Start Smart up inclusion

Start pentru proiectul European Smart up Inclusion. Asociația Oamenii Deltei anunță lansarea unui nou curs de formare finanțat de programul Erasmus+. Cursul va reuni 30 de lucrători de tineret din Franța, Cipru, Cehia, Grecia, Lithuania, Macedonia de Nord, Polonia, Romania, Spania și Turcia. Cursul se va desfășura pe o perioadă de 7 zile în toamna aceasta în nordul Franței.

Mai multe informații despre proiect găsiți pe pagina asociației coordonatoare, Sunrise Project, în secțiunea proiecte.

asoc coordoantoare

Motivația acestui curs

Scopul cursului este să îmbunătățească abiltățile pedgagogice și de educație bazate pe metode non-formale ale participanților. Cursul se focusează pe dezvoltarea abilităților specifice necesare în lucrul cu tinerii defavorizați. Ca rezultat al cursului, se așteaptă ca participanții să creeze metode pentru a crește incluziunea tinerilor marginalizați în comunitate și noi metode de lucru individuale pentru a adresa nevoile acestor tineri. Impactul dorit al acestui curs este de a crește participarea tinerilor marginalizați în activități de educație extra școlare, de a îi implica în cât mai multe acțiuni de voluntariat în beneficiul lor și al comunității și de a favoriza încluziunea socială a acestora pe termen lung.

Metodologia de formare

Cursul Erasmus+ Smart up Inclusion se va desfășura folosind exclusiv metodologii de educație non-formală care combină elemente din psihologie, pedagogie, consilere, coaching și mentorat. Metodele sunt dinamice și le permit participanților să construiască în baza experiențelor anterioare și să își utilizeze creativitatea. Ca urmare a participării la curs, participanții vor învăța metode practice pe care le vor putea utiliza imediat în activitatea lor.

Prin proiect se dorește și crearea unei rețele de lucrători de tineret care împărtășesc metode de lucru cu tinerii dezavantajați și bune practici.

Asociația Oamenii Deltei va fi reprezentată la curs de trei lucrători de tineret și un facilitator.

De ce acest proiect?

Contextul în care a fost creat acest curs este bazat pe Strategia Europa 2020 de a reduce săracia și excluziunea socială. Toate organizațiile partenere implicate în acest proiect lucrează cu tineri defavorizați în comunități sărace. Astfel, este nevoie ca aceste organizații să aibă strategii concrete și oameni bine pregătiți pentru a face față provocărilor legate de activitățile pe care le implementează pentru tinerii marginalizați și nu numai.

Smart Up Inclusion este un curs de formare finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și este implementat de către asociația Sunrise Project din Franța în parteneriat cu Asociația Oamenii Deltei, Cross Culture International Foundation din Cipru, European Youth Centre Breclav din Cehia, I.D.E.A. din Grecia, Iniciatyvu klubas Kitu kampu din Lituania, Association for research education and development marketing gate din Macedonia de Nord,   Turkiye Avrupa vakfi din Turcia, Stowarzyszenie Projektow Miedzynarodowych “INPRO” din Polonia, ADEFIS juventud internacional din Spania.

logosbeneficaireserasmusright_fr_1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s