Săptămâna Simona Halep la Eurosport

Astăzi este ziua 2 din Săptămâna Simona Halep la Eurosport, iar de la ora 20 00 vor fi transmise 2 meciuri din cele 10 alese de Simona Halep, ca fiind cele mai reprezentative pentru cariera ei. Azi putem revedea 2 meciuri, de la Roland Garros 2017, semifinala dintre Halep și Pliskova și finala Halep – Ostapenko, după ce aseară am devenit melancolici la finala Roland Garros 2014 dintre Sharapova și Halep. Țin minte că finala Halep – Ostapenko plănuisem să o văd cu un Billy, un prieten drag, în Piața Unirii, unde era proiectată pe un ecran uriaș, o idee a celor de la TIFF parcă. Dar cum era prea soare, ne-am mutat în Big Apple, pe Piezișă, unde suporterii de fotbal pătrunseseră pe canapele, cu manifestările specifice :))

Player’s Cut

Totul face parte din conceptul de Player’s Cut, unde pe lângă meciuri vom avea parte și de Vodcast-uri cu Simona Halep, Mats Wilander, Boris Becker și Justine Henin, începând cu 14 mai, unde cei 4 vor rememora momente din istoria Simonei si alte subiecte din tenis. Mai mult decât atât, rubrica Zoom va analiza loviturile Simonei, iar 60 Second Pro va fi una demonstrativa în care amatori vor putea învăța de la Halep cum să lovească. Să nu uităm și rubrica Entourage, ce va conține un interviu cu Darren Cahill.

transmisiuni zilele 1-3

RG14- Halep – Sharapova

Pentru cei care nu ați apucat să vă enervați din nou aseară, vă povestesc cu oftat în suflet câteva momente importante din prima finală de Grand Slam, la seniori a Simonei, pe când ea era favorita numărul 3 și Masha favorita nr 7. Pe atunci Halep era antrenată de Wim Fissete. Dacă aveți răbdare să vizionați vă las un link, cu meciul complet în format video.

Setul 1-Primul Ghem

Masha servea prima și deși a început în forța cu 15-0, Simona a întors situația la 15-30, grație a două mingi scăpate de rusoaică în out, la capătul unor schimburi lungi. Însă a urmat o greșeala a Simonei, cu mingea trimisă în fileu și era din nou egalitate, 30-30. Apoi românca noastră a trimis o mingea dincolo de tușă și Maria avea minge de ghem, din fericire ratată din princina unei duble greșeli. Se anunța un meci plin de presiune, Masha având șansa să-și adjudece pentru a 2-a oară RG. După un out și o altă dublă greșeală a rusoaicei, constățeanca supranumită pe atunci noua Martina Hingis se vedea cu primul break al meciului în buzunar.

Ghemul 2

Greșelile neforțate ale Mashei continuau și în debutul ghemului nr 2. Cu un spirit de abnegație demn de admirat rusoaica lupta și își adjudeca primul ei schimb mai lung, era 15-15. Însă Simona se apăra tot mai bine, iar Masha risca tot mai mult, trimițând o nouă mingea afară, 30-15. La următorul schimb rusoaica urca la fileu și egala la 30-30. Halep nu s-a lăsat mai prejos și ducea scorul ghemului la 40-30, după ce a plimbat-o după țigări pe Masha în toate colțurile. Rusoaica rezisa la insistențele Simonei și făcea Deuce. Din primele 2 ghemuri ale meciului erau indicii ca urma o confruntare foarte echilibrată. După o primă urcare la fileu, Simona rezolva ecuația ghemului, era 0-2.

Ghemul 3

Nici în acest ghem, mai ales că începuse destul de prost meciul, Masha nu renunța la tertipurile ei legate de exagerea cu timpul dedicat pregătirii pentru servă, aproape de fiecare dată la limită, cu scopul de a-și scoate adversara din ritm. Deși a câștigat primul schimb, Masha comitea din nou dublă greșeală și din nou se vedea sub presiune. S-a mers cap la cap, până la 30-30. După o luptă incredibilă, Mahsa avea șansa să câștige primul ghem al ei, în acest meci, dar cu noroc maxim, după un schimb la fileu față în față, i-a ieșit pasența, 1-2!

game 3

Ghemul 4

După un început bun, Halep făcea dublă greșeală și se enerva doar pentru un 15-15, părea prea nerăbdătoare. S-a ajuns la 30-30, ca mai apoi Masha să preia inițiativa, și să aibă minge de rebreak, anulată de o urcare în forță a Simonei la fileu, din nou era 40-40, al 3-lea Deuce, în 3 ghemuri din primele 4. Masha insista pentru un rebreak, dar Halep reușea să reseteze scorul la Deuce, reușind să-i spulbere șansa mult visată a rusoaice de a restarta meciul. O scurtă ratată a Simonei o aducea din nou pe Masha în avantaj., dar rusoiaca trimitea în out a 2-a șansă de rebreak. A 3-a șansă de rebreak a fost cu noroc pentru Masha, după ce Simona trimitea mingea afară, era 2-2 și românca noastră era nevoită să înceapă munca de la capăt.

