Top Cris B. Music 2018, YOLO 1-39

La mulți ani, dragilor! În prima zi a anului ne delectăm cu top 39 YOLO-piese din portofoliul de gusturi muzicale marca Cris B.

39.Click feat Uddi- Nopțile calde

O colaborare Cluj via Iași între Click, între membrul trupei Camuflaj și Uddi, într-o producție care sună a USA, cu versuri foarte liniștitoare și chiar romantice, evidențiate și de linia melodică ce reprezintă punctul de porninre a piesei, dar nu și supremația, dovată fiind cele aproape 2 milioane de vizualizări și chiar 15k de aprecieri.

38.Shakira feat Maluma- Trap

Într-un articol anterior unde făceam analiză de brand a lui Maluma  îl comparam cu Shakira. Iată că doi au și o piesă împreună, care a adunat din 26 ianuarie de când a fost lansat, un număr de 118 milioane de vizualizări, 97k de reacții și 1 milion de aprecieri. Nici nu e de mirare având în vedere că aceasta piesă merge exact pe scenariul clipului , lăsând imaginația să poarte în uitare, încercând să ne purificăm sacrificiile pentru o nouă șansă la iubire.

37. DJ Khalil feat Denzel Cury, YBN Cordae, SwaVay și Trevor Rich-Elevate

O piesă din categoria ride or die, în care pericolul și andrenalina pulsează vers de vers și viteza de reacție pe ringul de dans este vitală. O producție plină de flow care se potrivește ca o mănușă ca și soundtrack în filmul “ Spiderman “.

36. Vescan feat Mira- Ce-o fi, o fi

Cu o altă voce feminină sigur piesa strângea și mai mult de 21 de milioane de vizualizări, 26k commentari și 132k de aprecieri, dar ca deobicei Vescan o dă bine cu rapul lui de Cluj, în care este imposibil să nu te regăsești pentru că omul ăsta o dă din suflet.

35.J Blavin-Raggaeton

Când credeam că nu se putea mai golan de atât, iată că J Balvin ridică ștacheta un pic către cocălăreală și manea latino, dar beatul e prea genial să poți ignora cele 58 de milioane de vizualizări, 23k de reacții și 683k de aprecieri, strânse din 16 noiembrie, de la data lansării piesei.

34. Thutmose- Memories

Deși lansată într-o perioadă rece, nu știu de ce mi se pare că această piesă aduce cu ea mirosul de vară, de valuri, fete în costume de baie, petreceri pe plajă până la răsărit, oricum este un cântec foarte liniștitor, cu amintiri frumoase atașate colateral.

33.Adda feat Keed- Liniștea

Printr-un vânt de primăvară s-ar traduce piesa aceasta, ce te poartă prin zenul Addei, îți răscolește spiritualitatea, umple acel gol lipsă când sîmți că ființa ți se robotizează, devii prea superficial și egoist, acest cântec te îmbrățișează. La nivel de rap dau dreptate comentariilor care spun că este una din cele mai reușite compoziții a lui Keed.

32.Dj Snake feat Selena Gomez, Ozuna, Cardi-Taki taki

Nu are nici 3 luni de lansare piesa și deja se apropie amenințător de cifra de 1 miliard de vizualizări, probabil că luna aceasta poate atinge chiar și 2, fiind întreținută de peste 330k de reacții și 8,2 milioane de aprecieri. Ritm, versuri simple, Selena Gomez și alte făpturi superbe, practic această producție are absolut tot ce-i trebuie pentru a fi numită un super-hit.

31.Vescan feat Mahia Beldo-Dansul Banilor

Aici Vescan chiar zice niște chestii grele, adevărate, dar care dor, este frustrand când vezi că banii cumpără și suflete care nu sunt de vânzare, îți pierzi încrederea în omenire, ți se spulberă speranțele, sufletul îți intră în faliment. Față de piesa mai prost clasă, aici Mahia Beldo îi dă clasă Mirei, dar și mesajul lui Vescan este mult mai centrat și direct, adevăratul Vescan. Nu-mi dau seama de ce are doar 4,4 milioane de vizoalizări și doar 34k de aprecieri, mult mai puțin decât ” Ce-o fi, o fi “…

30.What’s Up feat Satra Benz-Treaba mea

Nu știu dacă din cauza blogului, dar și înainte să intru tare în d-alea scrisului online , mereu am avut parte de hateri, de oameni care-i fute grija mai mult despre mine decât de viața lor, oameni unde probabil principala lor preocupare sunt eu. Deși poate mulți ar fi mândri, pe principiul că atunci când cineva te bârfește înseamnă că ai realizat ceva, eu mi-aș dori pe anul asta să am parte de cât mai puțini ipocrizi.

