Cote la pariuri fără număr pentru manelele favorite să se audă la Untold

După scandalul de la Neversea și Electric Castle, pare inevitabil că această manifestare underground de ritmuri balcanice, ce irită oamenii fanii paracetamolului și al trifoiului că le înfundă nasul, va răsuna și la Untold. De aceea m-am gândit la un fel de top a pieselor cele mai predispuse să se audă prin difuzoarele din Parcul Central, ca să vă puteți lua măsuri de precauție și protecție ( mie mi se pare că le tolerezi mai bine pe whisky), că certitudinile Robbie Williams și Smiley sunt deja pe afiș. Fiind copilul poreclit “roackerul” , chinuit de manele la greu, când eram prin Sbiu, am zis ca am destulă expertiză și toleranță în domeniu să lipesc câteva cuvinte treaz, că beat s-ar putea să am altă părere 🙂

Cotă 1.10- Adrian Minune- Așa sunt zilele mele

Acest Despacito reîncălzit al anului 2019 nu cred ca va moare (fani DaniiB știu de ce) așa ușor, a ajuns la 29 de milioane de vizualizări, singurul risc ar fi să intre in mainstream, să se audă oră de oră la ZU. La câte ore mixează Armin, nu i-ar comenta nimeni să bage un minut și niște dedicații din acest acorduri a acestui copiul minune, ce a împărțit țara în două, ce a băgat în dilemă ziarele de scandal din Cluj care și nici acum nu știu cum se scrie Neversea, dar no merge și Never Sea, pe principiul că probabil că probabil nu au ajuns aproape deloc la mare.

Cota 1.15- Spike-Manele

Asta suntem bro, vorba lui Serghei Mizil. De la această producție de ironie fină a lui Paul Mărăcine a pornit nebunia înțeleasă de mulți în sensul că manelele sunt în top trending vara asta. Având experiență și în producție media, a știut să potrivească piesa la un videoclip plin de vedete din lumea stand-up-ului care a prins instant. Dacă l-au chemat și la Forza Zu, nu înțeleg de ce ar lipsi de la Untold, scena de Alchemy ar fi numai a lui.

Cota 1.20- Smiley- În Stația la Lizeanu

Cum Smiley este în line-up-ul de la Untold, este imposibil de crezut că nu va lălăi această melodie, destul de populară dinainte să o strice cu molfăială lui, unde mai mult aparția cunoscutului fotomodel Alice Peneacă i-a făcut cel puțin 50% din vizualizări. Întenționat nu am trecut și Damian & Brothers în titlu, din respect pentru muzica tradițională țigănească, ce este artă în străinătate.

Cotă 1,50- Șatra B.E.N.Z- Adidașii

Prezenți în ultimele 2 ediții de Untold, la 12 milioane de vizualizări acumulate așa la mișto, este foarte probabil să fie ceruți de publicul care vrea să audă niște muzică la caterincă, că momentan am vazut că-s pe zona, tot prin Cluj, la Electric.

Cota 1,75- Liviu Guță- 4 nopți și 4 zile

Dacă ar fi să ne luăm după prezicerile de pe facebook-ul lui Tibi Cudorean despre această piesă, ea ar putea chiar imnul festivalului. Refrenul reflectă exact efortul festivalierilor ce vor rezista 4 nopți și 4 zile să audă măcar un acord de turbo folk.

Cota 1,85- Adrian Copilul Minune-Chef de chef

Este piese ce o fredonează mulți când se îmbată și ies în oraș printre care și subsemnatul, dar doar partea cu ” În seara asta mă simt bine și vreau să chefuiesc ” că este cea mai ușor de reținut. Este păcat că această creație mai underground decât ” Așa sunt zilele mele ” nu este recunoscută la Adevărata ei Valoare, doar 18 milioane de vizualizări pentru o piesă așa veselă. Este practic piesa aia ce nimeni din publicul Untold n-ar zice că o știe după titlul, dar la primul acord, aaa…

Cota 1.95- Nicolae Guță- Ce bine arată fată

Este hiturile cartierului unde stau, de o lună și mai bine niște copii din generația milenară o tot pun. Cum milenarii sunt un target este destul de prezent la Untold nu ar fi surprinzător să vină cu sechelele din parc atașate. Ca părere personală, ăsta este cel mai urât dintre toți maneliștii, are cel mai misogine și cretine versuri, dar cine-s eu să judec?

Cota 2,00- L.A- Ochii tăi

Probabil una din cele mai frumoase melodii, ce eu zic că a intrat și în categoria hall of hame-ului retro româneasc. Probabil nu ar deranja pe nimenil la Untold, căci Liviu Vârciu este omul caterincos, ce nu a supărat niciodată pe nimeni.

Cota 2,15- Loredana și Sandru Ciorbă

Dacă tot e scumpă mâncarea la Untold, eu zic le-o pot împrumuta ipocriții de la Electric pe nemuritoarea Loredana, un fel Ion Iliescu al muzicii, care să aducă un blid de ciorbă și o felie de Sandu, să cântă celor care au venit să uite de foame și alte griji.

Cota 2,25- Sector 7- Salam Rave

Cum este posibil ca Salam să și-o ia în freză și sigur este cam scump la onorariu, o serenadă a celor de Sector 7 ar rupe în rândurile vamaioților de Untold. Vorba aia, dacă Noaptea Târziu și 5Gang au ajuns să cânte la Forza ZU, ar fi discriminare pentru acești dârlăi să nu fie și incluși în line-up la Untold, unde pot mixa, pardon cânta, chiar și 5 ore, aproape cât Armin. Partea utilă este că aici chair poți reține câteva versuri 🙂

Cotă 2,5- Dani Mocanu- Răzbunarea

Toți dealerii și peștii care trudesc din greu pentu PR-ul acestui festivalul, că doar lumea vine pentru atmosferă, merită și ei o piesă. Pentru toți cei prinși cu mătza în sac și pentru toți cei care o să fie prinși, ar fi o alinare fină, cu dedicații ca substrat pentru clienți și piața pontețială și desigur șe stie și pentru dușmani.

Cota 3,00- Florin Salam- Saint Tropez

Cum să uităm de samsarii de proprietari ce au denaturat Clujul, transformând acest oraș încă mic, la nivel de știri, în Saint Tropez-ul României, Untoldul din fiecare lună numit chirie? Cum să uităm de frustrații ce sună la poliție că-i gălăgie prea mare în centru? Cu riscurile a fi un pic cam scumpă, cam la fel ca și Robbie Williams, piesa asta ar închide gura haterilor de Untold. E bună și dacă ți s-a urât de festivale sau ai făcut prea mulți bani, de poți să mergi unde pui degetul pe hartă, s-ar putea ca piesa asta cu 74 de milioane de vizualizări să fi avut povestea ta de viață ca sursă de insipirație.

Noroc sau ghinion nu prea îmi dau seama cum sunt strugurii, cert este că la cum am dat anul acesta skip la Neversea, Electric la fel o să dau și la Untold. O să fiu plecat din localitate pentru o nouă experiență Erasmus, despre care o să scrijelesc ceva prin August.

P.S : Cotă 10, 00- Ionuț Cercel- Made in Romania

Ioi, era să uit piesa ce ar fi supriza Untoldului, că e prea internațională, asta mi-au cerut albanezii la prima experiență Erasmus, știind versurile mai bine ca mine. Sigur maxim 10% din cele 23 milioane de viziualizări sunt ale românilor și ăia de la țară, restul numai străini, că noi sunem numai oameni culți:)) Vai ce aprostrofări mi-am luat de la românii mei că am făcut publicului pe plac în seara românească cu acest hit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s