Ghemul 5 psihologic

Părea ca Simona revine la conducerea jocului, după ce Masha făcea o nouă greșeală neforțată, era 0-15. Dar o incursiune inspirată la fileu și o minge trimisă afară de Simona o suia pe Masha înapoi călăre la hamurile meciului. Halep a revenit la 30-30 și Masha și-a început din nou jocul de-a amatoarea ce-i rușine să serveacă, siretlic ce a funcționat imediat pentru un 40-30 dorit cu ardoare de rusoiacă. Degeaba se plângea Simona, că regulile sunt doar pentru români, treceau chiar și 24 de secunde între prima și a 2-a servă a Mashei. Chiar și așa, Halep a trimis și acest ghem în Deuce. Primul avantaj a fost al rusoaicei, dar Simona a executat-o la fileu. Iată că după o dublă greșeală, se ivea o șansă de break pentru Halep, dar Masha și-a aratat clasa și a readus situația la 40-40. Rusoaica și-a continua forma și a căpătat un nou avantaj, dar care nu a putut fi fructificat. Era foarte probabil ca acest ghem să fie cel psihologic. Tocmai d-aia Masha din nou tragea de timp nesimțit de mult la servă, cu efect pe tabelă. La următorul schimb, Simona trimitea mingea afară, iar la capătul acestui ghem maraton de peste 9 minute, era 3-2.

Un ghem 6 numit fatalitate pentru Halep

Sharapova era pe val, deschizând scorul pe serviciul Simonei și apoi cu un lob, avea 30-15. Situația devenea complicată pentru Halep la 15-40, iar Masha profita din plin de lipsa presiunii și realiza a 4-lea ghem consecutiv câștigat, 4-2. Deși în debutul ghemului următor Halep dădea semne de revenire, Masha a revenit la 30-15, în ultimul schimb mingea ricoșând norocos din fileu. Două schimburi mai târziu, Halep trimitea mingea în out și se vedea nevoită, să servească pentru a rămane într-un set ce l-a dominat la început, dar în care nu mai câștigase de 5 ghemuri, era 5-2. Ghemul 8 a fost unul alb, iar Simona rămânea în set, 3-5. Masha servea în ghemul 9 pentru câștigarea setului, dar Simona nu se lasa și aproape ca deobicei îi fura fiecare punct, 0-15. Rusoaica și-a arătat ghearele și i-a troznit mingea la fileu. Dar efortul anterior a Mashei a fost anulat de o nouă eroare neforțată, era 15-30, iar la următorul schimb o dublă greșeală preconiza 2 șanse de break pentru Simona, ultima fiind fructificată, Simona rămânea în viață, 5-4.

lob masha

Ghemul 10- Presiunea unui Grand Slam

Acesta ghem înfățișa o Simona dornică să revină în joc, iar primul schimb îi dădea speranțe, 15-0. O greșeală neforțată a româncei noastră a izbit mingea în fileu pentru 15-15. Se mergea cap la cap, cu greșeli neforțate de ambele părți iar tabela indica 30-30. Masha a luat din nou inițiativa și și-a construit la fileu mingea de set, 30-40. Simona a tras și ea lozul fileului și a reușit să anuleze șansa de set, era din nou Deuce, o constană a acestui set. Un retur puternic îi garanta rusoaicei o nouă minge de set. Aproape de o dublă greșeală, Simona pierdea schimbul, trimițând mingea în out și scorul la seturi devenea 1-0. 

Setul 2- Ghemurile 1 și 2 rusești

Masha începea în forța setul, 2 cu un prim ghem alb, pe propriul serivciu, 1-0. Nici următorul ghem nu părea mai grozav pentru Simona, rusoaica agânțându-se de ea până la un Deuce că nu-i prea purta noroc constănțencei. Inițial, Simona și-a salvat ghemul după o eroare neforțată, cu o execuție excelent plasată. A 2-a încercare de break a Mashei a fost din nou contracarată. Dar o dublă greșeală și o minge trimisă în out, au adus-o pe rusoaică în avantaj, avea 2-0.

