Cris B. Tocilarul

Greu de crezut, dar Cris era cel mai silitor elev din clasa lui, până pe clasa a 4-a, pe când încă era la școala din Mîrșa, județul Sibiu. Avea numai FB pe linie, își făcea temele în clasă, câștiga premii pe la concursuri de poezie, mai în glumă mai în serios i se spunea Eminescu, mai ales când s-a îndrăgostit, au dat hormii în el și a luat-o un pic razna, de nici în ziua de azi nu și-a revenit 100%.

banci scolare.PNG

V-ați putea gândi că într-un orășel așa micuț, hai să fim serioși C[ este chiar sat, toți copii învață, părinții merg la job și nimeni nu-și mai bate capul de altceva. Ei, în cazul clasei lui Cris cel puțin, părinții acordau o foarte mare atenție în ținea de mobilier școlar sau bănci școlare.

mob info.PNG

Deși nu erau ca acum la doar un click de distanță de un magazin online de profil, ca Mobman.ro, îi ajutau pe Cris și colegii lui să se simtă privilegiați dar în același timp nu aveau nici o scuză să nu ridice ștacheta față de celălalte clas,e care nu aveau mochetă pe jos sau bănci învelite. Practic era efortul lor financiar ce se traducea printr-un mesaj destul de simplu și la obiect, acela că indiferent de vremurile în care trăim, părinții vor fi mereu alături de noi, să-și dea și sufletul din ei, dacă li s-ar cere asta.

În zilele de azi se practică și homeschoillingul, unde părintele poate personaliza programa pe care s-o urmeze odrasla sa, poate urmări pas cu pas progresele sale. Dezavantajul stă în faptul că la nivel de colectiv copilul s-ar putea să se trezească cu un handicap social. Primii prieteni și cei mai mulți din copilărie sunt din vina școlii, că no, dădeai un fotbal cu colegii, ce băteai te împăcai cu ei, 8 ore pe zi trebuie sa-ți găsești un tovarăș sau o tovarășă măcar.

Poza din clasa 1 este una din cele mai amuzante amintiri ale eroului nostru. Clasicul aranjament cu penarul, făcându-se că scrie frumos (când de pe atunci scrie foarte urât), deși el abia știa cât de cât să socotească, totul pălind în fața zâmbetului stirb atât de inocent și amuzant în fața viitorului.

A urmat primul birou, primele foi rupte, primul calculator, cu Fifa 2005 rulat 48 de ore consecutiv, sunt atâtea și atâtea amintiri, ce și-ar dori să iasă din cufăr în articolul acesta…

Cei care acum încă vă faceți griji despre banci, table, catedre, cuiere, scaune, cum o să fie, Mobman vă liniștete, oricând se pot comanda la prețuri făinuțe, cu retur de 100 zile, rămâne doar ca voi, dragi prunci să savurați copilăria din plin, că alta nu mai vedeți!

ff mob

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s