după ce Simona a suprins-o pe Stephens cu un passing. Cu orgoliul rănit Stephens trecea în avantaj și forța la fileu. Simona renunța la acest ghem și trimitea mingea în fileu, 5-1.

” Am mereu emoții când urc la fileu. La 5-1 nu mai eram stresată, încercam să nu mai am emoții, chiar m-am oprit la un moment dat. “- Simona Halep la la Eurosport Vodcast Tennis Legends 2020 

3-0

Happy ending pentru Mademoiselle Halep

În ghemul numărul 7, Simona servea pentru cucerirea primul titlu de Grand Slam din carieră. După o primă servă în corpul americancei Simona deja avea 15-0. La următorul punct SH a riscat prea mult la linie, 15-15. Venea o nebunie de AS, primul în acest meci,30-15! Stephens atenua situația cu un smash, 30-30. Reacția de campioană a Simonei nu întârzie să apară, tot cu un smash la fileu și urma mingea de meci.

halep victorie

Stephens a fost incapabilă să returneze serviciul, game, set, meci, 3-6, 6-4, 6-1.Simona Halep devenea campioană la Roland Garros, primu ei tilu de Grand Slam, după 3 încercări eșuate, două tot la Paris și una la Australian Open.

” După finala pierdută la Australian Open, Darren mi-a spus că anul acesta voi câștiga cu siguranță un Grand Slam. După acele meciuri din Australia, când am jucat câte 3 seturi, mi-am depășit limitele și de aceea am rezistat și cu Stephens.”- Simona Halep la Eurosport Vodcast Tennis Legends 2020 

sh

Ești fan Halep? Ai văzut articolul dedicat analizei de brand a Simonei?

Nu uitați că puteți rămâne la curent cu noutățile de pe blog, cu un simplu follow pe paginile de Facebook și Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s