Ade-100% este tot

Că vorbeam în prima parte a interviului despre cinematografie, au fost filme care te-au inspirat, ți-au dat idei noi? Care sunt filmele din topul tău, ce le-ai putea revedea de o mie de ori?

Ade- ” El Cantante ” este un film foarte bun, prezintă viața unui artist latino. Vorbim despre Hector Lavoe, interpretat de Marc Anthony împreună cu Jennifer Lopez. 

Este un film autobiografic să înțeleg…

Ade- Cam așa, este foarte bun, foarte trist…

Artistul era de origine argentiniană?

Ade- Din Puerto Rico!

Nice! Că mergeam pe filiera internațională, ai avut proiecte și deplasări în străinătate ce ți-au rămas în inimă? Dacă ai avea posilitatea să te teleportezi în secunda doi, unde ai vrea să fii?

Ade- Am fost la un concurs în Paris, unde am participat singură, n-am câștigat nimic..

paris 2

A fost înainte de incediu sau după?

Ade- Înainte, pe 17-19 februarie, a fost primul concurs la care m-am motivat să fac o coregrafie singură. Mi-am dat seama cât este de greu, cât de mult mai am de învățat, de repetat. A fost un concurs bun și mi-am seama unde este nivelul meu, care este nivelul din afară față de cel din România. Nivelul din România este mult mai scăzut pentru că noi românii suntem puțini mai leneși, pe partea aceasta nu muncim suficient, nu punem la fel de mult corazon. Orice facem în dans, nu putem să-l facem fără corazon. Nu-i IT sau un domeniu unde intervine logica și atât, trebuie să punem pasiune și suflet ca să fie altceva pentru că se vede în momentul în care este tehnic, executat doar așa fără să fie simțit. Este foarte important ce transmitem în lumea aceasta.

Avem dans, muzica și sport, în cazul tău. Aceste pasiuni se îmbină în cazul tău sau se încurcă mai mult una pe alta?

Ade- Păi se cam îmbină pentru că muzica este foarte importantă pentru dans, sportul este foarte important pentru dans. Ca să dansăm, trebuie să avem o anumită condiție fizică, dacă vrem s-o facem la nivel profi. Dacă vrem să dansăm doar de plăcere, putem la orice vârstă, cu aproximativ orice număr de kilograme. Dacă ne dorim un nivel înalt, trebuie să facem și sală…

streching 1

Îmi zicea o prietenă, că la băieți nu strică un pic de burtică, ca să se vadă formele când își miscă corpul. Este adevărat mitul acesta?

Ade- Nu, un pic de burtică poate să denote puțină neglijență. Ca dansatori profesionişti, când apărem pe scenă, dacă nu avem o anumită condiție, lumea o să ne critice. Noi suntem sportivi, dansul este tot un sport și nu putem să ne prezentăm oricum. Sunt foarte mulți artiști ce au multe kilograme în plus, nu-i interesează, ei spun că dansează din plăcere, dar părerea mea este că atunci când ne urcăm pe scenă în față unui public trebuie să fim într-un anumit fel pentru că lumea o să ne judece…

Cât la sută este prezența scenică, cum arăți și cât la suta este actul de dans în sine?

Ade- Cam 100% este tot, nu poți să-mparți! Trebuie să avem grijă la detalii, la costum, să nu mergem cu ele rupte, inclusiv ciorapii și pantofii. 

75603983_2476892345888006_1428127594296901632_o

Ai avut întâmplări amunzante cu costumul, să ți se rupă?

Ade- Da! La toate concursurile de dans se dă o brățară pe care o purtăm 3-4 zile cât ține festivalul, cu ea se poate intra în diferite săli. La Paris, din cauza brățării mi-am agățat ciorapii și i-am rupt. A trebuit să dansez așa, n-am avut ce să fac, mai aveam un pic și trebuia să intru, efectiv mi s-a rupt plasa de la ciorap.

În timpul dansului ai avut vreun accident pe care a trebuit să-l reglezi din mers?