” Să fii invidios e o meserie neplătitiă… “

29.Meek Mill feat Rick Ross și Jay-z – What’s Free

Libertatea și gratuitatea sunt probabile cele mai relative concepte ale acestui secol, deoarece tot timpul vin cu un preț, sunt parte dintr-o iluzie a cărei bule la un moment dat se sparge. Deși a fost lansată la finele lui noiembrie, aceasta piesă prinde fain apropiindu-se cu pași de repezi de 13 milioane de vizualizări, cu peste 17k de reacții și 149k de big up. La prima impresia ai spune că prezența la microfon a lui Jay-z ar fi efectul special al producției, care într-adevăr o arde ca un rege, dar tot conceptul este unul foarte profi de la sound la voci, meritând să fie susținută prin achiziție de fani, deși condițiile moderne sunt foarte tentante.

28. Mitză feat Maximilian-Nimicuri

Detaliile care contează, prostiile pe care le facem în stilul YOLO, sunt acolo ca să fie, banii aruncați pe toate proastele sunt parte din viață, sunt făcuți să rămână într-un album privat la care să poți răde cu poftă peste ani. Mitză și Maxi sună beton în această piesă, chiar dacă nu mulți au dat atenție acestei producții.

27.Intel feat Method Man și Snoop Dogg-Eastside

Direct de pe Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii aceast cântec aduce flow-ul clasic cu un Snoop în formă de zile mari, e genul de piesă la care i dai repeat peste repeat. Unii ar zice că e un cam conservativă, eu spun că e gold spre platină.

26.Carla’s Dreams- Luna

La nivel de videoclipuri este unul din cele mai simpatice pe 2018, cu o poveste de dragoste simplă, completată de versuri care mai ales la refren îți dau de gând despre cum gândesc, ce-și doresc, cum văd femeile bărbatul ideal în ziua de azi. În secolul modern să fie cea mai la modă dragostea simplă? Râmâne de urmărit cum va pătrunde lumina în sufletele fanilor, momentan stasticile arată din 28 noiembrie, de la lansarea piesei, peste 7 milioane de vizualizări, peste 1,5k reacții și 68k aprecieri, e drăguț dar cred că poate merge mult mai sus, are potențial și un farmec aparte.

25.Vescan feat Raluka- Ca doi necunoscuți

Ce ciudată e treaba când termini o relație și peste câteva zile treceți unul pe lângă altul ca niște necunoscuți, că la mine nu prea există chestia cu hai să rămânem prieteni, deși e greu să te confrunți cu regrete, momente, amintiri care te împing cu toate forța înapoi în brațele trecutului. O nouă piesa sinceră, marca Vescan care sigur este desprinsă din fapte reale de viață, fiind recompensată de public cu 13 milioane de vizualizări, peste 1,3k de reacții și 68k de aprecieri în 11 luni de când rulează pe piață.

24.Don Omar feat Yaga și Mackie- Es Algo Timida

E clar că piesa te cucerește încă din debut, când clipul se deschide cu o tipă îmbrăcată și desenată ca Harley Quinn, e genul de cântec la care nu-ți pasă de versuri, you just go with the flow, raggaeton în dulcele stil latin.

23.Cleopatra Stratan- Te las cu inima

Fetița ce-l aștepta pe Ghiță la portiță acum a crescut și a venit rândul băiețiilor să fugă după ea, fiind o potențială hoață de inimi. Piesa e foarte cuminte și dulce, păstrând mare parte din inocența Cleopatrei Stratan, care cu aceste 40 de milioane de vizualizări, aproape 9k de reacții, 191k de aprecieri este foarte probabil să-și fi întrecut tatăl ca realizări în lumea industriei muzicale.

