Ade- Pasiune și Suflet

Bine v-am regăsit, dragii mei, la rubrica Yolo-Interviu! De data aceasta o avem alături de noi pe Adelina, o fată foarte interesantă pe care eu am avut șansa să o cunosc doar online. Acum, alături de voi, avem oportunitatea să o descoperim împreună, în carne și oase:

Bine ati venit, Adelina!

Ade- Mulțumesc pentru invitație!

Prima întrebare, nu știu dacă ai apucat să te uiți, este cea pe care o adresez tuturor, no’ este întrebarea cea mai dificilă. Dacă treci de întrebarea aceasta, ți-ai trecut examenul 🙂 Cum te-ai descrie tu în 30-40 de secunde sau dacă crezi că îți este mai ușor, cum crezi că te-ar descrie ceilalți?

Ade- Bun, deci numele meu este Neamț Jilovan Adelina Zoe 🙂

Cu CNP, serie de bulet 🙂

Ade- Fară CNP, da numele este destul de lung 🙂 Am 26 ani, sunt născută în Cluj-Napoca..

dj

Zodie?

Ade- Berbec, 25 martie! Sunt o persoană destul de energică, asta caracterizează zodiile de foc. Am făcut muzică cam toată viața mea, de la 4-5 ani, cu pian, vioară, la liceul de muzică şi Conservator. Sunt studentă acum, în anul 4, la distanț, secția canto. Vioara și pianul au rămas doar un hobby, deocamdată. Fac dansuri latino de 5 ani, în ultimii 2 ani am ajuns să și predau, să fiu instructor. 

scoala 4

Scuze că te întrerup, am o curiozitate .. Faptul că ești berbec, conferă o înclinație către arte, muzică și dans? Zodia aceasta este predestinată?

Ade- Deobicei nu, mai degrabă zodiile de apă, cum sunt peștii, scorpionii. Bine eu am ascedent în scorpion, poate și de asta. Berbecii sunt zodii active și au nevoie de cât mai multă acțiune. Ideea este că familia mea este în domeniu de mai mulți ani, tata cântă la Operă cred că de 30 ani. Împreună cu surorile mele, una mai mare și una mai mică, am fost îndrumate către această vocație muzicală.

Cum arată o zi energică și una leneșă din viața ta?

Ade- Mă trezesc cam pe la 7 și mă duc la sală, pe la 9 termin, merg la job. Lucrez la afacerea familiei, o firmă de înmatriculări, altfel n-aș lucra, dar fiind afacerea familiei trebuie să ajut. Deobicei stau până pe la 4-5, când am canto, mă duc la orele de canto particulare și apoi dacă am cursuri de dans de la 6 merg acolo, dacă nu merg acasă.

caliente 2

Dar o zi lazy?

Ade- Niciodată nu am o zi lazy, cum ziceam, nu pot să stau. Dacă stau acasă îmi fac de lucru, mă joc cu animalele. Am un papagal, de un an și ceva încerc să-l dresez, încerc să-l învâț să vorbească 🙂

Ce specie este?

Ade- Micul Alexandru!

Este mai mic? Fratele meu a avut peruși, acum are nimfe…

Ade- Este mai mare decât o nimfă…

A, și este dresabil? :))

Ade- Este dresabil, dar din păcate este foarte sălbatic și speriabil…

Este gălăgios?

Ade- La început a fost, îți zic sincer că acum nu mai este așa. 

Cu papagalii noștri, la chiria anterioară, nu am avut nevoie de alarmă, nici noi de la etajul 9, nici vecinii de la parter. Din pozele tale văd că pare foarte cuminte, nu pare foarte gălăgios 🙂

Ade- Când, cum…

Ai încercat să-i aduci o pereche?

Ade- Asta încerc, dar din păcate nu știu ce sex are. Cei de la magazin mi-au spus că este mascul, pe internet scrie că de la 2 ani ar trebuie să dezvolte un cerc în jurul gâtului. El are deja 2 ani și nu are nici o tendință de a dezvolta un cerc, cred că este femelă.

papagal 3

Viitorul tău crezi că se leagă de partea corporate/business de familie sau te gândești că ai vreo șansă în industria locală de antreprenoriat în domeniul artelor, pe partea de muzică și dans?

