Top Cris B. Music 2018, YOLO 40-75

Salutare, dragilor! După ceva timp de contemplare, rubrica ” Fărâmă de soare și poftă de muzică “ revine în atenția dumneavostră cu un top muzica marca Cris B., cu 75 de piese care mi-au încântat simțurile în acest 2018, an ce astăzi își desprinde ultima petală.

75. Ruby feat Shift – Invizibil

Piesa lansată în 16 octombrie a adunat până acum aproape 2 milioane de vizualizări, peste 300 de reacții și 16k de aprecieri. Este un ocean de drăgălășenie și tandrețe pe care Ruby îl revarsă asupra ascultătorilor, o creație ideală pentru a deschide acest top. Este o piesă un picuț tristuță, a dracu ăla ce a supărat-o pe domnișoara Grigore. Shift nu era chiar necesar în acest featuring, cam trage hitul în jos, dar no…

74.Grasu XXL feat Guess Who și Feli – Spune-mi tot

Spre deosebire de piesa anterioară, se cunoaște că acestă piesă are de 4 ori mai multe vizualizări și de 3 ori mai multe aprecieri, partea de rap a lui Grasu XXL fiind net superioară față de Shift, cu versuri deep, iar timișoreaca Felicia Donose arată că e o frunte în industrie.

73. Criss Blaziny- Nu mai am timp

Criss Blaziny nu a avut timp, vorba cântecului să strângă milionul de vizualizări cu această piesă, dar a trecut de 1k aprecieri, este un cântec de îndemn la acțiune, de a lăsa în spatele detaliile și trecutul.

72.Carla’s Dreams- Regina Goală

Nu este cea mai genială a trupei, dar are un flow și un mesaj așa mai underground, interludiul final fiind genial, nici 0,5 milioane de vizualizări și abia puțin peste 7k de aprecieri, probabil data de lansare fiind 13 noiembrie poartă ghinion.

71. Romeo Santos feat Ozuna – Sobredosis

Acest imn de tip Don Juan latino sangre latino cu care Romeo Santos și-a obinșuit audiența, încă mai prinde, fiind mai golan pe zi ce trece, este greu să contrazici acest productăror american care se poate lăuda doar la această creație cu 300 de milioane de vizualizări, peste 20k de comentarii și aproape 900k de aprecieri și încă mai crește pe zi ce trece, chiar dacă are 10 luni de la lansare. Este o coloană sonoră ideală atât pentru mișcări de bachata cât și de kizomba.

70. Clean Bandit feat Demi Lovato-Solo

Având deja 9 luni în piață, acestă piesă a strâns peste 450 de milioane de vizualizări, rupând radiourile în două, fiind acea melodia care te nu deranjează să o asculți de două ori pe zi în mașină, la drum lung, având niște versuri simple care îți merg direct la inimă.

69.Vama- În țara în care m-am născut

Lansată pe 8 august înaintea protestelor, piesa cu un mesaj atât de optimist, elegant și pătrunzător nu a avut impactul scontat. Într-un an centenar, precoupările cel puțin pentru perioada aceea de concedii au fost ca deobicei altele. Nici măcar 2 milioane de vizualizări, puțin peste 1k de reacții și nici 30k de aprecieri, asta este, ne place să dormim și să ne complacem 😦

68.Adda- Mamă soacră

Lansată pe 9 octombrie, încă în perioada nunțiilor, piesa o așează pe Adda ca o regină a muzicii românești care te topește prin fiecare cuvântare a ei, parcă intri sub incidența unei vrăji, chiar dacă nu ai încă o soacră, parcă ți-ai dori să ai o soție ca Adda. Cele 5 milioane de vizulizări, peste 45k de aprecieri sunt irelevante, e Adda, taci și asculți cu gura căscată!

67.Spike-R.I.P

Nu este cea mai bună versiune de Spike, un pic cam hateră și autocritică, dar e fresh, de o lună și un pic, plus că tuturor amatorilor de rap adevărat le era dor de omul ce în ultima vreme se concentrase doar pe regie și creație video. Are deja aproape 600k vizualizări și peste 8k aprecieri, deci este pe drumul cel bun.

66. Benny Blanco, Hasley și Khalid-Eastside

Deși este lansată din iulie am descoperit-o recent, dar piesa se mulează perfect pe un clip atât de sincer, care vorbește, transmite dincolo de orice mesaj clișeeic sinceritate și empatie, faptul că suntem tineri, îndrăgostiți și cu siguranță deloc perfecți, suntem oameni, iar oglinda râmâne sufletul. Cele de 260 de milioane de vizualizări, 17k de reacți, 1,2 milioane cred că sunt mulți în asentimentul meu.

