Lâmâiul din odaie

Mama lui Cris B., la revenirea din Italia, a adus un lâmâi în mărime naturală și inițial locul lui a fost pe holul blocului. Asta până weekendul trecut, când s-a decis că este vremea unei schimbări în casă, în sensul că trebuie cumpărate și mutate chestii, nu contează cum sau unde, ci doar că trebuie, iar orice obiecție sau apel se respingea ca de obicei, mai ceva la tribunal.

Ca să-l sperie un pic și să-l enerveze în același timp, mama i-a spus lui Cris că să-l pună la el pe balcon și cum abia mai are jumatate de spațiu pentru priveliștea de la etajul 9 din vârful dealului, atâta îi mai lipsea să-i obtureze tot, lămâiul… Spre norocul lui Cris, planul viza defapt bucătăria, căci și acolo avea destulă lumină, numai bine, gata-gata să înflorească și dea suc de cârtier, din lâmâi de cartier.

Capture.PNG

Și parcă nu-i stă rău lâmâiului lângă nimfe, dă un miros natural casei, altfel se întreține pofta de mâncare. Acum, că primăvara abia a început și sigur s-or găsi ceva promoții, mai ales la cei de la Som Product, unde de la prima comanda ai 45 lei voucher, deci un sfert de scaun de bucătărie este din partea casei. Și un scaun nou, fară o masă de bucătărie este ca ciorba fără sare, ca slănina fără ceapă, nu are farmec și spirit de românitate.

screen_shot_2016-04-01_at_12.58.05.png

Fiecare are piticii lui când e vorba de reamenajare interioară, nu până demult Cris visa să-și umple camera de postere cu trupe din copilărie ( și a reușit pentru o perioadă), perne decorative și cutii de depozitare. În studenție, când s-a mutat dintr-o cameră mai mică într-una uriașă, a distrus patul, a scos și aruncat toate covoarele și și-a chemat meșter să-i facă un pat royal la comandă. Pănă să vină meșterul, a dormit și a făcut și alte chestii pe jos. Din banii câștigați din chestionare și-a luat masă pliabilă, canapea de șezut și cutii colorate de depozitare pe care chiar și azi le mai păstrează, chiar dacă nu mai sunt 100% la parametri optimi.

Reamenajarea crează, păstrează și readuce amintirile în actualitate. Uitându-se la cuptorul cu microunde, eroul nostru râde cu poftă, aducându-și aminte că el mersese în hypermaket să-și ia maioneză pentru vinetele înghețate și s-a gândit că ar fi mai rapid să le dezghețe la microunde, decât sub jetul de apă caldă, culmea este că după ce a venit acasă cu un microunde, maioneză a uitat să mai ia.

Dacă este să extrapolăm, este un fel de tradiție de familie, Cris a început cu un storcător de fructe și ceilalți au continuat cu un expresor de cafea și chiar un robot de bucătărie. Probabil cea mai dragă chestie electrocasnică a lui B, care cumva încă mai funcționeză, este aspiratorul de mână, versiunea pentru leneși, ce nu necesită efort prea mare, nici măcar aplecare.

Că de tot vorbeam de balcon, acolo se pot regăsi un sac de dormit, folosit o dată, un cort, o saltea de apă și cine știe ce alte avioane la promoție, pe principiul românului, poate ne trebuie cândva. Cortul s-a putea să fie cazarea de 1 mai a lui Cris într-o aventură departe, într-o lume aparte, dar deja se merge mult prea departe cu gândul decât ar trebui în această proba de Spring SuperBlog 2019 din care acest articol face parte.

Visele mele se împlinesc când iau 3 scaune și le pliez 🙂

som product.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s