Cris B. prin Colibița și Hoia

Weekendul acesta și cel trecut au fost pline de imprevizbil pentru Cris B. În urmă cu o săptâmână familia plănuia să inaugurenze mașina adusă din Italia, un Chevrolet Matiz, iar eroul nostru a propus ca primă destinație Colibița, județul Bistrița-Năsăud, marea dintre munți, delta Ardealului. S-au făcut pregătiri intense, dar imprevizibilul pândea la orice pas, mai ales că tatăl lui Cris insista să se meargă pe indicațiile deja mult învechitului GPS, mama sa nu știa deloc drumul, doar Cris mai fusese până la Dej, la nivel rutier, prin Bistrița mersese doar cu trenul.

Drumul mergea lin, chiar dacă la un moment dat, passagerii au ignorat gsp și au mers pe varianta aplicației de pe telefon, nimerind pe un drum european, de la Belcean la Bistrița.

20190317_133800.jpg

Călătoria a durat aproape 4 ore până la acestă minune a naturii numită Colibița, finalul fiind cel mai dificil, cu un drum în urcare, mama lui Cris trecând de pe gaz pe benzină, fiind o porțiune de câțiva kilometri până la destinația plină de hârtopuri și noroaie, bine că au ezitat să spele mașina la oprirea în Bistrița, că erau niște bani irosiți. Cu multă tenacitate, un pic de gălăgie, dar mai ales răbdare din partea șoferului s-a ajuns la Fisherman’s Resort. Ar fi fost foarte amuzant de împins prin noroaie în stil electric castle, cum masina nu aveam în portbagaj accesorii de urgențe ca și un cârlig de remorcare, în caz de impotmolire Dar nu mai conta, căci după ce i s-a dat skip la baraj pentru mai târziu s-a ajuns pe malul lacului, în centru paradisului bistrițean din Parcul Național Călimani.

This slideshow requires JavaScript.

După o plimbare de relaxare, o masă copioasă cu pâine de casă cu gustul coplilăriei, cartofi prăjiți, platou țărănesc, ciuperci, ciorbe și multe altele și apoi o vizită la animăluțele de prin zonă, unde găștele erau șefele pe zone, iar în țarc se mai găseau iepurași, găini, pauni și alte păsări cu chef de povești, era timpul pentru revenirea spre Cluj.

This slideshow requires JavaScript.

Nu a fost uitată și locația preferată a tătălui, barajul, care era un străjer pentru lacul Colibița, având ca și camarad o cascadă de un naturalețe superbă. Era destul de greu de lăsat în urmă aceste meleaguri așa magnice, dar pentru vară râmân o destinație în top priorități, căci atunci va fi și mai frumos.

20190317_165757.jpg

Drum de întoarcere la insistențele tătălui lui Cris s-a realizat exclusiv pe baza indicațiilor GPS-ului și experiența cu drumurile patriei parcă ținea să umbrească mini-vacanța de weekend. După ce au nimerit pe drumul privat spre o groapă de gunoi, când au nimerit ” drumul bun ” indiciile de bălegar parcă spuneau că Blăjenii de Jos avea sa fie o experiență de viață cu un drum format din mai multe gropi decât drum efectiv. Norocul a fost de partea echipajului în complicitate cu skill-urile șoferiței care făcea slalomurile într-un stil grande. Un scut auto probabil ar fi minimalizat norocul spre siguranță, dar pe viitor poate fi o opțiune de luat în calcul pentru evitarea unei defecțiuni la baia de ulei.

În sfârșit se face 8-9 seara și Cris și familia ajung acasă și eroul nostru nici știa ce-i rezervă weekendul viitor.

După o noapte de joi începută chill, cu un folk și continuată hardcore cu seară latino în club până la 6 dimi apoi work de la 9 dimi, urma o vineri noapte ce era echipată 100% cu somn.

Sambăta era deschis cu o partidă de fotbal pe la amiaz, iar apoi leneveală teoretic până duminică, dar Cris vede o postare tristă pe social media a Petrei pe social media și după câteva schimburi de replici, se corup reciproc la o seară de karaoke și poate și un party techno. Bineînțeles că din acest piesaj nu putea lipsi și party-animalul Sebi .

Petra îl preia cu mașina ei pe Cris din cartierul lui și se întâlnesc cu Sebi la clubul de karaoke. Seara era destul de animată, cu rock din plin și voci faine dar lista de așteptare de peste 50 de piese a cam consumat toată răbdarea găștii așa că trupă s-a urcat din nou în mașina Petrei și eu pornit spre Hoia, unde era anunțat o petrecere techno în mijlocul pustiului în detrimentul unui ” It’s my Life ” pe la 4 dimi.

Un time-out a fost setat de echipajul de Poliție care a luat-o la verificări pe Petra, după ce aruncase scrumul de țigară pe geam, dar era trează, avea toate actele în regulă așa că intrarea în Pădurea Hoia putea să-și urmeaze cursul.

Era vreo 3 noaptea și cei 3 băjbăiau pe drumuri prin care doar Cris fusese doar ziua pe la vreo 2 grătare. Ca deobicei, zeița Fortuna le zâmbește și întâlnesc cu niște petrecăreți ce le dau câteva direcții, dar care totuși nu ajutau foarte mult. Cris deschide geamul să verifice dacă se aude muzică și se părea că se zăresc niște luminițe specifice unei petreceri.

Drumul mergea paralel cu zona de party și părea că la un moment o să ofere o bifurcație spre drepta, către câmpul techno, însă mai degrabă se îndrepta tot spre stânga prin altă pădure și tot mai sus, cu șanțuri tot mai mari. Colac peste pupăză, benzina era pe terminate și grupul decide la unison să se întoarcă la un punct intermediar, pe platou, de unde gașca avea s-o ia pe tarla, pe jos, cu bliz-ul telefoanelor pe post de lanterne. Poate că o soluție de suport de biciclete pe mașină, nu ar fi o idee foarte rea, deși Cris nu știe să se dea pe bicicletă ar fi fost amuzantă un tură cu el ca pasager pe bară sau pe spate 🙂

După vreo 20 de minute cei 3 eroi ajung la petrecere, unde voia bună, muzica și luminile aveau să se unească până la răsărit, când bineînțeles că drumul prin renumita pădure înfricoșătoare Hoia suna mult mai safe pe lumină.

Conculuzia în această nouă probă de Spring SuperBlog 2019, din care acest articol face parte, este că aventura are farmecul ei într-o peripeție cu mașina pe târâmuri necunoscute, dar o serie de solutii de back-up cum sunt cele propuse de cei de AutoGedal pot face că escapada să fie doar cu bune și nebune, fără grave, gen împingeri și telefoane în zone fară semnal.

Capture.PNG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s