Ghemurile 3-4 românești

O relaxare a Mashei, pe propriul serviciu, a adus-o foarte rapid pe Simona la 40-15 și cu un break nesperat la următorul schimb. În ghemul următor atât spectatorii, cât și Simona erau super încărcați de energie, iar tabela indica 3 mingi de ghem. La capătul unei curse în care Masha nu i-a putut găsi cusur, Simona câștiga schimbul decisiv, grație unei mingi trimise în out de rusoiacă, iar scorul devenea 2-2.

halep serveste

Ghemul 5

Ghemul 5 începea foarte prost pentru Masha, cu 2 duble greșeli consecutive, 0-30. Rusoaica a revenit rapid la 30-30. După un nou scenariu în care acuza că vântul îi deranja serva, Masha câștiga a 3-a mingea consecutivă și avea minge de ghem, dar a dat cu bătă în baltă cu o nouă greșeală, rusoaica fiind mai mult cu gândul la șah decât la tenis, astfel că unnou Deuce răsărea. Masha și-a revenit psihic și câștiga încă 2 puncte, altfel că scorul devenea 3-2, după un ghem în care rusoaica a avut 3 duble greșeli, era incredibil cum Simona nu reușise să capitalizeze cadourile.

masha set 2 3-2

Ghemurile 9-12 Șansa Simonei

S-a mers cap la cap până la 4-4, unde Masha era sub presine pe propriul serivicu, scorul ghemului fiind clar 40-40, după ce condusese cu 40-15. La capatul unui schimb interminabil, Masha ceda și Simona avea avantaj și șansă de break. Simona nu a ratat șansa și urma să servească pentru câștigarea setului. Ghemul 10 a prins-o pe Halep pe picior greșit, Masha câștigând rapid primele 2 schimburi, ajungând la 40-15, cu 2 șanse de rebreak. După ce prima mingea a fost salvată de Simona, zeița Fortuna a tenisului i-a zâmbit din nou rusoaicei, mingea ricoșând din nou noroc din fileu și scorul în setul 2 devenea 5-5. Ghemul 11 începea fulminant pentru Halep, care rapid avea 40-0, practic 3 mingi de break. Când a văzut că a salvat 2 mingi rapid, prin serve puternice, Masha s-a apucat din nou de țigănii pe teren, dar tot a pierdut ghemul, 5-6. Simona urma să servescă pentru set, având a 2-a șansă. Însă ghemul 12 părea un coșmar pentru Simona, care se vedea nevoită să salveze 3 mingi de break, la 0-40. În schimbul următor, la căpătul unui duel la fileu, în care Masha a țintit cu un smash fața Simonei, se încheia acest ghem și setul mergea în tie-break, 6-6.

6-6

Tie-Break în setul 2

0-1- Cum Masha servea prima, era imposibil să nu încerce să se mai joace un pic cu mingea. Chiar și așa Simona reușea un minibreak.

1-1- Halep a oferit și ea un cadou, iar scorul se echilibra.

2-1- Cu un retur foarte bun, Masha trecea la conducere.

2-2- Urma rândul rusoaicei să trimită neforțat mingea în fileu și frustarea își făcea loc în sufletul ei.

3-2- Masha apăsa pedala de accelerație și câștiga un nou punct.

4-2- Nici serviciul nu părea să o ajute pe Halep, astfel că la pauza din tie-break Masha avea un minibreak în față.

4-3- Simona lupta din greu și reușea să apare un punct, pe propriu serviciu.

5-3- Halep nu reușea să treacă mingea de fileu și sfârșitul meciului părea aproape.

5-4- Masha trimite mingea afară și în ciuda insistențelor rusoaicelor, decizia rămânea fermă și în urmă verificărilor.

5-5- La următorul schimb, Masha a trimis mult în afară și meciul se complica din nou.

6-5- Returul Mashei era afară, iar Simona avea minge de set.

7-5- Impasibilă la corul de fluierături, Masha tervirsează serva, dar Simona a fost pe faza și a trimis un retur în corpul adversarei, care a deviat mingea în out. Set Halep, 1-1!

simo 5-5

Setul 3-Epilog

Pe terenul Philippe Chatrier avea să fie un set decisiv, cu un joc de-a soarecele Halep și pisica parșivă Masha. Deși Halep reușise break la 1-1 și a avut minge de ghem la 2-1, Sharapova a întors situația câștigând 3 ghemuri consecutive. Chiar și așa, a fost un moment psihologic la 4-3 pentru rusoiacă, când Simona a avut șansă de rebreak, fructificată, astfel că la 4-4 orice părea posibil. Totuși setul 9 s-a dovedit un ghem alb pentru Masha, care a făcut break exact la momentul oportun, practic ambiția a făcut diferența. Masha a servit pentru meci, repetând isprava, Simona fiind jos de tot cu moralul, 6-4, game, set, meci! Și a așa dragii mei Simona Halep, a dezvoltat complexul Sharapova. End of story a primei zi din Săptămâna Simona Halep la Eurosport!

Ești fan Halep? Ai văzut articolul dedicat analizei de brand a Simonei?

Nu uitați că puteți rămâne la curent cu noutățile de pe blog, cu un simplu follow pe paginile de Facebook și Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s