65. Dan Bălan feat Matteo- Allegro Ventigo

Deși nu-s de acord cum a destrămat O-Zone și nici mare fan Matteo, trebuie să recunosc că s-au rebranduit genial prin piesa asta, când am auzit-o prima oară la radio nici măcar nu știam că e un cântec românesc. Zestrea de 55 de milioane de vizualizări, peste 10k de reacții și aproape 300k aprecieri sunt de necontestat.

64.Chris Brown- Hope you do

Cu o carieră muzicală pusă în umbră de numeroasele scandaluri în care a fost implicat, iată că această piesă lansată în 6 iunie îl readuce pe Chris Brown pe o pantă ascendentă, cu o creație care sună un pic a The Weeknd, dar stilul acesta a fost brevetat de Usher, upgradad de Chris Brown și mult mai târziu a apărut artistul cu foarte multe umbre. Swagul inconfundabil îl propulsează bine de tot pe controversatul cântăreț și dansator, recompensându-l cu 26 de milioane de vizulizări, 18k reacții și 356k de aprecieri, un scor promițător.

63. Uddi- O nouă lume

Dragoș Udilă a deschis vara cu o piesă super-chileanu’ care și în aceste vremuri mai zgribulii aduce culoarea și speranță că 2019 va străluci ca stradă luminată de fericire 24 din 24. E un fel de Bob Marley de România și nu îi stă deloc rău, dovadă stând cele aproape 300k de vizualizări și cele peste 6,5k de aprecieri.

62.Mistah White – Polyglot

Radu Deac a rupt anul acesta scena “Românii au Talent” cu piesa lui, ce reprezintă o mixtură între mai multe limbi. La sfârșitul lunii trecute și-a lansat și albumul “Messenjah 777 “ în clubul Flying Circus, din Cluj-Napoca. Tot pe blogul meu puteți găsi un interviu amplu despre călătoriile sale, sursele de inspirație, momentele grele.

61.Lady Gaga și Bradley Cooper – Shallow

Recunosc că nu am avut răbdare să mă uit la film, dar emoția pe care o transmite piesa m-a direcționat spre peliculă, pare cântecul în care Stefani Joanne Angelina Germanotta a pus foarte mult suflet. Alte cuvinte consider că ar fi de prisos, mai bine să savurăm piesa și să contribum la cele 172 de milioane de vizualizări, peste 62k reacții și 1,7 milioane de aprecieri deja adunate, din 27 septembrie de când a fost lansată.

60.Arash feat Helena- Dooset Daram

De mult nu a mai produs reacții ca pe vremuri o piesă ca și aceasta, lansată în iunie de binecunoscutul suedez cu origini iraniene Alex Arash Labaf în duet cu inconfundabila Helena Josefsson. Ăștia doi când au chef revin pe piață și produc ca și acum 64 de milioane de vizualizări, strânesc peste 13k de reacții si aproape 360k de aprecieri. Reprezintă una din cele mai puternice colaborări din istoria muzicii contemporane după părerea mea și sper să continue să ne încânte și cu alte cântece, ce te ung pe suflet.

59. Enrique Iglesias feat Andra, Descemer Bueno și El Micha- Nos Fuimos Lejos

Acest cântec reprezintă probabil una din cele mai mari capodopere latino în care limba română a fost implicată prin vocea interpretei originară din Câmpia Turzii pe numele ei adevărat Alexandra Irina Măruță. Nu mă așteptam să se muleze așa de bine spaniola cu română, înainte mai auzisem doar o piesă a celor de Mandinga cu Pitbull, dar parcă Andra o arde mai bine deși are un pic mai puține vizualizări, doar 39 de milioane și acolo vreo 11k de reacții și 285k de aprecieri.

58.The Motans- Jackpot

Această piesa cred că am auzit-o prima oară live în mai la Zilele Clujului, pe ploaie,deși a fost lansată în martie. Îți dă o stare de energie care te ajută să-ți eliberezi toate frustrările și dezamăgirile din trecut, îți întinde mâna să poți traversa podul spre viitor. Cele 18 milioane de vizualizări, 2,6k de reacții și 122k de aprecieri sunt firești căci este o compoziție de excepție.

57-Delia- Trăiește Frumos

Dincolo de mesajul comercial, piesa lansată ca reclamă pentru cei de la Vodafone în cadrul Webstock 2018 reprezintă un îndemn al Deliei, de evadare din singurătatea online și petrecere a timpului liber alături de cei dragi, mai ales acum de Sărbători, la sfârșit de an. Are niște versuri pline de dume, care sunt o dulceață din vocea celei the one and only Delia Matache. Are doar 1,2 milioane de vizualizări și 26k de aprecieri dar sunt singur că și-a atins scopul în mintea celor care trebuiau să o audă.