22 Adda- Aprindem lumânări

Este o piesă proaspătă, lansată de o săptămână, plină de bucuria Sărbătorilor. Este genul de cântec care te oprește din drum și te invită să te așezi să-l savurezi, eu îl văd în stare să producă 50k de vizulizări pe zi, din 21 decembrie până acum totalizând peste 400k vizualizări și aproape 8k de aprecieri, tre să fii foarte supărat pe viață sa dai dis la această producție plină de magie și căldură.

21.Macanache- Povestea vieții mele

Macanache jonglează cu propria artă de a spune povești în așa fel încât îți vine să te așezi în fund pe covor, ca un copil care aude pentru prima oară o poveste spusă dintr-o carte la bibliotecă. Omul ăsta vorbește despre lucruri care s-au pierdut în trecut cu o energie de parcă s-ar rula acum prin fața ochilor, cu efect de fiori pe spate.

20.Maximilian fear Brnkush-MMP

Un clip pentru o piesă sort of a trap, cu vibe terifiant, dar lucrată până la cel mai mic detaliu, trebuie să fii atent la fiecare scenă și vers, să vezi corespondența, căci finalul e useless dacă nu ai priceput povestea, genial Maxi, joi pălăria!

19.Jaden Smith-Way up

E un nou an, mai clădim o cărămidă peste fundație, scopul este să țintim cât mai sus, planul e făcut, suntem pregătiți să-l și executăm, piesa aceasta este propulsia spre viitor de care orice amțios are nevoie.

18.Armin van Buuren- Blah Blah Blah

Olandezul ce iubește Untoldul mi-a dat trezirea într-o dimineața când lumea încă petrecea pe această piesă la Cluj Arena și eu mergeam la birou, de atunci mi-a rămas în minte. Nu are prea multe versuri, dar îți intră în cap iremediabil. Să fim serioși, a strâns în 7 luni 221 de milioane de vizualizări, aproape 50k de aprecieri și 1,9 milioane de aprecieri.

17.Uddi feat Click-Scriu pe cer

Piesa asta savurată pe balcon, la înâțime, cu mâinile pe pielea ei, dimineața la răsărit sau sub auspiciul suspinelor de la apus, ar merge rulată la infinit, de două ori. O putem numi și speranță, privind în depărtare, unde se ascunde printre nori sau după stele jumătatea, sufletul hărăzit de destin. La nivel de cifre cântecul nu se mișcă rău, fiind lansat în 17 octombrie, până acum a depășit 1,4 milioane de vizualizări și chiar 14k de aprecieri.

16.Carla’s Dream- CRV

O piesă de nișă care are un mesaj dincolo de faptul că femeile sunt de fel curve, se știe că cele mai multe curve nu-s femei, bine nici din curvă nu poți face gospodină, dar viața în sine e curvă, îți cere birul atunci când ți-e mai greu. Deși se consideră că băieții sunt de piatră, se îmbată și le trece orice, nu e chiar așa, cu toții suntem oameni și când necazul ne dă headshot ne ridicăm la fel greu. Cei mai norocoși avem tovarăși care să ne zică coaie, asta e, nu-i vina ta, i-ai pus totul pe tavă, mai dă-o-n morții ei!

15.The Putreds- Vama

E piesa ce-ți pune biletul de tren o mână cu destinația Mangalia, spre beach of choice called Vama Veche. Dacă n-ai ajuns măcar o dată în Vamă ți-ai trăit degeaba viața, iar Macanache este unul din cei mari potriviți vamaioți care să cânte despre acest loc, abia aștept vara, ce mai, e ok și primăvara! Ceva îmi spune că producția asta a fost făcută ca și chestie așa, în nici un caz pentru vizualizări.

