Antreprenori în Jocuri de Societate ed 2

Vineri, 13 Decembrie, de la ora 17 30 până la 19 30, va avea loc ” Antreprenori în Jocuri de Societate ed 2″, la Bastionul Croitorilor, din Cluj-Napoca.

Ce este Antreprenori în Jocuri de Societate? 

Proiectul este un follow-up al primei ediții, desfășurate în cadrul procesului de bugetare participativă. Primul eveniment a avut loc în 28 noiembrie, la The Guild Hall, o nirvana a pasionaților de jocuri de societate. Participarea este gratuită și de această dată, chiar dacă nu mai sunt premii, distracția este garantată! Ca scurtă istorie, prima ediție a adunat pasionați de Catan, Europolis, Carcassone și Stone Age. Pe lângă aceste jocuri, ediția a 2-a propune și alte jocuri ca Dixit, Saboteur, Rummy, Capital+, Povești Întunecate și chiar Dungeon and Dragons.

Descrierea jocurilor

Ce propune grupul informal de inițiativă Clujul Altfel, ca și creație proprie, este jocul B-Activity, o versiune reinterpretată a mimei, cu scris, vorbit și mimat, dar pe partea de business. Aici cuvintele sunt mult mai ușoare, iar formatul este unul educațional și informal în același timp, în scopul destinderii și dezvoltării unui limbaj de tip business.

b-activity.jpg

Despre Carcassone, am relatat un articol mai demult, unde sunt detaliate reguille. Catan este un joc de strategie și negociere, în care câștigătorul este cel care realizează primul 12 puncte, modalitățile de îmbogățire fiind în principal crearea de drumuri, așezări și orase.

catan.jpg

Europolis, reprezintă o altă versiune pentru Monopoly, doar că aici vorbim de orașe europene, linii aeriene în loc de gări și euro în loc de dolari. Scopul jocului rămâne să capitalizezi toată harta, gândind o strategie care să acumuleze cât mai multe finanțe din chirii.

europolis

Dixit estet un joc de imaginație, a cărui creativitate întrece scopul final, acela a fi primul care ajunge la finish. Practic la fiecare carte extrasă, câte un jucător alege o stare și apoi toți pun câte o carte care consideră că aduce cu acea stare. Se votează cartea probabilă și apoi se acordă punctaje pentru avansare în funcție de rezultatele alegerilor.

Dixt-Game-Layout

Saboteur este o cursă pentru aur în care un jucător este hotul ce sabotează cursă și ceilalți jucători sunt căutătorii de aur. Partea amuzantă este că nimeni nu știe cine este hoțul.

saboteur

Capital + este un joc de natură economică, unde câștigătorul este cel care adună toate cele 12 tipuri de resurse diferite. Este un fel de Anti-Monopoly, deoarece jucătorii nu se taxează așa de mult, este mai mult o cursă pentru resurse și un exercițiu de contabilitate primară.

capital +.jpgPovești Întunecate pare un joc foarte simplu la prima vedere, dar care presupune elucidarea de mistere folosind o gândire outside the box. Se pornește de la un enunț simplu, dar jucătorii trebuie să elucideze istoria deznodământului adresând întrebări povestitorului la care li se vor răspunde dihotonic, cu Da sau Nu.

povesti intunecate.jpgÎnscrierile gratuite la evenimentul Antreprenori în Jocuri de Societate ed 2, se pot face fie folosind formularul de pe link sau trimițând un mail pe adresa cjaltfel@gmail.com cu nume, telefon și menționați numele jocului la care doriți să vă înscrieți. Există și un event creat pe Facebook, unde puteți descoperi mai multe detalii, have fun, ne vedem!

1.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s