Cris B. in SBC

Cris B. se uita aseara la acel nebun Liverpool 3-2 PSG și inevitabil îi reveneau amintiri de pe vremea aventurii dominicane . Rasfoind un ziar online foarte cunoscut de sport după rezumatele celorlalte partide din Champions League, pentru un minut se imagina din nou manager marketing la Student Sport Cluj și ce frumos ar fi fost să fie parte din nou din visul fondatorului asociației, acela de transforma sportul românesc în business. Și gând la gând cu bucurie dă peste un articol ce promova Sport Business Chain, o conferință unde sportivi din toată lumea și experți în lumea afacerilor din domeniul sportului își dau întâlnire timp de 3 zile, între 28-30 Septembrie, la Palatul Stirbey din Buftea pentru a crea noi lideri ai viitorului, noi planificatori, noi gânditori, noi deschizători de drumuri spre salvarea acestei țări prin ce altceva decât sport, locul unde mereu am fost campioni, dar unde în ultima vreme ne este tot mai greu să perpetuăm performanța atât din punct de vedere profesional, cât și financiar.

Și totuși ce tip de stakeholder putea fi Cris B. pentru o inițiativă ce deja a atras cluburi de tradiție din fotbalul românesc ca Dinamo Bucureși, Rapid București, U Cluj-Napoca, echipele cu cei mai superbe galerii și cele mai incredibile coregrafii? Păi era un pasionat de sport, doar ca blogger a făcut analiză de brand pentru Dinamo , a făcut greșeli de scriere sau mai nou licențe poetice cum li se spune, din cauza emoțiilor cauze de meciurile nebune a lui U Cluj, trăite pe viu! A înjurat, s-a bucurat, a stat nedormit pentru Simona Halep, a numărat ultimele secunde la victoriile fantastice ale naționalei de handbal! Și totuși parcă simțea că poate contribui cu o componentă mult mai palpabilă… Tot rulând mouseul, îi sose;te un mail cu nou proiect de cercetare de piață, asta era! Fiind coordonator regional la o multinațională în domeniul market research, putea propune sondaje de opinie personalizate pentru testarea fezabilității viitoarelor produse de marketing din domeniul sportiv. Era o un fel de asigurarea pe partea de risk management pe care toți o căutau indiferente ce doreau să lanseze, ce produse concurente aveau sau ce campanii de marketing stăteau în hold pentru validarea demografică.

Și așa începe căutarea, să vedem ce aduce acest eveniment în fața publicului auditor, timp de 3 zile, între 28-30 Septembrie, la palatul Stirbey din Buftea căci trebuia să merite 2 bilete de avion, o cazare în București și câteva drumuri cu trenul.

Balul se pare că va fi deschis de George Ogăraru, actualmente consultant la Ajax Amsterdam, fost antrenor la U Cluj-Napoca și jucător la Ajax, Steaua, Sion și Oțelul Galați. El va oferi câteva din principiile de educație și perfomanță sustenabilă din fotbalul modern în format olandez brevet de lăncieri.

Apoi Wim Mathues, senior manager Economerce & Digital Partnerships la Coca Cola Partners, vă racori publicul cu un discurs axat pe strategia digitală a sponsorilor în sport.În runda 3, binecunoscutul promoter Superkombat Eduard Irimia, ambasador al SBC, va aduce în ring secretul succesului unui brand locat de fight ce a ajuns un delir global.

După un panel despre capitalizarea engamentului fanilor, Alex Trickett, fost Global Head of Sport la Twitter va centra cu multe strategii digitale spefice sportului. Mingea va fi preluată de Karina Stoipu, Team Manager la BC SCM Timișoara care într-o combinație cu Maik Matischak, Vice-President Comunications at NBA EMEA vor arăta cum intră un slam dunk într-o coș european.

În acestă prima dată tot a bătut Barcelona cu 4-0 pe PSV era de neiertat să lisească un reprezentant blaugrana. Diego Valdes, director la SBI Barcelona va inspira publicul cu ponturi din noile tendințe în leadership-ului din fotbal.

Vă mai zic numai că în ziua 3, trezirea va fi dată de Radu Abramenscu, comentator Eurosport în tandem cu Ming Zhao, UK Coordinator la Super Sport China care vor apropia piețele emergente de cele supradezvoltate în materie de poftă de sport și consum media.

Cris B. ar mai sta pe gânduri, dar începe Ajax – AEK Atena în 10 minute și nu mai e rost de povești, e loc de fotbal adevărat, sport pătimaș și coregrafii 3d, bani mulți și performanță la nivel înalt, so don’t fall asleep on the substitution bench, get up, buy a ticket and let’s play!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s