11 piese pe care expressorul sună a cafea și miroase a dimineață

Nicaragua sau Rwanda?

Așa începea un număr de stand up de lunea trecută, ce ironiza hisptăreala din coffee shop-urile clujene. Auzind această poantă, Cris rădea cu poftă, căci sunt puține șanse să-l prindeți pe acolo, fiindcă nu-i place cafeaua, dar îi plac oamenii după ce își beau cafeaua, sunt mai calzi, mai ușor de întreținut chiar și într-o sesiune de socializare scurtă, cât permite rutina matinală.

Cum eroul nu se pricepe deloc la băut la cafea deși a fost tentat când un fost coleg și-a deschis cofee bike în tot orașul, totuși s-a rezumat la babycino și chiar și când s-a păcălit în Viena să accepte melange la ștrudelul de mere, tot nu s-a putut atinge de experesso-ul american.

saeco

Dar pentru mai pofticioși, care în perioada asta caută promoții la experessoare sunt oferte faine disponbile pe magazine online ca magNET.ro , practic o modalitate simplă de teleporta vibe-ul din Africa sau America Latină direct în bucătăria proprie, printr-un singur click. Cris s-a gândit ca în loc de foarte mult zahăr, să fie totuși amabil adăugând niște piese care în același timp să acompanieze sunetul produs de un “pian negru” Saeco PicoBaristo SM5460 când pregătește licoarea magică, astfel încât diminețile și serile să fie în armonie perfectă pentru toată casa, în fiecare zi matinală sau noctură a săptămânii. Ceva Saco asemănător a adus și mama lui Cris din Italia, doar că puțin mai simpluț, cu funcții basic și mult mai gălăgios, aproape la fel ca și nimfele colocatare din bucătărie.

Joi

Joia e ziua preferată a lui B. de vrăjeală, fiind planificarea ideală de weekend, cu replica ,mai mult scuză- ” Când vrei să mergem la tine să-mi faci cafeaua la filtru? ” Practic, omul nostru vrea să compare aparatele, să încerce fiecare buton, chiar dacă el nu bea cafea deloc, dar no, poate e mai obiectiv așa 🙂

Vineri

Omul cu cafeaua dulce, cu prea multă energie, ce-l nervează pe Cristi, când în maşină îi schimbă piesa,vineri seara, se alege cu o scenă urâtă dacă îl comută de pe Carla’s Dreams și cum nu el nu bea cafea, greu îl mai împaci, căci e cam monomaniac.

Sambată

După o noaptea nebună de vineri, să zicem cu whisky, mulți ar prefera o cafea rece dimineața, pentru Cris este destul și un pic de lălăială a’ la Ed Sheeran așa ca hidratare pentru minte, aproape tot ce trebuie ca leac de mahmureală.

Duminică

“Buna dimineața, ce faci? Nu bem și o cafea? ” Dacă propunerea asta ar suna din vocea Delia, probabil Cris s-ar reîncadra în rândul muritorilor rând, inevitabil s-ar înmuia instant. Până atunci eroul nostru închide ochii și visează în ultima zi liberă din weekend la alte delicii mai realiste.

Luni

Cafeaua de luni de dimineață,fără zaț, poate i-ar pune zâmbetul pe față morocănosului B., dar omul nostru merge mereu pe drumul mai greu, mai urât, cu riscurile adecvate:

“Ai grijă ce pui pe foaie, eşti în România
Nimeni nu suportă critica
Toată lumea vrea să-ţi testeze limita.”

Marți

Când cineva îi propune lui Cris că ar fi mișto sa discute la o cafea, într-o zi de marți, cu toate cele 3 ceasuri rele incluse, e clar din start un date ratat, cam dispare dragostea sau mai rău, este vreo propunere de afacere piramidală. Nebunul nu știe să facă cafea, își pune invitații la el acasă să-și facă singuri. Adevărul este că manevrarea unui Saeco chiar este o delectare, o joacă de copil, deci B. se poate că le face un serviciu, on and on, de fiecare dată, alo, buna sunt YO!

Miercuri

Probabil era zi de miecuri pentru B., cam anul trecut pe vremea asta, la un job anost, dar cu un coleg bun tovărășeală și răpăială în pauza publicitară, așa de prima oră, 9 a.m. “Auzi, șefu, fă și mie o cafea, pune și cremă de lapte și hai repede cu ea…” Vremuri bune, so 018, imnul antreprenorilor 🙂 Zi-le Macalan, după bunul plac :))

Celălalte zile de Luni

Cu toții suntem Garfielzi aproape în fiecare luni, dar așa simplu se rezolvă bosumflarea cu o mișcare de dans, pe balans, alunecând cu degetele pe comenziile expresorului, în tandem cu maestrul Pepino și nemuritoul energic Horia Brenciu, indiferent de anotimp, iarnă, primăvară, vară și mai ales toamna, zburdând printre arome de cafea.

Zilele Melancolice

Este foarte improbabil ca vreuna din fostele lui Cris să nu fie fană cafea, căci amintirile legate de locurile unde-și desmierdau privire, îi dau flashback-uri de fiecare dată când pășește în dreptul unui local anume, o cafenea cu iz de melancolie, ce pare cu sens unic, de neocolit.

Nopțile ce parcă nu se termină niciodată

Oare cafeaua se supune oamenilor carismatici sau trebuie îmblânzită, savurată în cantități mici sau strong, în stil italian? Probabil Sinatra are unul dintre cele mai veridice răspunsuri în versurile sale braziliene, pline de savoarea nopților ce înghițeau dimineața și restul săptămânii.

Pentru orice zi

Până și secretara a înțeles, stând pe plajă și servind liniștită un nes, că este locul perfect, unde și omul și cafeaua visează să se întâlnească, la malul mări, simbolul spiritului liber și al conviețuirii în perfectă simbioză cu natura.

Acest articol din cadrul comeptiției de SuperBlog demonstrează încă o dată că un expresor nu face o cafea, ci mai multe cafele, fiind un magNET care reunește familia la masă, băutori sau nebăutori ai licorii negre, mângăie grijile prietenilor, redă speranța oamenilor că astăzi va fi o zi mult mai frumoasă decât cea de ieri.

MagNET-Logo-950x300-Copy.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s