Smart Up Inclusion la Tulcea

Pe 27 octombrie, a avut loc in Tulcea, o reuniune de prezentare a rezultatelor proiectului european “Smart Up Inclusion” , despre care v-am vorbit într-un articol acum o lună. Cei patru membrii ai asociației Oamenii Deltei care au fost prezenți la cursul din Franța au împărtășit experiența lor. La reuniune au participat alți membri ale unor organizații de tineret din Tulcea precum și alte persoane interesate de experiențele internaționale din cadrul Programului Erasmus+.

Logo_Smart up

Reuniunea a fost informală și a fost un prilej de crea noi contacte personale și profesionale. Pe agenda reuniunii au fost incluse următoarele subiecte: prezentarea Cursului din Franța – parteneri europeni, organizare, activități, participanți, experiența de învățare și experiența informală traită de fiecare participant, Programul Erasmus+ cu accent pe oportunitățile oferite de sectorul tineret. Discuțiile s-au extins și la alte subiecte, precum nevoia de o mai bună integrare a serviciilor organizațiilor non-guvernamentale cu cele școlare precum și politicile publice legate de tinerii dezavantajați. Un subiect sensibil a fost și acela al situației tinerilor din județul Tulcea și ale prespectivelor personale și profesionale ale acestor tineri cât și fenomenul de brain-darin.

La această întâlnire a fost prezentat și un prin draft al broșurii ce prezintă etapele de implementare ale proiectului.

Mai multe informații despre proiect găsiți pe pagina asociației coordonatoare, Sunrise Project, secțiunea proiecte.

asoc coordoantoare

Smart Up Inclusion este un curs de formare finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și este implementat de către asociația Sunrise Project din Franța în parteneriat cu Asociația Oamenii Deltei, Cross Culture International Foundation din Cipru, European Youth Centre Breclav din Cehia, I.D.E.A. din Grecia, Iniciatyvu klubas Kitu kampu din Lituania, Association for research education and development marketing gate din Macedonia de Nord, Turkiye Avrupa vakfi din Turcia, Stowarzyszenie Projektow Miedzynarodowych “INPRO” din Polonia, ADEFIS juventud internacional din Spania.

logosbeneficaireserasmusright_fr_1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s