Top 30 kg din cămara de provizii muzicale

Mă gândeam că poate nu v-au ajuns piesele din articolul anterior, așa că am pregătit top 30 kg din cămara de provizii muzicale, luați fără pâine, că este destul pentru toată.

1.El Rumañol – Ser español

Pentru a deschide apetitul de răscolit prin cămară parcă este nevoie ceva de băut, așa nițel mai exotic, ca o carafă de sangria. Piesa este un cumul de amitiri și legături cu rudele și prietenii de peste graniță, blocați de aceste restricții de circulație, din această perioadă. Știm că o duc greu, că siguranța financiară se afundă în întuneric, dar noi suntem alături de voi, mai mult cu sufletul. Hai noroc!

2.Adda-Lacrimi

Dacă sangria s-a terminat sigur mai sunt câteva sticle de lacrimi albe de struguri. Vinul are menirea să steargă cu buretele tristețile inutile și să apropie somnul pe la gene.

3.Mistah White & T.Y.A. – Trubadur

Videoclipul filmat în Barcelona și Lisabona, aduce 2 oameni frumoși, ce împart iubirea ca o portocală. Radu Deac a.k.a Mistah White a cunoscut-o pe T.Y.A în cadrul emisiunii de pe Pro TV, ” Cântă cu mine “. Povestea de viață a lui Radu o puteți regăsi în cel mai lung YOLO-Interviu al meu realizat până acum.

4.Ed Sheeran-Thinking Out Loud

Piesa aceasta este ca o mușcătură dintr-o caisă, după o abstinență de prea mult timp. Emană dulceață prin fiecare vers, parcă te scurge din pat.

5.Connect-r- Independența

În sfârșit și o porție murături, la greața de piese ce le-a scos în ultimii ani Connect-R. A revenit la clasic hip-hop. Bine și aici mergea un pic mai multă sare pe rană, dar nu e rău.

6.Shakira- La Tortura

Este un imn neoficial a cepei, parcă fiecare particică din cântec se desprinde asemeni bulbului penetrat de acțiunea tăioasă a cuțitului. Din fericire, de cele mai multe ori la final, după atâta tortură pentru ochi, iese o ciorbiță delicioasă.

7.Delia- Du-te-mă

Pâinea industriei muzicale autohtone, chiar miezul ei, este fără doar și poate Delia Matache. Îți frământă gândurile cu fiecare piesă, tentându-te să te înfigi fără ezitare din fiecare creație.

8.3 Sud-Esti- Alături de îngeri

Incontestabil că această piesă este o foaie de dafin în mirosul de monotonie, conferit de această perioadă de izolare. Ideal este să fie ascultată cu ochii închiși și nările adulmecând a vise.

9.Alternosfera- Flori de mai

Anul acesta se preconizează un 1 mai puțin mai tristuț, piesa celor de Alternosfera vine la pachet cu măcar o sticlă de vodka, așa pe sec, d-aia de cel puțin 40% concentrație de alcool, mai absolută sau mai puțin absolută.

10.Bogdan de la Cluj- Castraveți și porodici

Știe tata, ce trebe, clar castraveți și roșii! Ce Coronavirus românesc este ăla fără baza dish-ului ardelenesc? Probabil datorită concentrației ridicate de apă această piesă ne redă poftă de viață, chiar și la izolare în casă.

11.Codu Penal- Europa Românească

Milioane de români probabil nu vor ajunge acasă de Paști, dar vremurile grele se vor epuiza curând să sperăm. Cu o pungă de pufuleți uitată în camară nu se face primăvara, dar parcă dracul nu mai este așa de negru, chiar un pic mai pufos.

12.Inna- P.O.H.U.I

Barabulele ce niciodată nu ne lasă la greu, ne zâmbesc cu toată căldura adunată în cămară, mai ales când până la salariu mai sunt multe zile distanță. Un piure, un borș, niște cartofi prăjiți și ți-e P.O.H.U.I de toată Corona vieții.

13.Eminem feat Ed Sheeran- River

O lămâie la vremea ei te face să uiți măcar de câteva femei. Efectul acrișor, dar cu impact alcalin în același timp pentru suflet, mai tratează din greața și groaza de a sta toată ziua în casă, răscolind coșmaruri. Lămâine, poimâine și cândva va fi mai bine!

14.2pac- Ghetto Gospel

Mai bine în casă, decât înfectați și poate morți afară. Ciupercile ce nu par otrăvitoare în anumite știri false pot ucide, mai bine le aruncăm din cămară la gunoi și ne orientăm către altceva, către opțiuni mai sigure. Misiunea noastră pe Pământ încă și-a desăvârșit opera, so stay safe!

15.James Arthur- Impossible

Apa și uleiul sunt imposbil de amestecat, la fel ca multe lucruri în viața asta. Dar sticla de ulei măsline îmbrățișează cu mult drag salata de crudități cu un conținut ridicat de apă. Deci putem rezista, încă mai avem speranța la ziua lungă de vară, cu extra topping de soare.

16.Delia- Rămâi cu bine

Un coșuleț cu mere bucură orice suflet de copil mai mic sau mai adult. La fiecare îmbucătură parcă ne vine să zâmbim incurabil. Oare când a fost ultima oară când ați făcut, în loc de zile fripte, mere coapte în ler?

