Pfuai, 94 kg și vine vara!

Pfuai, 94 kg și vine vara! Probabil ca nu doar Cris B. și-a luat panica asta, cu doar o lună înainte de 1 mai, când oficial se deschide sezonul estival! Că no, degeaba ne apucăm de sport, un fotbal și un tenis pe weekend, ce generează doar febre musculare, că burtica nu pleacă așa de usor din casă, încă stă ca un ghimpe în gât, bine pitită în frigdere și cuptor.

La plecare spre alte zări, vinerea trecută, team leaderul de la job, i-a urat lui Cris mult succes în noua cale spre o viață sănătoasă. A fost aceeași în care eroul nostru a avut de arbitrat un duel de International Lunch Day între un tocăniță de wurst și chilly vs o salată și icre. Toate semnalele indică că B. trebuie să reinstaureze, ca în debutul anului trecut, milităria în bucătărie, cu o agendă unde sunt notate caloriile la fiecare masă serivtă și cantitatea verificată la nivel de gram pe cântarul pentru alimente.

Sună a misiune imposibilă chiar și pentru un ambițios ca și Cris, căci programul de full-time, de la 09 00 la 18 00, pare să fie o piedică destul de eficientă în calea țelului de under 80 kg și mai ales de menținere în această categorie. Intermediarul în acest drumul, pavat de multe intermitențe, poate fi o dietă sănătoasă propusă de cei de la Smart Diet, concretizată printr-un meniul săptămânal, livrat la prețul de 299 lei, care raportat la costul unei mese pe zi, s-ar situa undeva la o medie de 45 lei, mai ieftin decât 2 porții de salată d-aia mainstream, unde mai pui că dieta îți este adusă acasă sau la birou, ca la botul calului, no bulsshit pils, just healthy lifestyle.

smartdiet-1

Singura variabilă ce ar mai trebuie reglată ar fi ce variantă de meniu sănătos să alegă B., căci dintre cele 3 opțiuni, Smart White, Smart Purple și Smart Green, cel puțin între primele două se pot da penalty-uri. Așa că în cele ce urmează, vom analiza împreună, într-un mic preview ce conține Smart White și Smart Purple pentru a putea delibera ca niște adevărați chefi, ce sună mai gustos.

Luni

În meciul mic dejun-ului se confruntă din partea Smart White, Porridge cu mere vs Porrigde cu fructe exotice, din partea Smart Purple. Aici în opinia lui B, fructele exotice bat merele, deci este 0-1.

La Prânz, Smart White aruncă în luptă supa cremă de cartofi și cocos, care însă nu poate face unei combinații fatale de supă cremă de roșii și vită, astfel că Smart Purple conduce cu 2-0.

Pe partea de gustări pentru startul de săptămână, Smart White aruncă în luptă biscuții cu lămâie și migdale care clar că surclasează biscuții cu merișoare și portocale din meniul Smart Purple, deci meciul se relansează, Smart White 1-2 Smart Purple.

1.3.PNG

Derby-ul serii de luni se joacă între puiul curry ce provoacă la cină o tocăniță de ciuperci cu carne de curcan. Curryul restabilește egalitatea la final de zi, 2-2.

1.4

Marți

Pentru micul dejun echipa de la Smart White s-a pregătit cu o inegalabilă prăjitură cu cocos și gem, la care fursecurile cu smochine și cocos nu au cum să-i facă față, așa că scorul devine un incredibil 3-2 pentru Smart White.

La nivel de prânz cei de la Smart Purple pariază cu multitudinea de arome emantă de supa cremă ministrone cu line-up de busuioc, oregano și bacon ce pare îmbatabilă în fața ciorbei rusești de varză cu carne propusă Smart White, astfel că tabela indică echilbru perfect, 3-3.

2.2.PNG

Seara în noctură, după ce prealabil granola cu stafide și lămâie din meniu Smart White a dat-o la pace cu granola cu merișoare și portocală din meniul Smart Purple, fiind prea delicioase ambele opțiuni, pe masă se așează, din partea Smart White, vita picantă cu linte vs puiul jalfrezi parte din meniul Smart Purple. Deși fasolea rosie suna foarte tenant, totuși Cris ar fi nevoit să meargă a 2-a zi la job, deci vita duce scorul la 4-3 pentru Smart White.

2.4.PNG

Miercuri

Debutul zilei este marcat de un mic dejun unde bananele și cacao din granola meniului Smart White par să dea mai multe energie decât granola cu fructe exotice din meniul Smart Purple, așă că scorul devine 5-3.

La prânză Cris B. trebuie să decidem alături de Cris B. între supa cremă de năut și ciorba de perișoare cu pui. Probabil este una din cele mai dificile opțiune, dar un picuț acrită, supa de perișoare e mama supelor, deci cei de la Smart Purple se apropie la 5-4.

Dacă pentru gustări, între fursecurile cu seminte și stafide propuse de meniul Smart White și fursecurile cu nuci și caise din meniul Smart Purple este o alegere imposibilă, mergem spre meciul meciul decisiv, cina așterne puiul în sos de vin cu mazăre și ciuperci în versiunea Smart White vs cașul de carne în sos gravy de ceapă ca alternativă Smart Purple. Dat fiind faptul că ciupercile sunt plăcerea nevinovată a lui B. și cum cu fasolea verde nu se împacă deloc, iată că scorul se înclină spre 6-4, game, set, meci pentru Smart White.

Această probă de Spring SupeBlog 2019 reprezintă o simulare a unui exercițiu sănătos culinar, râmăne la latitudinea burticii fiecăruia să-i dea un mail creierului pentru a comanda unul din cele 3 pachete Smart Diet. De reținut că sportul nu este complementar acestei dietei, ci obligatoriu, deci fuguța că ne prinde marea că pe niște balene eșuate la mal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s