Profa Halep a picat-o la teză pe eleva Cori Gauff

Astăzi, Cori Gauff, tânăra americancă de nici 16 ani, a avut de înfruntat un jucătoare călită cu marea performață, cu publicul, cu presiunea și toate elementele colaterale tenisului. Românca noastră, Simona Halep, nu a avut nici un fel de probleme în a se impune, în două seturi gemene, 6-3,6-3, în optimile Grand Slam-ului de la Wimbledon, în direct pe Eurosport. A fost un meci un pic mai dificil decât cel cu Azarenka din prisma scorului, dar în această partidă americanca a condus o singură dată.

11.PNG

Lecția nr 1-Matematica break-urilor

Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru Cori, care a fost prinsă de Halep, cu măța-n sac, cu lecțiile nepregătite. Drept pedeaspă, Simona a făcut break și avea deja 1-0. Gauff s-a ambiționat și a făcut rebreak, apoi și-a adjudecat serviciul, semn că depășise tracul de început de meci. Bineînțeles că Simona nu s-a lăsat mai prejos făcându-și serviciul și scorul era 2-2.

3

Testul fulger

În game-ul 5, Cori a fost nevoită să scoată o foaie de hârie, să scrie un eseu despre cum să faci 2 break-uri din primele 3 servicii ale adversare. A luat nota 3, așa că era 3-2 pentru Simona. La reexaminare Halep i-am mai dat încă un 4, setul înclinându-se spre 4-2. Gauff a avut o răzbucnire de orgoliu apropiindu-se la 3-4.

6.5

 

Reevaluarea de final de set

În game-ul 8, probabil adolescenta americană încă având filmul revenii din partida cu Hercog, împinge scorul la 30-15, aceasta câștigând dupa ce Simona a scos superb o scurtă, dar mingea s-a dus in out. Nu s-a lăsat românca noastră și a remontat la 40-30, dar din nou a trimis o minge lunga afara, 40-40.Era avantaj Simona când a apărut o eroare neforțată.La a 3-a minge de game, Halep a servit în corpul adversarei care a returnat în fileu, 5-3, soarta setului părea pecetluită.

Venea setul 9, cu o fază foarte faină având în centru o scurtă a lui Gauff, dar Halep a ajuns-o, hop,hop, eroină! S-a făcut lejer 40-0 și grație unui challange,dar Cori scăpa pentru moment, se repetă punctul. La următorul schimb Gauff a reușit un as, prima minge de set fiind salvată, încă era 40-15. Dar la faza imediat următoare Simona a lovit excelent din passing, game, set, 6-3 pentru Simona.

Lecția nr2- Limba română cu Simona Halep

Setul 2 a început spectaculos, cu Simona în prim plan, ce și-a ușurat misiunea cu un prim game alb. Simona a tras tare și în game-ul următor, escaladând până la 30-0, dar ar a făcut 2 greșeli neforțate, una în out și una în fileu, ce au apropiat-o la 30-30 pe americancă. Din fericire, Gauff a greșit și ea, se părea că-și pierde încrederea, 40-30 Simona, urma minge de break, care a fost anulată de Gauff. Vârsta și-s spus cuvântul pentru Gauff care a făcut dublă greșeală și mingea de break de data aceasta a fost fructificată de Simona, 2-0.

10 ff

De 3 game-uri consecutive Gauff nu știa cum este să câștige, așa că a tras tare și a ajuns la 40-0 la capătărul unui retur fantastic, deși, la 15-0 Simona ratase de puțin un passing ce s-a dus out, dar no asta-i viața! Cori avea 3 mingi de rebreak în buzunar. Prima minge a fost salvată de Simona, apoi Gauff a trimis mingea în out. La ultima minge, Simona a fost  forțată să greșească și să trimită mingea mult afară, Gauff reușea rebreak-ul, 2-1.În game-ul 4, Gauff a solicitat intervenția fizio-terapeutului, nu părea a fi foarte în regulă, dar și-a revenit, totuși era la 6-lea sau 7-lea meci în turneu. Simona în schimb era ca un pitbull la fileu, nu ierta nimic, 15-0. Mingea trimisă de Gauff s-a adeverit a fi în out, în ciuda challenge-ului, 30-0. Gauff a început să riște și să urce la fileu, 30-15. Americanca a egalat după un serviciu foarte bun, 30-30. Gauff a trecut la conducerea game-ului, după o regie foarte bună la fileu, 40-30. După un atac foarte bun Gauff și-a adjudecat game-ul, era egalitate, 2-2.

4

Un nou test psihologic pentru Halep

Pentru fanii ce o cunosc, presimțirea că Halep poate ceda, era una cu deja vu. Dar și-a început foarte bine serviciul. Chiar dacă a fost egalată după o greșeală neforțată, a venit o eroare și din partea lui Gauff, Simona câțârându-se spre vârf, la 40-15.  Americanca a replic cu un retur bun, scorul devenind 40-30. Grație serviciului excelent al Simonei, Gauff a trimis returul în out, game Halep, 3-2.Game-ul 6 începea cum nu se putea mai bine pentru Gauff, care a trosnit un serviciu puternic, 0-15. Dar americanca a ținut s-o imite pe Simona și a trimis și ea mingea după linie, 15-15. La faza următoare, a fost prea lungă mingea, din nou Gauff a plasat mingea în același punct, cerând și un challenge total intuil, 30-15 Simona. Avantajul româncei noastre s-a dublat la 40-15. După un rever mult afară a lui Cori s-a făcut 4-2 pentru Simona, calea părea bătătorită spre victorie și în acest set și implicit a meciului de către Halep.

2

Se mai trage și la anul…

Game-ul 7 a fost vâltoare spre un 40-15 pt Simona, după o execuție superbă, condimentată la următorul schimb de un as al constănțencei iar tabela indica un 5-2 foarte lejer pentru favorita partidei.Gauff servea să rămână în meci. S-a ajuns la 15-15 după o nouă scurtă ratată a americanei, care incă mai visa la minunea din meciul cu Hertzog. Gauff a ratat 2 mingi consecutive, una de la fileu și un rever, ambele afară și Simona avea 2 mingi de meci. Prima minge a fost salvată, după un demivoleu cu stil a lui Cori. Apoi Simona a dat un retur afară, ce după challenge s-a confirmat că a fost la limită, 40-40. Gauff a reușit 3 puncte la rând, căpătând avantaj pe care l-a materilizat la fileu, așa că se apropia la 5-3. În game-ul 9, primul serviciul a fost hotărât, imparabil de către Guaff, urmat de încă unul la fel, 30-0 pentru Simona. Halep a cedat la derută puțin inițiativă și Gauff intra agresiv în 30-15. Simona din nou s-a remarcat cu serviciul, 40-15.

De data aceasta, Halepeno a fructificat mingea de meci, 6-3, 6-3 și Simona merge în sferturi, unde o va întâlni mâine pe chinezoaica Suai Zheng, nr 50 WTA, care a învins în tururile anterioare pe Wozniacki și Caroline Garcia, îar în optimi pe Yastremska. Simona are de luat o revanșa în fața chinezoaicei și la cum joacă este foarte probabil să-și satisfacă pofta de sânge, scorul direct fiind de 1-2 pentru asiatică, ultimele partide au fost câștigate de Suai.

Am făcut un meci bun, m-am simțit bine pe teren, presiunea a fost pozitivă, am luat energia publicului care m-a ajutat. Cori are multe calități, este foarte tănără, cred că are un viitor frumos- Simona Halep

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s