Ade- Eu așa mi-am dorit, să renunț la afacerea familiei, dar deocamdată nu pot pentru că ne merge destul de bine și trebuie să ajut. Momentan cochetez cu dansul şi DJ-iala, pun muzică latino și comercială prin cluburi.

Care a fost primul tău stil de dans pe care l-ai învâțat?

Ade- Bachata, ulterior salsa și am rămas pe salsa, fiind o persoană mai energică. Bachata este mai senzual.

caliente

Este la moda să mergi la cursuri de dans, dar totuși la un eveniment mare, la o nuntă, sunt multe persoane care stau jos. Care sunt secretele tale prin care reușești să faci oamenii să se ridice de la masă?

Ade- În primul rând depinde de ce categorie de oameni vorbim. Dacă sunt dansatori și le pun o muzică pe care ei dansează, adică latino sigur se ridică sa danseze. La o nuntă, unde majoritatea persoanelor sunt 40+, când aud muzică populară sigur se ridică…

Există o prăpastie între generații în materie de muzică?

Ade- Da, cu siguranță! Generația mai tânără nu mai este cu muzica populară, sunt și care încă mai promovează și este foarte bine, nu ar trebui să ne pierdem tradițiile, muzica și cultura. Dar așa este generația din ziua de azi, se îndreaptă, din păcate, mai mult înspre muzică electro. Făcând muzică de la 5 ani, consider că nu-i un lucru rău să facem muzică ajutându-ne de tehnologie, dar să nu se piardă partea de a cânta la un intrument, de a face muzică.

Ce tipuri de muzică îți place să mixezi?

Ade- Cam orice, în afară de electronică și techno.

dj 7

Știu că acesta este marele trend…

Ade- Nu neapărat, muzica latino chiar a prins foarte bine în ultimii ani.

Vorbeam despre prăpastia dintre generații, care ți se par că sunt principalii artiști care dau tonul tinerei generații în trenul latino? Care sunt preferații tăi?

Ade- J Balvin, Luis Fonsi care a scos ” Despacito ” cunoscută tuturor…

Fac un exercițiu de imaginație pentru rubrica Fărămă de soare muzicală, unde propun un top al melodiilor pentru diferite stări. Ce melodie îți vine acum în minte pentru starea pe care o ai acum? Dacă ai fi acum la pupitrul de DJ, spre ce artiști ai merge?

Ade- Acum sunt foarte calmă, pe drum am ascultat deep house. Probabil deep house aș pune, într-o vreme ascultam un remix de la Ed Sheeran- ” Photograph (Westphal & Whyman Remix) “

Ce părere ai despre localurile unde în loc să pună piesă originală, deși nu prea mai sunt, remixează piesele și le cam strică?

Ade- Este foarte important ce fel de remix este. Ideea este că pentru DJ este versiunea cu extended ca să le putem mixa. Să punem play și stop, asta poate să facă oricine…

Te joci în Winamp :))

Ade- Nici eu nu sunt de acord cu schimbarea genului total, dacă este raggaeton, chiar dacă o remixez, las beatul de raggaeton, mai pun una alta, o mai dau înspre house, dar nu o schimb total înspre house…

Mai faci și un mashup cu o piesă din alte gen…

Ade- Să faci mashup nu e rău, ideea este să rămână undeva la 70% din piesă, părerea mea. Mai este o chestie, am avut un eveniment la un club în Cluj și am pus piesele mele originale, bine variantele mele cu extended, dar la mijloc piesa era cea originală…

dj 5

Măcar refrenul să-l prinzi…

Ade- Cu strofe, cu tot le-am lăsat, dar lumea se plictisește, nu mai știa dansa, dacă nu este house, să aibă un beat constant, să ne țină tot timpul în priză, să dăm din mâini și din cap, ne plictisim pentru ritmul este mai lent, cum este în cazul hip-hopului, mai gangsta style și nu se dansează. Dacă nu puneam așa cu bum-bum, mă uitam așa la ei: ” Băh, dar se simt bine? Le place? Piesa este faină! ” Era ceva de la Tyga- ” Goddamn “. Dar nu, să dai joasele la maxim, oai ce tare este piesa…

Că vorbeai de partea de activare, este foarte mișto dezbaterea în care lumea zice că n-ai nevoie de alcool ca să te distrezi, tu unde te situezi?

Ade- Eu n-am treabă cu alcoolul…

Consideri că un om se poate distra mai bine dacă bea?