” Simți și tu că mai trăiești “

14.Adda feat Killa Fonic- Arde

Probabil cea mai erotică piesă și videoclip românesc al anului 2018 și nu vorbim doar de formele roiale ale Addei, ci și de pasiunea și vibrația emanată de contrastul dintre Adda și Killa Fonic ( o fi văzut ceva la el strălucind Irina Rimes, de și-a lăsat soțul pentru el). Această piesă este un epitet al celor mai fierbinți nopți de dragoste în care extazul a depășit limitele posibilului. Cei doi artiști au ars și topurile de profil, încă din plină vară, de la lansare, din 13 iunie mai exact,  cu aproape 28 de milioane de vizualizări, aproape 5k de reacții, 141k aprecieri strânse până acum, mira-m-aș să nu fie fani care să le ceară să le fie nași 🙂

13.Carla’s Dreams- Praf de stele

Imnul agățatului din 2018 a strâns culmea doar 3,2 milioane de vizualizări, 1,3k reacții, 39k aprecieri, dar cum a fost lansat abia în 17 octombrie încă mai are timp să intre în sangele fanilor. Povestea e clasică, am trăit-o cu toții, când ieși cu gașca și rareori combinați toți, fiecare la un moment dat trece pe frecvența lui, unu cu o tipă, unul cu o sticlă și altul între tot ce-l înconjoară.

” Spune-mi tu de ce pumnul nu mă doare cum mă doare sufletul ?”

12.Cedry2k cu Samurai și Macanache- Școala veche

Pe măsură ce ne apropie de top ten găsim piese tot mai grele, după care trebuie să sapi. Cedry2k e plin de înțelepciune în fiecare dumă pe care o aruncă și cooptarea lui Macanache în această producție este o mutare genială, un șmenar care trimite revere cu tenis ca la Grand Șlam, pulverizate cu stil de Samurai.

11.Becky G. și Natti Natasha-Sin Pijama

Cred că bigidoaicele ăstea au picat din cer ca niște bombe sexy ce au făcut echipă în probabil cel mai sexy clip latino din 2018, unde concurența mereu este acerbă. Aproape 1,2 miliarde de priviri au rămas șocate de petrecerea lor cu sau fără pijamale, aproape 280k au îndrăznit să mai și zică ceva și 4,8 milioane s-au rezumit la un like timid. Pentru cei cu inima slabă ascultați doar piesa, nu vă uitați la clip 🙂

10.Uddi feat Pacha Man și Click-Povești de dragoste

Un concept ce probabil nu o să ajungă hit, dar sună premium și versurile parcă sunt culese cu grijă vocală cu vocală, consoanele așezate ca la plating, cuvinte suflate cu o anumită viziune, strofe ce au stat exact cât trebuie sub jăratecul creației. Uddi, Pacha Man și Click sunt pe același film, lăsănd impresia că ei sunt valurile iar publicul e țârmul.

9.The Motans – Maraton

Poate cel mai mișsto duet de karaoke pe care l-am putut avut, pe întuneric, într-o cameră de hotel, pe 3-4 noaptea, pe această piesă, ținând de mână fata pe care în urmă cu câteva luni o iubeam mai mult decât viața însăși. Nu știu cum este pentru alții, dar pentru mine această piesă a făcut minuni, m-a ajutat să mă vindec de o iubire iluzorie, în care doar eu îndrăzneam să visez, mi-a dat fiori în călcâi să pot merge mai departe, căci nu poți alerga un maraton după o iubire care este cu două viteze peste tine. Lansată în 22 noiembrie, această creație a motanilor își merită cu prisosință cele 3,8 milioane de vizualizări, 1,4 k reacții și 42k de aprecieri.

“Am privirea ta în buclă, mă apropii de bucluc…Cu inima mea șchiopă să te iubesc până la capăt”

8. Adda- Desculță

Chiar dacă cifrele m-ar contrazice, consider că această piesă e cea mai frumoase a Addei din 2018, căci mă poartă din nou pe malul mării, unde pielea mi se contopește cu nisipul fin, își face timp să asculte marea și să lase grijile în valurile, să le ducă departe de mine. Mureșeanca Ada Alexandra Mureșan este o enigmă vis-a-vis de sursele de inspirație pe care le adună și le dă glas cu atâta pasiune.