56- Nicole Cherry- Ceasul

Cireașa s-a copt, copila devine încet dar sigur o femeie în adevărat sens al cuvântului, evoluând de la piesă ca și complexitate, dar și ca artist de asemenea. Nicoleta Ghinea a oferit emoții puternice fanilor cu acestă piesă, generând peste 21 de milioane de vizualizări, peste 2,6k de reacții și aproape 100k de aprecieri.

55.Daddy Yankee- Dura

Plină de pozitivitate și ce dă un imbold de voie bună, invită toți zăpăciții pe ringul de dans, nici nu e de mirare că iară Daddy a făcut-o lată cu această piesă, lansată în 18 ianuarie, culegând peste 1,2 miliarde de vizualizări, peste 236k de reacții și 5,6 milioane de aprecieri. Este un hit ce a fost văzut probabil de tot globul cu internet, puertoricanul Ramon Luis Ayala Rodriguez, în vârsta de 41 ani, are toate motivele să fie mândru de creația sa.

54.Jo feat Cabron – Cu Inima

Piesa lansată în debutul lunii curente a pus-o pe Jo într-o altfel de lumină decât cea de participantă la emisiunea tv ” Te cunosc de undeva “. Este o combinație de tip doamna și vagabontul, în compania carismaticului rapper Cabron. Versurile nu mă ating foarte tare, dar intrarea lui Cabron și flow-ul dau o nuanță aparte de coolness întregului concept de cantec+video+story.

53.Juice World- Hide

Pentru cei care încă nu au văzut filmul ” Spiderman ” poate un fi un pic mai dificl de inoculat îu suflet această piesă, dar o sa revin cât pot de curând cu un close review al capodoperei cinematografice. Personal, acest cântec mă duce când gândul la origini, la vise neîmplinite, este poate un pic prea melancolică, dar în același timp reprezintă un medicament pentru răni și amintiri nevindecate.

52.Carla’s Dreams- Lacrimi și pumni în pereți

Piesa aceasta este demențială, mi-a servit drept consolare după un rateu sentimental, norocul meu era că se lansase chiar atunci, în iulie. 25 de milioane de vizualizări, 4,6k de reacții și 134k de aprecieri arată recunoștiința fanilor Carla’s Dreams care parcă apar cu o piesă când ai nevoie cel mai mult.

” Cea tristă frază este totul va fi bine… “

51.Delia și Grasu XXL- Despablito

Cu nebunia serialelor despre Pablo Escobar încă în voga, vara trecută Delia și Grasu XXL lansau în caterincă o piesă ce a bucurat urechille publicului probabil și de pe hotare, de vreme ce a generat 33,9 milioane de vizionări, peste 10k de reacții și 208k de aprecieri ( vorba aia au fost doar 25k de curajoși care au dat dis la Escobar). Este interesant cum au mixat, cel puțin la nivel de titlu și desigur și pe partea de SEO, conținutul columbian cu un hit ce a depășit bariere istorice ajungând la aproape 6 miliarde de vizualizări, bănuiesc că știți despre ce cântec este vorba, unul în care același Daddy Yankee și-a băgat coada.

50 Inna- Iguana

Probabil una din cele mai radicale schimbări de stil a Innei a fost această piesă, lansată pe 30 noiembrie, pe care am avut șansa să ascult abia luna asta pe mașină și prima oară mă jur  că mă întrebam cine-i nebuna de pe piesă, când am aflat că este Alexandra Apostoleanu, mi-a picat fața. Este un pariu câștigător, deși momentan nu are un impact la standardul setat de Inna ca și vizilibtate, eu unul abia aștept să văd ce mai are în desagă pregătit artista noastră de renume internațional pentru 2019.

49.Ombladon – 5432

Acest proiect solo a lui Bogdan Ionuț Păstacă este un nou îndemn la a strange frații la o beută, o petrecere de dragul vremurilor bune, o piesă hip-hop clasică. Culmea, a fost lansată în 10 mai, înainte de evenimentele nefericite în care jandarmii și-au primit degetul mijlociu, mergând perfect pe vibe-ul verii trecute și chiar și acum când iarași suntem la cumpână, la mâna politicienilor.

48. Maximilian feat Brnkush- Vorbesc cu mine

E Maxi, ” băiatul ăla care face treabă “! Aproape fiecare piesă a băcăuanului de 38 pe numele adevărat Claudiu Iulian Husaru te împinge inevitabil într-un picaj de tip reflexiv, în care relaxarea devine zenul nopții. La cântecul acesta a condimentat și câteva nuanțe de trap ceea ce este interesant pentru viitoare piese, să vedem unde se îndreaptă artistul după această creație lansată pe 23 aprilie, în care a strâns doar 55k vizualizări, fiind o piesă destul de nișată ca mesaj, spre underground.