Ade- Da, am rămas fără un pantof! Mi s-a desfăcut pantoful, l-am strâns mult prea tare, mi se părea că-i mult prea larg și mi-a pușcat bareta și un păpuc stătea să-mi cadă din picior. Așa a trebuit să dansez cu partenerul meu până la final, mă uitam să nu-mi calce pe baretă, că era atârnată pe jos, dar am ajuns până la capăt, doamne ajută 🙂

belgrad

Din ce vedem noi în concursurile de dans și în filme, cât la sută este adevărat și cât la sută e mit? Mie unul, ce îmi place să dansez la o petrecere așa, mi se pare că filmul e wow, poți să faci orice. Care sunt diferențele din viața reală?

Ade- Viața bate filmul 🙂 În film tot are un anumit scenariu, este regizat, stabilit dinainte, viața este împrevizibilă. Chiar am fost la ” Avengers ” și era previzibil ce o să se întâmple, cine o să moară, în viața de cele mai multe ori nu ne iese cum ne propunem.

Sunt locuri unde ți-ar plăcea să ajungi în calitate de DJ sau participant?

Ade- La festivalele din America de Sud, acolo aș vrea să particip oriunde, în Republica Dominicană, Cuba, Martinica. Am fost în Europa, dar în America de Sud este alt nivel pentru că de acolo a început, în țări ca Argentina.

Nu ți-ar fi frică în Argentina de zonele rău famate?

Ade- Acuma când mergi la un festival, stai acolo în resortul respectiv, nu ieşi de unul singur sau ieși într-un grup să vizitezi, nu mergi de unul singur într-un oraș în care știi că sunt anumite probleme. Am fost și în Mexic cu o prietenă cu un grup organizat pentru că într-adevăr este periculos .

Tot așa la un concurs?

Ade- Nu, în vacanță! Încă nu făceam dansuri, în 2013.

Unde ați fost în Mexic?

Ade- În Cancun!

mexic 3

O, nice! La nivel de România, care sunt locurile în care te retragi să-ți aduni toate energiile necesare să pornești un nou proiect? Ești o persoană mai de mare, mai de munte?

Ade- Ambele, cred că marea îmi place mai mult, tot ziceam că ar fi trebuit să mă nasc în America de Sud pentru că îmi place muzica, dansul, căldura şi marea. Îmi place și muntele în același timp. Îmi place natura, din păcate este tot mai defrișată și distrusă cu alte scopuri pentru că suntem prea mulți și n-avem unde să stăm. E păcat pentru că până la urmă avem nevoie de plante, chiar dacă defrișăm o parte, ar trebui să lăsăm o porţiune îngrădită, că avem nevoie de vegetație. Este foarte trist ce întâmplă, la mare inclusiv, cu plasticuri  aruncate 😦 

munte

Am văzut că România, față de Bulgaria are doar 4 steaguri albastre, ce indică o plajă curată. Bulgaria și Turcia au de 10 ori mai mult. Ai mers un pic pe atitudinea de civism, pun întrebarea aceasta, fiind una din cele mai urâte din rubrica Yolo-Interviu, se mai merită ca tânăr să rămâi în România?

Ade- Depinde ce profesie ai…

În cazul tău, că vorbeai de civism, America de Sud, de Mexic…

Ade- Nu m-aș muta acolo! Aș vizita, dar nu m-aș muta, îmi place România, nu cred că aș putea să mă acomodez în altă țară. Eu am aici familia, animalele, este foarte foarte greu să renunț, să iau decizia de una singură, trebuie să-i iau pe toți și să plec. Depinde de ofertele de muncă, de preţul chiriei, aşa departe de familie nu ştiu dacă s-ar merita… Eu mi-aș dori să se schimbe măcar puțin economia țării și preturile, măcar un pic înspre bine, că tot înspre rău a fost în ultimii ani. România este o țară frumoasă chiar dacă suntem un pic răuți și reci. Și în alte țări găsești asta, dar cred nu-s așa de frustrați, dincolo sunt mai liniștiți pentru că nu au atât de multe probleme economice cum avem noi și de aici apar invidia, răutate…

germania

Dar pe de altă parte nu ne plictisim :)) Cred că în răspunsul anterior te învârteai cumva în jurul succesului și al fericirii, nu? Tu unde ești la granița dintre succes și fericire? Succesul față de fericire se suprapun în cazul tău sau sunt diferite?

