Cris B. în Lunea Beletristică

Într-o zi ca oricare alta, ajuns acasă de la job, Cris căuta inspirație pentru împlinirea aspirațiilor la început de an, survolând așa la modul blind internetul, răsfoind carți bestseller, care mai de care, cu review-uri, așa un pic de beletristică online la sfârșitul unei zi de luni, părea un mod de atragere de energii pozitive.

La momentan dat pagina se blochează pe un titlu, Cris se gândea că antivirusul iarăși dă cu aspiratorul prin laptop și merge să-și ia o gustărică. Când revine, ecranul laptopului rămăsese fixat cu privirea unei feline, ce reprezntă afișul unei creații horro denumite ” Pisica Neagră “. Partea amuzantă era că în paralel vorbea cu tovarăș ce urma să vină în Cluj despre Negro, o pisică neagră jucăușă, ce se mutase și ea odată cu el în Satu Mare.

pisica_neagra._antologie_coordonata_de_dana_ionescu.jpg

La secțiunea de recomandări bineînțeles că nu putea lipsi și cartea după care a fost adaptat filmul “ Birdbox “ ce încă mai face furori pe Netflix, trailerul capodoprerei se ivea aproape ca ad de fiecare dată când asculta o piesă faină pe Youtube. Evoca o andrenalină, combinată cu o frică și un mister care parcă se insinua pe sub piele, șerpuind furibund prin vene, accelerând respirația, jonglând cu pulsul ca un maestrul în arena de circ în dans cu leul fioros.

bird_box._orbeste_-_nu_pierde_din_vedere_supravietuirea.jpg

Așa s-a trezit Cris în față unei alegeri imposibile, între o copilație de aventuri fantastice, plină cu monștri, stafii și alte creaturi de coșmar sub tutela pisicii negre și un keep on running pentru supraviețuire într-un thriller parcă și mai supranatural unde 352 de pagini păreau că bat deja la ușă.

Eroul nostru își ia un moment de respiro și dă switch de la site-ul de beletristică la un nou episod de Garfield, ca tot era pe modul pisicesc. La cât de obosit era, nici nu se termină bine primul episod și B. capitulează spre universul oniric, unde realitatea era driblată de multe de ori de vise.

Părea că nu dormise nici 5 minute, că un ghem blănos se ghemuiește lângă el, torcând a lene. Coincidență sau nu, era Gardfield, semn că era o seară norocoasă în care Cris putea să uite de griji și să viseze ceva frumos, în care face ce vrea el, că doar proiecția în care se învârtea era rodul imaginației lui. Se grăbește să ia liftul să nu piardă timpul și așa scurt din vis cu boring stuff. Coborărea rapidă de la etajul 9 este întreruptă de o doamnă ce se alătură și ea de la etajul 1 și apasă pe lift să urce.

Intuiția îi spunea lui B. că ceva nu este în regulă, mai ales că femeia semăna izbitor cu Sandra Bullock, plus era disperată să-și lege copii la ochi și îl ruga pe Cris să o lege și pe ea. Impusul îi spunea lui Cris să coboare la etajul lui, dar butonul se pare că se blocase și urca mai sus de etajul 10, încăperea tot mai îngustă începând să se zguduie tot mai tare.

Cris fortează liftul și se insinueză cumva la un etaj intermediar ce părea înconjurat de cărți. Eroul nostru pipăi după o lumină și la ivirea primilor luxteni, o pisică ce aduce a Negro îi sare în brațe lui Cris și mușcă de deget iar lumina este învinsă din nou de întuneric.

Un gădilit ciudat se juca cu tălpile lui B. și deodată acesta este atras într-un vortex unde o tornadă de energie malefică îl manevra ca pe un aluat. Etajul unde se vizualiza deja nu mai semăna deloc a bloc, ci mai degrabă a casă bântuită, unde din spate cineva trăgea de clanță în disperare și din față o armată de stafii dezlățuite păreau foarte supărate că un muritor le-a invadat intimitatea și le-a deraiat de la somnul pedepsei veșnice.

Cris deschide ușa și dă de Sandra care căuta adăpost pentru ea și copii ei, dar B. o întoarce din drum, prevedind-o de pericolul din casa blestemată. Încercând să facă cale întoarsă, o criptă se deschide ca și capcană, unde copii Sandrei pică ca niște pioni de șah, instant cripta sigilându-se singură. Nu era timp de jelit, căci stafiile nu erau deloc ardelene, aveau poftă de răzbunare, singura variantă ce părea o scăpare temporară era rostologirea spre marginea regatului, prin aburul norilor, aterizarea având ca și teren spatele unui monstru înaripat de o urâțenie foarte greu de etalat în cuvinte.

Suna alarma de 07 00 și Cris se trezește cu fața la laptopul încă deschis, cu două cărți adăgate în coș. Întrebarea este dacă va avea curaj să dea și finalizare comandă, căci nici nu a apucat să pună mână fizic pe o prefață și deja apele se preling cu afluenți cu tot pe fruntea eroului nostru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s