Minionul din inima fiecărui doctor

Cris B. nu era fan spitale, mergând pe acolo din an în Paști, chiar putea număra de fiecare dată momentele când a ajuns la Sibiu sau Cluj pentru întâlnirea cu un sistem sanitar românesc menit să te îmbolnăvească mai rău, să te deprime, să te dai bătut din startul meciului cu boala.

Când avea vreo 5 ani, la nașterea fratelui său a ajuns la Cluj la secția de cardiologie. Dacă ar avea posibilitatea de a se întoarce în timp, poate ca hainele clasice de medic ar putea să fie înlocuite de bluze medicale cu imprimeuri, poate chiar cu inimoare, poate grijile privind starea fratelui său erau mai pozitive, fiind servite într-o manieră un pic mai optimistă.

ehalate.jpg

Prin generală un coleg s-a îmbolnăvit de TBC, iar toată clasa din Mirșa a fost chemată la Sibiu la un test să vadă dacă au contactat virusul, de la coleg ce oricum pontase doar câteva ori pe an pe la ore. Aici, dacă clasicele alburi din vestimentația personalului spitalicesc ar fi fost îmbogățite cu halate medicale mai pline de viață, poate chiar cu ceva floricele, teroare așteptării sigur ar fi fost mai dulce, că până la urmă nimeni nu se virusase.

Nici nu vreți să imaginați o dată la Cluj, când eroul nostru s-a dus la nefrologie să viziteze o prietenă ce avea probleme cu rinichii, ajungând chiar la transplant. Acolo, starea locului parcă te deprima instant de nu-ți mai venea să te întorci acolo. Dacă igiena nu permitea, poate niște pisicuțe imprimate pe halatele asistentelor ar face atmosfera un pic mai călduroasă.

pisi.png

Tot pe când era student, Cris a primit telefonic o veste șoc că un prieten a avut un accident grav la coloană pe când a vrut să sară într-un rău și că el este la Cluj, la Spitalul Județean. Deci în momente de genul acesta fiorii se joacă pe șira spinării ca un regiment de furnici. Plânsetele tătălui său, disperarea și neputința îl făceau să se simtă cumva răspunzător că nu poate face ceva, nu-i poate garanta că totul va fi bine. Dacă ar fi descoperit pe atunci un magazin online de costume medicale si echipamente de lucru plin de articole de diverse culori și modele, sigur ar fi îmbrăcat unul dintre ele, ca să-i sporească entuziasmul și dramul de speranță. Din fericire, prietenul din liceu a lui Cris a supraviețuit operației și acum este bine, însurat, cu doi copii.

Ca modele de bună practică în materie de vestimentație medicală, stomatologul lui Cris, pe care îl puteți descoperi într-un yolo-interviu , este un exemplu care adaugă la un halat simplu dar colorat, o atmosferă cu muzică și discuții care te face să uiți când ți-a scos măseaua, uneori Cris nemaiavând nevoie de anestezic.

costume-unisex.png

Cel mai fun asistent medical din Cluj rămâne Florin, care dacă ar putea să aducă la realitate toți minionii pentru a face pacienții să-și revină cât mai repede probabil că ar face toți posibilul să vină măcar o zi în spitalul său. Până atunci îi utilizează pe tricou și în alte forme de manifestare pentru a aduce bună dispoziție și a învâța oamenii să fie mai buni, mai sănătoși, practic mai plini de viață.

Această probă de SuperBlog 2018 din care și acest articol face parte, nu face decât să vă încâlzească în această toamnă rece, acoperindu-vă inima cu ceva de suflet din suflet pentru orice suflet într-o țară ce poate fi salvată de pe masa de operație în primul rând cu o doză de pozitivitate.

download

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s