Ade- Deocamdată nu pot să spun că am succes, fericire am pe partea personală, am fost binecuvântată cu familie, prieteni, animale. Pe plan profesional am de muncit și trebuie să mă decid exact ce să fac pentru că am prea multe chestii și energia se împarte. Este foarte greu să ajungi la succes în momentul în care nu-ți canalizezi energia spre o anumită ramură. Încerc și muzică, acte, DJ, îmi place să fac multe chestii. Cum ziceam, sunt o persoană energică dar cele mai multe ori mă gândesc că trebuie să-mi canalizez eforturile doar spre o pasiune.

Teoria ta este foartă bună. Și eu o încerc de câtiva ani să-mi canalizez energiile, dar nu ți se pare că dacă te focusezi pe o singură activitate ești demotivată știind că ai putea să faci și altceva și intri în chestia aia de rutină?

Ade- Păi, în momentul în care ai început să o faci foarte bine cât să vezi că nu mai ai unde să progresezi există și hobby-uri. Nu trebuie să mergem la serviciu și apoi acasă, din când în când mai putem să facem câte ceva.

pian

Pentru viitorul imediat apropiat, să zicem că ești pe un vârf de munte și ești foarte aproape de stele, sunt câteva planuri, câteva vise pe care simți că le-ai putea să le îndeplinești?

Ade- Sa fac ceva mai mult în domeniul muzicii, dans sau partea de DJ, încă nu m-am putut hotărî, dar asta e clar că asta o să fie următorul plan.

Am mers foarte mult pe subiecte serioase, la nivel de timp liber, deși știu că-i un topic imposibil, în timpul ăla liber pe care îl mai ai, cum îți place să te relaxezi pe partea culturală ?

Ade- Îmi place să citesc sau să exersez la pian și vioară.

Ai câteva recomandări de cărți care te ghidează ?

Ade- Chiar recent am citit “Greutatea ideală” de Allen Carr,  “Puterea intenției” de Wayne Dyer, o am lângă pat și o lecturez seara.

Greutatea ideală în sens metaforic? Nu vreau foarte multe spoilere, dar este efectiv despre sport și greutate?

Ade- Este o carte foarte interesantă pe care trebuie s-o citiți. Spune foarte mult despre alimentație, descrie și viața animalelor, de ce nu-s supraponderale, de ce nu se supralimentează ca noi, oamenii. O să vă schimbe foarte mult gândirea despre felul în care mâncăm. 

Tu ai fost vreodată grăsuță?

Ade- Am fost și mai plinuță, mâncam foarte multe prostii, încerc să mânânc cât mai natural, cât mai puțin procesat, fără zahăr, făină. Asta scrie şi în cartea amintită mai sus.

streching 2

Ce părere ai despre alimentele acestea care vin acum pe val, din țări exotice ca Brazilia. Este vreunul dintre aceste produse, care să fim sinceri, sunt scumpe…

Ade- Fructe?

Nu neapărat fructe, ci semințe de quinoa și tot felul…

Ade- Sunt bune…

Sunt câteva care-și merită renumele? Că știi că toți nutriționiștii le recomandă, dar defapt majoritatea sunt…

Ade- Ce recomand eu este cât să mâncăm cât mai natural, fructe, legume, semințe, oleaginoase, cam asta recunoaște corpul, nu carne, ouă sau lapte. Nu spun că-s vegană, că mai mămânc brânză din când în când, dar carne nu mănânc aproape deloc, doar pește. Alimentele acestea nu au fost făcute pentru om, dacă citești cartea “Greutatea ideală” o să înțelegi mult mai mult, este un subiect vast în care intrăm…

Cea mai mare provocare pentru eu o am și probabil mulți ca mine, este seara…

Ade- O salată ar fi cea mai bună pentru că stomacul nostru are nevoie să se odihnească pe timpul nopții, dacă îi dăm mâncarea grea, carbohidrați mulți, o să lucreze toată noaptea. O să avem arsuri, ne îngrășăm pentru că el nu poate să digere mâncarea pe care am consumat-o. Cu 3-4 ore înainte de somn n-ar mai trebuie să mâncăm pentru și stomacul are nevoie de odihnă. Toată ziua am ronțăit, i-am dat de lucru, el lucrează ca o mașină. Pentru o migdală sau un măr stomacul se pune în funcțiune, să înceapă procesul de digestie, dacă a ajuns ceva la el.

