きれいb。

Se pare că eforturile pentru a găsi Elixirul Vieții Fericite African părea o risipă de resurse, deteriorând tot mai tare colaborarea și așa șubredă între Cris și Natasha. Sub pretextul că merge să facă lobby pentru un turneu de volei asiatico-africaN Cris își ia un repaus binemeritat, plănuind pe ascuns o excursie în Japoniadupă o meticuloasă cercetare de oferte și vacanțe.

superblog-japonia-006.jpg

 Japonia cu Exact Travel Club

Teoretic numele clubului de volei din Africa de Sud era Exact, iar celui din Japonia era Travel, astfel încât urmele erau bine ascunse, încât Natasha să nu bănuiască nimic. Era un circuit în Japonia ce încludea atât orașele foarte cunoscute cât și un pic de munte, relaxare, bătrânul Chan Zu fiind foarte nerăbdator să-l revadă.

În aceeași Grădină Imperială din Tokio, Chan Zu era suprizător de binedispus, deși Cris se aștepta să fie măcar un pic dezamăgit că încă n-a găsit Elixirul Vieții Fericite. Însă, stupoare, la o reprezentație unde a fost invitat, una dintre gheișe semăna izbitor cu Shu Zo. Inima începea să-i erupă asemeni cu o magnitudine de tsunami. Totuși se pare că era o verișoară de ai ei, pe nume Akemi, ce înseamnă în limba locală răsărit frumos și apus de soare. Într-adevăr părul radia sub splendoare razelor, iar ochii ascundeau povești ce cuprindeau un cumul de dureri, suspine și un dram de speranță.

superblog-japonia-024

Akemi i-a mărturisit într-o plimbare pe lângă lacurile Fujigoko de pe muntele Fugi că era blestemată ca de fiecare dată când iubește, cineva apropiat iubitului ei să moară. Era o variantă imposibilă din punct de vedere fizic și anume să o găsească pe prințesa Konohanasakuya, patron spiritual al muntelui Fugi, singura capabilă să rupă blestemul. Deal-ul actual la care s-a gândit era eroul nostru era să rămână prieteni și să parcurgă această aventură împreună, unde să experimenteze fiecare zi ca și cum ar fi ultima și dacă o să aibă norocul să o găsească pe prințesă atunci poate exista șansa unei idile.

Lui Akemi i-a fost rușine să-i spună lui Cris că nu a fost niciodată într-un parc de distracții, dar privirea a dat-o de gol când se uita cu o curiozitate de copil la intrarea din Parcul Fugi Q Highland. Cea mai mare atracție era complexul de roller-coaster ce deținea o mulțime de recoduri mondiale. Takabisha are unghiul de coborâre de 121 de grade, Eejanaika ce are 14 răsuciri și Fujiyama unul din cele mai înalte roller-coastere. Planul era să le încerce pe toate, pe modul YOLO, dar încă de la Takabisha pe Akemi o apucă o panică maximă, care alertează și determină încă 6 turiști, un cuplu de spanioli Jose și Marina, un cuplu de ruși și un cuplu de americani John și Wayne, toți stăteau pe locurile din spatele lui Cris și Akemi.

Highland Resort and Spa părea evadarea perfectă după o zi foarte ciudată. Coincidență sau nu și cuplul de americani erau la salon, sarvurând trabucuri la piscină. În timp ce se relaxau la soare, Akemi are un flash de câteva secunde cu un trabuc stins, ca imediat să audă strigăte de disperare a lui Wayne ce încerca să-l salveze pe John după ce acesta alunecase pe marginea piscinei și se înecase cu un trabuc aprins. Dar nu era timp de stat în loc, căci muntele Figi după sute de ani în care a dormit se pare că era destul de nervos încât să erupă. Wayne fiind prea prins să-l jelească pe John a fost prins de lavă tocmai când era gata să fugă.

Între timp, Cris și Akemi erau deja în drum spre fosta capitală a Japoniei, Kyoto, prima oprire fiind în Arashiyama, unde traversau podul Togetsukyo, prilej de oprire unde să-și mai tragă puțin sufletul. Râul Katsura înainta voios spre pădurea de bambus. Mai departe cei doi s-au gândit că n-ar fi rău să încerce trenul Sagano. La vagonul resturant îi găsesc pe Jose și Marina care se certau grozanic, totul culimând cu o scenă a Marinei care îl impinge pe soțul ei cât poate de tare, amețit de alcool acesta lovindu-se cu capul de bar, lovitura fiindu-i fatală. Terifiată de nebunie ce o făcuse Marina se aruncă din tren.

De groază, Akemi insistă pe lângă Cris să coboare la prima stație și să continue drumul cu o croazieră pe râu. Seara ajung la tempul Ryoanji, unde se așează la restaurant să servească binecunoscutul preparat specific de supă de tofu. Această reteță budistă avea să readucă puțină liniște în mintea celor doi, mai ales că o savurau admirând o grădină japoneză tradițională.

Următoarea zi era dedicată unei vizite la castelul Nijo, dar la intrare palatului Ninomaru străjuiau un cuplu ce părea că sună foarte cunoscut. Desigur că Natasha din nou stătea în calea fericirii eroului nostru fiind de data aceasta destul de furioasă vis-a-vis de încercare lui Cris de a-i scăpa din mreje, de data aceasta avându-l în dreapta ei pe Vladimir, asasin plătit

Cris ia o pe Akemi de mână și fug spre mașina închiriată, dar când acesta a gonit în trombă, râmâne siderat de faptul că Akemi a sărit din mașină. Oare Akemi este teafără? Oare Natasha îl va prinde pe Cris? Râmâne de văzut în următoarele episoade din seria de probe SuperBlog 2018.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s