Ochii tăi de migdală de la Sanovita

“Dedic cea mai adevărată postare pe blog pentru sponsorii acestei povești, frații mei de la Sanovita, din partea mea Cris B. în mod special pentru pentru cele vor fi viața mea în curând, că iar am ajuns la 90 de kg, midgalele de 500 de grame la 32,36 lei alături de cele mai frumoase curmale  din România, se știe, fără sâmburi tot la 500 de kg, forță, forță, la atenție doar 7, 19 lei ! “

În timp ce o melodie random îi rula în playlistul de pe Youtube, după ce adormise din nou cu laptopul deschis, ăsta era apelul de încheiere ce-i venea în mintea lui Cris cu o noapte înainte de discursul în fața comunității sud-africane pe tema creșterii copiilor într-un stil de viață sănătos că no în epsidoul anterior îl lăudam că încearcă să lucreze la aspectul educațional. Era posibil să fie o reîntoarcere cu gândul la nopțile de rătăcire prin fumuri de narghile și manelele, alături de bruneta dintr-un episod anterior, că doar nu mai e mult până la Gala SuperBlog, dacă după proba asta va continua și restul de provocări din aceeași serie și o reîntâlnire cu ea părea inevitabilă. Sau era totul un vis într-un alt vis?

Practic tot discursul era construit din amintiri, visuri și regrete. Oare doar cu aceste ingrediente copilaria, adolescența și mai ales viața de adult ar fi arătat mult mai bine? Este foarte posibil, dacă stăm să ne gândim că de exemplu migdalele nu conțin carbohidrați, sunt bogate în vitamine E și calciu, contribuind la îmbunătățirea aspectului pielii, a unghiilor și a părului și a oaselor, deci poate mai puține coșuri la pubertate. De asemenea ele au un conținut mare de fibre și proteine, sunt o sursa imporanta de fier, 10 migdale pe zi fiind echivalentul unei farfurii de spanac, deci Pluto putea să-l bată pe Popeye doar ronțâind câteva migale 🙂

Migdalele se pregătec prin hidratare cu cel puțin 8 ore înainte, în felul acesta vitaminele și nutrienții din ele se trezesc, fiind mai ușor de digerat. Acele alune pot fi consumate între mese, ajutând la prevenirea anemiei, au efect antioxidant, îmbunătățesc memoria, deci este o alternativă naturală la Google Calendar.

Pentru cei care nu le-au încercat încă, se pot consuma atât în feluri sărate de mâncare, cât și în dulciuri, salata de migdale și laptele de migale fiind printre cele mai cunoscute, să nu mai vorbim de dulciurile vegane.

Migdale-Crude-Superioare-500g.jpg

Rămânând cu miros a Crăciun încă în nări, mergem să ne aplecăm atenția și asupra curmalelor. Sunt unul din cele mai bune energizante naturale, cu eliberare lentă și rapidă , deci dimineața adio cafea sau în cazul lui Cris B. ceai negru+moțăială, fiind compus din fibre, zaharuri, vitamine, minerale și antioxidanți, ajutând la menținea florei intenstinale. Foarte important este faptul că ajută la menținea unui sistem nervos sănătos, datorită conținutului ridicat de potasiu substanță ce poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la 40%. Magneziul conținut tonifică mușchii și încetinesc îmbătrănirea, având efect benefic asupra prostatei și rinichiilor.

Curmale-500g.jpg

Totuși, curmalele nu se recomandă diabeticilor!

Dacă în loc de dulciuri Cris s-ar delecta mai mult cu aceste fructe este posibil ca începând din viitorul apropiat viața lui să devină mai ușoară și la propriu și la figurat!

La modul serios, fiind deja în 2022 parcă nici viitorul arăta prea roz, era aproape de preziceriile Sorinei Fredholm dintr-un articol de la FoodBloggers legate de obezitate, cancer și boli de inimă, veganismul transformându-se din modă în refugiu, măcar seara.

Dar deja discursul parcă depășea cam mult spațiu de emisie, era timpul ca poveștiile să ducă spre în acțiune în loc de cunoștiințe, ca generațiile viitoare să cunoască bunăstarea în detrimentul prostiei.

Mama lui Cris i-a pus curmale, smochine și migdale pentru prima oară în față, este rândul lui să vă invite și pe voi, dragi copii, dragi grăsuți, dragi oameni ce nu mai știu ce să mânânce ceva sătul și sănătos, poftă bună!

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s