17. The Motans- Saint Loneliness

Plaja pare departe, singurătatea devine singura abordare. Dar totuși merită să verificăm în cămară după o ultimă sardină la conservă, acea hamsie urbană în vremuri de Corona. Și chiar dacă nu crezi în mirajul meu, te rog nu-mi fute stare, închide ochii și ascultă cum ne cânta marea 🙂

18. Subcarpații- 84-85

Când se lasă seară peste cartier deobicei ne croim drum spre bodegă. Dar când ușile crășmelor sunt ferecate, ca-n vremurile comuniste, țuica ne bate pe umăr, aducându-ne aminte că folclorul-i oxigen pentru un popor asmatic. Când o fi mai rău, să ne meargă așa de bine, vorba poetului!

19. Dr Dre feat Snoop Dogg- Still D.R.E

Mai este ceva șampanie în suport, pregătită pentru ceva ocazie specială, ascunsă jos de tot, în spate, în cămară, în întunericul întunericului? Fiecare zi este specială pentru că nu știm că nu vom mai fi. Deci o zi gansta in the house poate că nu este o idee rea deloc. Big up, motherfucker!

20. Bruno Mars- Lazy Day

Coborâm pe raftul următor din cămară, plin cu livrări intrăra-intracomunitare, unde punga de jeleuri, mai ales cele cu lemn dulce ne face cu ochiul. Pentru aceste vremuri grele, parcă aceste gustări mai îndulcesc gustul amar al introvertirii. Gura mare căci din mână a zburat în schemă de flik flack, încă un viermișor gumat și colorat. Lene plăcută, alături de Bruno! Apropo, despre Bruno puteți citit și un articol mai amplu despre unul din albumele sale, tot aci, pă blog.

21.Simplu- O Secundă

Pare perioadă ideală să evadăm de afară în casă, alături de cine contează cu adevărat. Din frigider cireșele pică de nerăbdare, iar frișca ne face cu ochiul prin gaura cheii din cămară. Asta ar fi o idee așa de fiecare noapte, shalalala :))

22. Irina Rimes feat Killa Fonic- Bandana

Pătrunjelul este insula din finalul epopeei numite ciorbă. Fără puțin pătrunjel gătitul este pustiu. N-ar strica ca prin bucătărie să se învărtă Irina Rîmeș, dar și piesa este plină de miros de îngeraș moldovean apetisant.

23. Tyga-Goddamn

God, damn! Dacă adăugăm și o expresie facială forțată este exact scenariul când scot coniacul de Crăciunul trecut din cămară. E făcut doar pentru fete de la țară, gagici cu ficatul lucrat și corpul muncit.

24. Jigra-Varinder Brar

Curry este viața mea, mai ales peste chilli con carne sau paella, când nu găsesc șofran. Este la loc de cinste la mine în cămară, fiind șeful la mirosuri și condimentul aproape suprem. Se spală greu și este urât de tata, dar este tot ce trebe, în momentul în care vreau să evadez dincolo de granițele bucătăriei continentale.

25. BUG Mafia- Pe Coastă

Cine a zis că nu avem voie cel puțin un cocktail pe zi, chair dacă suntem în casă? Pentru un cuba libre, dacă shakerul este la-ndemană, unde să înghesuim niște lime, plus cola și cel mai important rom havanez. Dă-i să meargă, românii au ceva aparte! Poți chair lipi pe ușa semn cu Halta Costinești Tabără, riviera românească!

26.Dani Mocanu-Închisoarea

Dacă Dacă Mocanu a ieșit de la răcoare, cel puțin prin imaginația pieselor lui, ‘om scăpăa și noi cumva, dacă ne punem mintea la contribuție. Trebuie doar să scoatem semințele din cămară și dacă dăm un șase-șase, apoi sigur avem șanse să trecem și de izolare, conform regulilor de Europolis !

27.Metallica- Unforgiven II

Oala cea mare și veche în care ne ies mereu cele bune rețete, rămâne cel mai fidel prieten în această perioadă. Acolo s-au adunat tot ce am simțit, tot ce am știut, acolo au fiert grijile, evaporându-se în speranțe cu gust delicios. Când vom pleca și mai des de acasă, oala mare și veche va rămâne pentru noi în dulap, așteptându-ne oricât va fi nevoie.

28.Praf în Ochi- În mintea mea

Nu știu de ce piesa asta este ca și o conservă de pastă de linte. Deși este destul de veche, mă detoxifiază de E-urile din peisajul muzical românesc modern, parcă mult prea lipsit de consistență și energie, mai ales în materie de versuri.

29. Green Day- 21 guns

Cântecul acesta este ca un kiwi, după care trebuie să scobești cu lingurița, până dai de refren. Dar refrenul face tot efortul, merită toți banii. Grijă mare, să nu combinați kiwi cu coniacul, nu iese nici un fel de cocktail, indiferent cât monotoni vă simțiti, been there, done it, unfortunately 😦

30.Carla’s Dreams și Deliric- Depedent

Fiecare are mica lui slăbiciune în cămară, călcăiul lui Ahile din propria bucătărie. În cazul meu trebuie să recunosc, că biscuiții intră în top 3, celălalte chestii nu le dezvălui încă. Îți creeaza o depedență, mai ales dacă sunt biscuiți d-ăia cică dietetici, ce n-au zahăr, nu îngrașă. Eh, povești, inspită în valuri și mult marketing, chiar și în top 30 kg din cămară de provizii muzicale

Nu te-ai săturat de muzică? Ai văzut Top 25 piese de ascundere în weekend?

Nu uitați că poți rămâne la curent cu noutățile de pe blog, cu un simplu follow pe paginile de Facebook și Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s