Pandemia combătută prin telefon, în somn

Azi mi-a apărut o reclamă pe Facebook, de la Fundația Vodafone, despre pandemia combătută prin telefon, în somn și asta m-a făcut curios să caut aplicația DreamLab, o platformă ce susține rezolvarea mai multor probleme ca drogurile, cancerul, Coronavirusul, utilizând inteligența articială. 

Cum ne putem implic chiar și în somn?

Este simplu, doar trebuie să ne descarcăm aplicația DreamLab și să ne punem telefonul la încărcat. Interfața este foarte prietenoasă, oferindu-ne o mulțime de cauze la care putem contribui. Eu am ales Corona-AI ( Faza 1) și apoi am apăsat Pornește, cu Wifi-ul activat. Se pot folosi și datele mobile și mai ales pentru controlul lunar putem alege să donăm lunar 50MB, 250MB sau 500MB. Clienții Vodafone au gratuită utilizarea datelor mobile în această platformă.

rom statistica

Corona-AI ( faza 1)

Pandemia combătută prin telefon în somn este un proiect conceput de Imperial College London, prin se combină inteligența artificială cu puterea de procesare a smarphone-urilor, în descoperirea moleculelor din medicamente și alimente ce pot căpăci Coronavirusul. Pentru această primă fază sunt necesare peste 100 de milioane de calcule, din care la ora redactării articolului peste 1,2 milioane au fost realizate deja, datorită celor peste 110 000 de contribuitori. În mai puțin de două ore de când l-am pornit și telefonul meu a contribuit la realizare a 3 calcule. Nu este mult, dar mă face să mă simt util, chiar dacă nu fac nici un efort, aproape 5 mg mi-a consumat.

cifre proiect

Coviduț, go away!

Dacă ești și tu ca mine, un om ce nu a vrut să doneze bani sau să fie voluntar în cadrul proiectelor din acestă perioadă, putem să ne revansăm și să ajutăm cu niște Wifi/ date mobile ce chiar nu costă mai nimic, ce ți-e 500MB, mai ales pe Wifi. În felul acesta putem fi susținători ai muncii pentru descoperirea leacului de eradicare a acestui virus ce a dat peste cap toată planetă și ucis peste 200 000 de vieți.

statistica corona in lume

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s