Ade- Deobicei, da! Depinde de om, eu mă pot distra oricând. Acum depinde și de ce stare avem într-adevăr, dar nu neapărat că avem nevoie de alcool să ne activăm. Când bem alcool și începem să devenim puțin amețiţi, începem să prindem mai mult curaj, să nu ne mai simțim penibil. Asta este o problemă a oamenilor, ne simţim penibil când dansăm, chiar dacă știm sau nu dansa, tot ne simţim penibil și atunci dacă bem puțin se produce starea aia dizzy și începem să dansăm. Nu ne mai pasă neapărat dacă ne facem de râs.

Care sunt localurile unde îți place să mixezi, să te distrezi în Cluj? Ce recomandări ai?

Ade- Îmi place After Eight, este un local bun. În Form am fost de multe ori și a fost chiar un vibe foarte fain. În Plan B n-am mixat dar mi-a plăcut, NOA așa și așa…

dj in a8

Ai avut momente cu atmosferă așa mișto încât ți-a venit să cobori de pe scenă?

Ade- Da, păi am și coborât de multe ori în Form, dar ideea este că atunci când mixezi nu poți să părăsești pupitrul, doar câteva secunde și trebuie să te întorci înapoi, că se termină piesa, cam două minute are o piesă și întră cealaltă.

Trebuie să fii tare sportiv 🙂

Ade- Păi, deobicei sunt acolo la pupitru, ca și DJ nu pot să stau cu capul în laptop încruntat, să nu comunic, mă mişc și la pupitru, mai dau din mâini, mai încurajez lumea, că altfel pun un playlist și gata. Ei trebuie să simtă ce încerc să fac eu la pupitru, vibe-ul pe care îl trimit, cum îmi construiesc numărul…

Practic, tu să compensezi alcool de care ar avea ei nevoie,nu ? Să le dai tu vibe-ul ăla de elbierare…

Ade- Da, nu înlocuiesc alcool, dar îi fac să se simtă bine, un imbold să înceapă petrecerea!

Ai avut review-uri negative legate de prestația ta ca DJ?

Ade- Așa direct nu, a fost o persoană care este MC, cu cluburile și voia piesa aia și aia. Și nu aveam piesa aia, dacă ești DJ nu înseamnă că trebuie să am toate piesele pentru că poate anumite piese mie nu-mi plac. Chiar dacă sunt în Top 40 la radio, poate n-am vrut să scot piesa aia sau poate n-am găsit o variantă care să-mi placă mie. Îmi zicea că nu am nimic, dar am pus o grămadă de alte piese foarte tari…

dj 3

La nivel de industrie muzicală și dans, le punem împreuna în această categorie de artă, au fost momente în care te-ai simțit foarte jos și voiai să renunți?

Ade- În dans sau în muzică?

În ambele!

Ade- Tot timpul sunt!

Și cum reușești să te ridici?

Ade- Când n-am mai dansat cu fostul meu partener chiar am vrut să renunț, dar am zis mi-am: ” Am făcut 5 ani de dansuri și să-i arunc așa din cauza unei neînțelegeri cu o anumită persoană? Nu, continui singură până când o să-mi găsesc pe altcineva cu care să rezonez! “

Cum îți alegi partenerul de dans?

Ade- Trebuie să fie în primul rând o persoană compatibilă pe ring. Apoi să fie o persoană cu caracter, să te poți înțelege, să nu fie orgolioasă pentru că până la urmă creem coregrafii împreună, mergem la evenimente împreună. Dacă nu ne înțelegem ca și prieteni, intervin alte chestii ca și relații, părerea mea este că strică. Nu trebuie să îmbinăm latura personală cu cea personală…

cluj

Deși este mitul iubirii din filme ca ” Dirty Dancing ” și ” Step Up “…

Ade- Da, dar nu este bine, mai ales în lumea latino pentru că intervin gelozii și multe alte chestii.

Sangre latino 🙂

Ade- Mai bine rămân diferențiate profesionalul cu personalul.

Că vorbeam despre cinematografie, au fost filme care te-au inspirat, ți-au dat idei noi? Care sunt filmele din topul tău, ce le-ai putea revedea de o mie de ori?

Răspunsul în partea a 2-a a interviului Ade- ” 100% este tot “

39397704_2169039136673330_4109278589730422784_o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s