47.Spike- Manele

Cât scandal a strânit această piesă, mai ales din prisma temei sensibile pentru ipocriții care au doar anumite stiluri de muzică suportate de tălpile picioarelor, bine că nici eu n-am pus manele în top că anul acesta deoarece chiar n-am auzit nimic interesant, probabil sunt mai pe stil retro. Scena cu Micutzu ce parodiază faza când Salam și-a luat bătaie e genială. Partea bună este că din 5 decembrie de când a fost lansată, este încă în trending și are aproape 5 milioane de vizualizări, peste 3k de reacții și peste 83k aprecieri, good job, Spike! Grație ție așa o să-mi bat joc la nivel de SEO de cei care caută manele pe google cu acest articol :))

46.Carla’s Dreams- Monomaniac

Aveam o prietenă pe când se lansase această piesă, așa prin mai, îi ziceam că ” Eu bag vin, tu tragi tabac”… Este o piesă plină de defecte, la fel ca și mine, mă regăsesc 100%, sunt omul care se enervează când îi schimb piesa, e ceva deep… Sunt sigur că cele 7,9 milioane de vizualizări, 2,3 k de reacții, 67k de aprecieri sunt prea puține în raport cu ce oferă această piesă.

45-Lil Wayne și Ty Dolla Sign feat XXXTENATACION – Scared of the Dark

Pentru mulți din noi, 2019 începe cu o mulțime de provocări, pula job, pula jumătate, privim terifiați că parcă viața trece și noi râmânem pe loc, ezităm să trăim… Dar cum un copil poate deveni supererou așa și noi putem realiza imposibilul, pas cu pas, savurând la modul YOLO fiecare clipă, cu pasiune în loc de frică, iar piesa aceasta este primul pas să evadăm din întunericul minții.

44.The Motans- Înainte să ne fi născut

Această piesă lansată pe 4 octombrie, ce se apropie de 10 milioane de vizulizări, cu 2,4 reacții și 89k de aprecieri am încercat să o cânt sâmbăta trecută la karaoke, dar nu mi-a ieșit. Vocea inconfundabilă a solistului Denis Roabeș e greu de egalat, intro-ul la acest cântec parcă este de pe altă planetă.

“Apusul de soare e doar răsărit, admirând câte două răsărituri pe zi”

43.Eminem-Fall

Așa cum citeam într-o carte despre impactului hate-ului în social, la care o să-i fac un review curând, Eminem vorbește despre revolta celui încolțit din toate direcțiile și puterea de a înfrunta demonul care izvorâște din adâncul unei personalități publice. Hărțuirea online în ziua de azi începe să devine o problemă la fel de serioasă ca cea din offline, împingând vedete și oameni de rând spre depresie și chiar sinucidere, că e foarte ușor să critici munca cuiva din spatele tastaturii, ca un trol fără viață personală.. Impactul acestei creații este destul de bun cu peste 113 milioane de vizualizări, peste 184k de comentarii și 2,3 milioane de aprecieri.

42.Cedry2k feat Jianu și F Charm-Una din două

Credy2k is back 2 to the microphone, straight from the underground! Școala de veche de rap mai dă câte o palmă noi generații, ce o arde un pic cam retard. Vorbim aici de versificație, de flow, de respect pentru hip-hop, unde până și muzica clasică are loc, vioara fiind punctul de exclamație a negativului. Păcat că la nivel de vizibilitate, deși a fost lansat deja din 1 noiembrie, abia a ajuns la 600k vizualizări și a trecut cu puțin de 10k de aprecieri, dar vorba aia, se poate și mai rău…

41.Inna feat The Motans- Pentru că

În toiul primăverii cei de la Global Records uneau doi artiști compleți, rețeta hitului fiind asigurată. Intrarea lui Denis, după introducerea Innei este ca și o predare de ștafetă într-o echipă campioană, deși versurile Alexandrei nu sunt cine știe ce, se îmbină la fix cu stilul celor The Motans, într-un clip parcă desprins din filme. Este foarte tare piesa pentru că, nu stiu ce, nu-mi dau seama cum, dar urcă cu liftul la inimă, aproape de 16 milioane de vizualizări, 3,7 k reacții, 129k aprecieri.

40.Blackway și Black Caviar- What’s up Danger

Alert, incisiv, gata de acțiune, așa sună acest soundtrack, de parcă și pericolului îi este frică de această piesă. Este o provocare pentru cei fanatici, care au andrelina în sânge, pentru care limitele nu există, pentru cei care țintesc ambițios, sus de tot!

Aceasta este prima parte a topului, urmează primele 39 de piese într-o postare viitoare, cel mai probabil mâine, în prima zi de 2019.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s