Pe filosofia asta am mers și eu anul trecut, când m-am pus să slăbesc 17kg, în vreo 6 luni. Problema a fost că din freelancing am trecut la job de birou și cumva intervine lenea aia. Ce faci, nu știu dacă ai avut tu panica aia, în momentul în care vezi că ai slabit 16-17 kg și începi să regresezi?

Ade- Cel mai mult am slabit 6 kg. Încerci să nu ronțăi, să fii conștient de ceea ce mănânci, să mănânci cât mai natural, cât mai puțin procesat. Și fructele sunt stropite, dar să încercăm să le mâncăm în starea lor cât mai naturală.

Eu încă mai mănânc carne, dar am renunțat la cea porc. Cum te abții de la mirosuri? Sunt niște alimente atât de bine gătite…

Ade- Știu, dar totul se poate controla, autocontrolul! Nu poți să vezi ceva și să vrei, când știi că nu-i sănătos, nu are nici o valoare nutritivă. Măncăm numai de poftă, după ne pare rău, ne simțim rău, fără energie, trebuie să nu ne lăsăm duși de instinct. Chiar dacă miroase bine, trebuie să ne gândim cât este de sănătos…

Numărul de calorii :))

Ade- Nu neapărat umărul de calorii, ci cât este de sănătos, contează calitatea caloriilor pe care le mâncăm. Degeaba mâncăm doi burgeri pe zi, 2000 de calorii, cât avem voie, nu o să fim sătui, ne îngrășăm. În schimb dacă mâncăm banane, struguri, chiar dacă au multe calorii, fructoză multă, nu o să ne îngrășăm, corpul recunoaște mâncarea naturală, mâncarea procesată nu o recunoaște, de aceea o depunem.

fit

Mulți oameni să se apuce se gândesc de sală. Cum se începe, începi cu sport, cu dans, cu sală, cu toate odată?

Ade- Nu, primul pas este să facem mișcare, orice fel de mișcare, fie dans, fie sport, ideea este să facem, măcar de 3 ori pe săptămână. Și dacă începem să umblăm pe jos este bine, treptat trebuie să luam lucrurile, dacă le luăm dintr-o dată o să ni se pare o provocare mult prea mare și o să renunțăm în scurt timp. Trebuie să înțelegem de ce facem chestia asta, că este pentru binele și sănătatea noastră.

Pe final, mi-ar plăcea să adresezi un mesaj pentru prietenii tăi, oamenii care ne urmăresc, persoane mai pufoase așa ca mine 🙂

Ade- Iubiți-vă așa cum sunteți, încercați să vedeți unde vă aflați, unde ați vrea să ajungeți și să faceți ceva. Dacă considerați că aveți anumite defecte, încercați să lucrați ca să le schimbați pentru că dacă sunteți mereu nemulțumiți și nici o să faceți nimic o să fiți nefericiți! Prima oară, trebuie să ne iubim așa cum suntem și apoi să încercăm să ne îmbunătățim! Metode sunt multe, cărți, informații pe internet, avem acces la foarte multe chestii care ne ajută să evoluăm înspre bine.

Acesta a fost rubrica ” Yolo-Interviu “. Ca P.S dacă ai sugestii, reclamații, întrebări, moneda se întoarce la tine 🙂

Ade- Îmi pare bine că am avut acest interviu, pe viitor poate o să-l putem face mai lung…

Discutăm și vedem! Îți mulțumesc din suflet!

Ade- Mulțumesc și eu!

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să savurați și următorul episod de YOLO-Interviu, unde puteți afla povestea unei tinere bloggerițe din Brașov, istorisită pe drumul cu trenul de la București la Cluj.

Nu uitați că puteți rămâne la curent cu noutățile de pe blog, cu un simplu follow pe paginile de Facebook și Instagram.

10653730_1548030648774185_124554744429159280_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s