Dorință, iubire și destin nu doar nuntă

Continuând episodul anterior, Cris și Natasha ajung cu elicopterul în Pretoria, în ultima zi a anului, dar indiciile culese arătau că Elixirul Vieții Fericite African putea fi atinse și asumat de două persoane, dar într-un singur suflet. Așa ca în noaptea de Anul la numărătoare, Natasha își pune dorința ca ea și Cris să se întoarcă cu o săptămână și ea să-l convingă pe eroul nostru să se căsătorească.

26655899.jpg

Așa se face că cei doi se trezesc în fața unei recepții dintr-o cazare în Poiana Brașov, o oază din împărăția munțiilor, numită hotel Royal. Privind la probabil cel mai romantic salon de nunți din Brașov, Natasha calcula scenariul ce includea pentru început lacul Miorița și pârtia de schi. Era perfect conștientă că locul acesta îi trezea lui Cris amintiri foarte frumoase din tinerețe, de când venise prima oară în Poiană. Hotelul venea cu opțiuni de 10 apartamente de 4 persoane, un apartament de 5 persoane, 8 triple, 8 duble matrimoniale, 2 camere twin, oferind o perspectivă flexibilă atât pentru o nuntă cum își proiecta în minte Natasha și cum era foarte sigură că și-ar dori și Cris, dar și un back-up plan în cazul în care doar ceva intim, foarte restrâns l-ar convinge pe eroul nostru s-o ia de nevastă.

Fotbalul de masă îi atrage atenția instant lui Cris și cum erau doar ei doi, Natasha se sacrifică și acceptă să-i fie adversar, dar pune o miză de o pedeapsă, cine pierde devine sclavul celuilalt tot sejurul la munte. Spiritul competitiv și nivel de misoginism un pic peste medie îl asigurau pe eroul nostru că este un pariu sigur, nu are cum să piardă. Și totuși la un scor strâns, într-o fază crucială Natasha îi distrage atenția lui Cris cu decolteul și șutează decisiv, celebrând victoria ca o campioană mondială.

Prima poruncă pentru Cris era să dea de băut la bar toată noaptea. Între atâtea shoturi de abisnth și tequila, Cris se topește și cedează provocării de a o urma pe Natasha la saună. Sub căldura tropicală, Natasha îi aruncă prosopul pentru fantezia dansul de tip strip, iar aburii urmau să acopere întreg peisajul.

Nebunia continua și în următoarea zi când Natasha o ardea ca nevasta glorioasă și Cris ca supusul ascultător. Era nevoit eroul să aleagă tradafiri pentru un soi de petrecere, nu-și dădea seama cum o să petreacă doar ei doi, mai ales că la nivel de coș de cumpărături băuturile spirtoase depășeau 100 de litri, cu vodcă și absinth la loc de cinste, rom și cremă de whisky la discreție, berea fiind invizibilă așa ca o consolare ieftină pentru Cris. La atât alcool era nevoie și de mâncare, cam multe aperitive, dar cine se putea supăra pe fructele de mare, urmate de varza a’ la Cluj, specialități indiene ca pui tika massala, supă cremă de ciuperci și ciorbă de burtă. Deserturile grecești erau locotenenți fideli la marele edificiu în formă de tort, ce-i dădea de gândit un pic lui Cris, îl făcea suspicios, dar Natasha atentă, a plusat cu vin rose de Recaș și nițel Purcari, deturnând cu grație atenția.

img_3633-1.JPG.500x375_default

La sală a fost mare dezbatere, Natasha cedând inițiativa opțiunii de 120 la doar 80 locuri, compromisul fiind că Natasha va alege culorile pentu culorile pentru aranjamentele pentru mese. Devenea tot mai clar ca ceva ciudat se petrece și pariul căpătă proporții mult prea serioase, eroul nostru avea un presentiment că Natasha plănuia ceva. Se exagera cu detalii, până la numărul culorii servețelelor.

