Student B.

Cum în episodul anterior Cris o pierduse pe Akemi , iar Natasha era pe urmele sale, suflându-i în ceafă, acesta alege să evadeze pe calea aerului alegând prima cursă care i-a apărut spre o insulă restrasă mai exact Bermuda, cu escală în Hong Kong și New York.

Cris scapă la fix de Natasha, care nu apucă să urce și ea la bordul aeronavei, astfel că eroul nostru părea să aibă la dispoziție cel puțin 40 de ore de liniște cât dura zborul până la destinația finală. Mai mult decât atât, în aeroportul din Hong Kong, Cris o reîntâlnește pe Akemi, pornind impresună spre următoarea escală ce urma să fie în aeroportul JFK din New York.

Supriză sau nu, după decolarea din New York spre Bermuda, Natasha își face apariția preluând controlul avionului, ordonând că traseul să fie redirecționat spre Africa de Sud. Dar fără să-și dea seama ajunge în Triunghiul Bermudelor, unde aeronava este atrasă în vârtejul oceanului, Cris fiind aruncat cu 12 ani în trecut, în 2010 înapoi în Cluj, iar Akemi și Natasha înapoi în New York, într-un viitor și mai îndepărtat, mai exact 2030.

Cris revenea prin locurile studenției și la un moment dat dă de sosia lui ce era foarte entuziastă că face voluntariat și nu pleacă din Cluj, nici măcar acasă. Singura șansă de a reveni alături de Akemi era să-l convingă pe studentul Cris B. să aplice pentru Work and Travel ca 10 ani mai târziu el să fie deja stabilit în USA și să preîmtâmpine deturnarea avionului de către Natasha și implicit aruncarea lui Akemi în anul 2030.

Fiind de tânâr dornic să încerce aventuri, Cris știa acum cum să-și provoace tizul, prezântându-i avantajele Work and Travel, mai ales din prisma faptului că face bani dar și să o beneficieze de o serie de oferte turistice . Cum era pasionat de pariuri și poker, o ofertă de vacantă cum era cea din Las Vegas merita toată munca pe 3 luni. Iar cei de la CND Tursim au venit cu oferta ideal și sigur, mai exact Ocean City.

Deja leagăn al studenției românești, Ocean City din Delaware îl aștepta cu brațele deschise pe Cris, devenit Student B., care avea să fie ziua vânzător într-un magazin de articole foto, după-masa ospătar la un fast-food, iar seara barman la un bar pe plajă. O muțime de prieteni de toate națiile a întâlnit eroul nostru, care era cazat în vila cu alți 3 studenți români, un spaniol, 3 mexicani, 3 irladezi și un francez.

La sfârștiul perioadei era deja setată excursia spre Las Vegas, unde era o aventură de totul sau nimic, ori strica toți banii, ori făcea cât pentru un tur în toată America.

las-vegas.jpg

Situat în vestul statului Nevada, ricându-se ca o oază din mijlocul deșertului Mojave, unde peste un milion de oameni savurează 300 de zile de soare torid pe an, se pare că mitul vechiului Las Vegas era depășit, B. descoperind parcă o nouă planetă. Abordarea clasică de Vegas era disponibilă downtown, pe strada Fremont, cu toate lounge-urile, barurile cu pian și binecunoscutele casinouri, dar eroul nostru era dispus să încerce ceva mai mult din gustul acestui oraș

Cea mai apetisantă părea zona The Strip, unde orașe mitice erau readuse la o scară aproape naturală, gen Egiptul și Roma Antică în cadrul Caesars Pallace . Nu putea scăpa din tur nici faimosul Bellagio cu incredibilele sale fântâni dansatoare, pe partea de apa și relaxare distracția fiind continuată la The Miraje și resortul Madalay Bay, practic se putea aluneca dintr-un resort în altul fără să pășești în afara zonei The Strip.

las-vegas-2.jpg

După toată nebunia din oraș, urma și o drumeție prin Valea Focului, la 50 de mile distanță, ca încălzire pentru Marele Canion, ce se ivea după alte 235 de mile distanță. Era mult mai mult decât o priveliște, un peisaj bidimensional, mai degraba un laborator, diversitatea fiind inegalabilă, ajutând orice rătăcit să-și așeze lucrurile în minte, într-o perspectivă logică, meditând pe marginea stâncii, admirând cele peste 1 milion de hectare de peisaj sălbatic, o sursă inepuzibabilă de inspirație pentru generații întregi. Pentru un temerar ca și B. care a ales partea grea de coborâre în canion, termperaturile la fiecare 1000 de metri se încâlzeau cu câte grade. Desigur că și cacatușii, flora băștinașă trebuia să-și facă simțită prezența. Descendând, râul Colorado astâmpăra setea păsărilor uscate de arșita soarelui. Zona este protejată, fără drumuri, fiindcă aici fauna și flora sunt interdependente, cu multe specii pe cale de dispariție. Simțurile lui B. deveneau mult mai ascunțite, fiind capabile să capteze până și mișunatul sopârlelor pe pietre, experiențe cu adevărat natural de sălbatice. Spre deosebire de primii exploratori care au urât locul, tineri artiști și fotografi au deschis acest loc spre sufrageria lumii din prisma frumusetii peisajului ce-ti taie respirația.

gran-canyon.jpg

Soarele apune în Marele Canion și drumul lui B. cotinuă spre orașul care nu doarme niciodată, e clar, e New York! Cu puțin peste 30 de dolari B. și-a luat un abonament pe o săptămână la metrou care renta de la 12 călătorii în sus și putea fi folosit și de asemenea pentru tramvaiul suprateran Roosevelt. Ideal era de coborât la Turnul Trump, ce are în incinta sa singura cascadă in oraș, una de peste 4 etaje înalțime, cu apă Evian! Instinctul îi spune studentului B. să facă o oprire la Biblioteca Publică, unde dă peste o carte care parcă semâna prea mult ce-i spusese acel tip că va face în viitor, după ce l-a convins la aplice la vacanța cu Work and Travel. 

new-york-2.jpg

Ce era frapant era că deznodământul carții se oprea în momentul în care se pleca spre Bermuda. Intrigat, B. ia bilete spre insulă neștiind că un nou val îl poate purta din nou spre mrejele aventurii, dar mai ales al pericolului într-o nouă aventură din seria de articole SuperBlgo 2018!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s