7.Eminem feat Ed Sheeran- River

Eminem și Ed Sheeran este combinație la care eu personal nu m-aș fi așteptat niciodată și probabil nici mulți dintre fanii și specialiștii din industria muzicală globală. Culmea că a ajuns la inimile ascultătorilor, dovadă fiind cele 125 milioane de vizualizări, 87k de reacții și 2 milioane de aprecieri. La Eminem este de apreciat că este artistul complet, ce-și vindecă rănile prin piese, this men is for real, cu câtă durere, ură, regrete o dă de parcă nu i-ar ajunge un întreg album să poată ieși din starea aceea confuză. La nivel de refren nu cred că ar fi fost cineva mai potrivit din lumea decât Ed Sheeran în această imn al căinței.

6.The Chainsmokers- Everybody hates me

Clubul în care lumea mă urăște se mărește pe zi ce trece pentru că îi forțez să fie ori de o parte, ori de celalaltă, nu cred în indiferență, ori iubești, ori urâști, dacă trăiești între nu te alegi cu nimic. După această piesă, senzația pe care o să o am când intru într-un club unde toată lumea se uită urât la mine, o să fie o stare pe care să o preiau și să o șutez din voleu, fără nici urmă de nod în gât și o să fac best of it from that night.

5.Macanache- Câteodată beau de foame

Deși alcoolul niciodată nu este o soluție, ci doar o amânare a problemelor care poate să mai aducă și altele, dar câteodată este un rău necesar. Sunt multe persoane care spun că nu beau, dar parcă cer câteva pahare din priviri să-și poată intra în element și a doua zi să dea vina pe alcool, că deh, s-au îmbătat, nu-și mai aduc aminte. Și eu pățit-o dar mi-am asumat-o și câteodată blackout-ul este urât, mai ales că ai prea multe opțiuni de combinat din poveștiile prietenilor-martori. Oricum ca și azi, după Revelion, mai trebuie să mănânci câteodată, chiar dacă ți-e răuț 🙂

4.Carla’s Dreams- Karma

O capodoperă marcă Carla’s Dreams, ce de la lansare ce a avut loc pe 15 noiembrieș a adunat deja 2,3 milioane de vizualizări și peste 25k de aprecieri, bate umăr toți ce simt că și-au ratat iubirea vieții, cu un mesaj subtil că mai vine o altă iubire a vieții, dar între timp trebuie răbdare, disperarea, înnecarea în alcool și umilința nu sunt soluții viabile.

“Suntem pe lista neagră unul la altu, fără șanse de mâine…În sânge vodcă, în mână karma, plămânii dor…”

3.Duckwrth și Shaboozey- Start a Riot

Cea mai mișto piesă din ” Spiderman ” prinde și locul 3 în topul meu pentru senzația de curentare pe care ți-o dă, parcă te activează să treaci la treabă, la acțiuni, cred că ar mobiliza și cel mai leneș om din lumea, mai ales dacă-i pui boxa lângă pat, i-ar da reset total.

2.The Motans feat Marea Neagra- Saint Loneliness

Abia are două săptămâni această piesă și deja bate la ușa milionului de vizualizări, cu 19k deja de aprecieri. De multe ori revenim fie că vrem sau nu în orașul numit singurătate, în care rătăcim până dăm de lumină, îmbrățișând din nou iubirea. Momentan și eu băjbăi pe întuneric și tot mai aprind câte un chibrit să mai încerc încă o cheie de ieșire din labirint, dar se pare că nici asta nu merge, still searching…

“Trăiesc fără limite, tu dragă, iartă-mă
Știi ca eu mă simt în viață doar când stau la margine
Și dacă te apropii, te rog, nu-mi fute starea
Închide ochii și ascultă cum ne cântă marea”

1.Carla’s Dreams-413

Se spune că timpul vindecă rănile și cumva ochii care nu se văd se uită, cam acesta ar fi mesajul cele mai bune piese Carla’s Dreams din 2018, după părerea mea. Așa am ales să gestionez toate zăpăcelile sentimentale ce m-au apucat în anul ce s-a încheiat, am mers pe filmul ăsta, că o fi bine că o fi rău, niezău știe…

Cam acesta este Topul Cris B. Music, YOLO 1-39, cu mai multe piese triste decât vesele, dar no’ asta a fost starea mea predominantă în 2018. Dacă aveți și voi topuri personale, comentarii sau sugestii, rubrica de comentarii vă stă la dispoziție.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s