dsc_1095.JPG.1024x0.jpg

Cris nu pricepea de ce ar trebui să invite și unul sau doi cântăreți cosacrați, că doar nu făceau seară de X Factor. Și totuși dacă era să fie, ultima mea persoană care-i să-i cante acorduri de dans eroului nostru era Smiley,  până și 3 Sud-Est erau mai ok, deși cam vechiuți, dar măcar cântau muzică, nu se lingușeau pe lângă microfon și stricau trupe ce au făcut istorie în industria românească ca Simplu. Pe același principiu nici Dan Bălan nu era opțiune, Cris amenințând că vine și el cu Bălan a lui, Andreea Bălan. Ceva pentru inima Natashei și a lui Cris care cât de cât se sincroniza cu gusturile celor doi erau The Motans, piesa ” Mr Tort ” reprezentând piesa de rezistență, unde nici unul dintre ei nu-i putea găsi cusur.

Pe lângă îndrăgiții moldoveni, fiecare păstra câte un as internațional în mâneca, Natasha negocia la sange cu reprezentanții celor de la Maroon 5, iar Cris B. era foarte aproape de a obține acordul lui Bruno Mars pentru ca petrecerea să fie cât se poate de hawaină la munte, atipic dar foarte cool.

Un pic obosit dar și pilit, Cris decide să ia o pauză de la atâta organizare și să dea o tură cu placa pe partie, deși mai incercase doar o dată în viață pe când era copil și era să intre sub mașina de curățat zăpada. Se lansează bine din prima, placa fiind neobișnuit de lucioasă, eroul nostru zburda ca Mos Crăciun cu renii săi sub privirile un pic înfrigurate ale Natashei. Deși părea că se distrează grozav, la un moment dat Cris pierde controlul, neștiind să se oprească, întâlnirea cu lacul Miorița fiind iminentă. Fără ezitare, Natasha sare după el și cu greu îl scoate din apa înghețată. Părea că simțurile vitale a lui Cris dispăruse, dar super-spionul moldovean îl resuscitează manual și îi făce respirație gură la gură chiar și cu riscul de a i se învineți buzele.

În cele din urmă Cris se trezește în camera de spital unde era plin de lume, de la Chan Zu la toți prietenii săi din aventurile trecute, toată lumea îngrijorată despre starea lui răsufla ușurată când i-au vazut ochii însenindându-se. Eroul nostru nu-și dădea seama dacă e în Rai sau pe Pămând, dar își aminti vag cum auzise prin somn pe Natasha ce se destănuia că din cauza ei a ajuns să moară și promisese divinității că dacă i se va reda suflul, îl va dezlega de misiunea găsirii Elixirului Vieții Fericite. Acum că îl vedea teafăr, Natasha se pregătea să iasă în grabă cu ochii râuri de lacrimi, dar Cris sare din pat și o roagă în genunchi pe acordurile lui Bruno să-i fie soție, că no’ dacă a tot plănuit o organizare așa complexă era păcat, plus că indiferent de ce ar face se pare că destinul îi aduce mereu împreună, erau inutil să i se tot opună.

Balul petrecerii a fost deschis de cei doi pe acordurile pline de savoare a celor de la Maroon 5 care a întreținut audiența ore în șir cu o atmoferă plină de bună dispozție, iubire, speranță și îndemânare pe ringul de dans.

dsc_3837.JPG.1024x0.jpg

La un moment dat, contrar tradiției mioritice, așa mai americanește, Cris și Natasha fug  de la propri nuntă într-o mocăniță spre mare, unde mecanic de locomotivă și sef al distracției era Chirilă, care cânta cover-uri după The Motans și moldovenii o ardeau vamaiot. Din București a urcat și Delia astfel încât un fel de mini Untold mergea la mare. Acestă probă de SuperBlog 2018 ce apune pe plaja din Costinești, ascunzându-se după epavă, gădilată de surâse de chitară, pare să fie sfârșitul unei călătorii lungi. Sau cine știe, poate este doar un nou început, asta râmâne de văzut, ce-i mai așteaptă pe cei doi haiduci, adventurieri prin vise și timp, dorință, iubire și destin nu doar nuntă, ca-n versurile celor de la Phoenix, pe care și oricând cine savurează viața ar țopăi în White Horse până la 6 dimineața :

“Bine-i mirelui
Că nu-i nimeni-n lume ca mireasa lui
Uita-te la ea
Rupta e din cer si mandra ca o stea.”

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s