Nothing comes good without hard work

“Nothing comes good without hard work!” Așa i-a spus Cahill lui Halep, la 4-3, în primul set al finalei de la Montreal disputată în această seara cu Sloane Stephens, nr 3 mondial, care se visa a 11-a americancă ce câștigă acest trofeu, după cel ultima oară Serena Williams câștigase în 2013, tot în fața unei românce, mai exact Sorana Cîrstea.

După ce americanca și-a adjudecat primul game pe propriul serviciu, Simona a mărșăluit până la 4-1. De acolo, Sloane a revenit până la 4-3, când Halep exasperată de erorile ei neforțate și-a chemat antrenorul, care i-a spus să rămână pozitivă că încă are un break în față. Acesta reprezintă primul punct psihologic al meciului. Americanca egalează la 4-4 (momentan în care tata muta că nu mai are răbadre la film tv-ul și eu mă mut la laptop). Simona face 5-4, fiind egalată la 5-5, moment în care și Gaz Metan deschide scorul cu fcsb. Stupoare! Sloane duce meciul la 6-5 pentru ea, Simona salvând dramatic în următorul set două mingi de set pentru a împinge setul în tie break.

În tie break evoluția slabă a Simonei se accentueză, la 0-3 culminând cu racheta izbită nervos pe jos de către constănțeancă. Se ajunge chiar la 1-5, apoi se schimbă terenurile. Simona revine în meci și câștigă 3 puncte consecutive, apropiindu-se la 4-5, dar Halep face a doua dublă greșeală din tie break și setul părea compromis. Însă Stephens ratează 4 mingi de set și Simona Halep câștigă în cele din urmă cu 8-6. A fost un prim set nebun în care psihicul de învigâtoare a Simonei a salvat peste 10 mingi de game și două de set.

Se observă cu ochiul liber creșterea de formă a lui Stephens care în setul 2 face break cu 40-15 în primul game al setului doi. Halep replică cu un rebreak alb, 1-1. La sfârșitul game-ului trei Simona face o dublă greșeală, iar Stephens face al treilea break consecutiv, urmat de primul game alb pe propriul serviciu și scorul ajunge la 1-3. Halep reduce din diferență și face 2-3. Setul 6 reprezintă un moment psihologic al setului, unde se ajunge la 40-40 și un muie psd din tribună. După un drive-in Sloane face avantaj și duce scorul la 2-4. La 3-4 Stephens își cheamă antrenorul, scorul înclinându-se spre 3-5, urma Simona să servească pentru a rămâne în set. Game-ul 9 merge ca un carusel până în 40-40, unde după a cincea minge de set, americanca face 1-1.

Se intră în decisiv, după un timeout medical cerut de eroina noastră pentru dureri la piciorul stâng. Și totuși în ciuda uzurii reușește un prim break, după un lob defensiv ce a suprins-o pe Stephens. Deja ceasul arăta ca au trecut două ore din meci. Sloane se ambiționează și încearcă marea cu degetul, dar ratează mingea de rebreak, Simona revine și își adjudecă serviciul, era 2-0 și totul părea să curgă lin spre o victorie lejeră.

După încă un muie psd, ce părea că poartă ghinion la acest meci ( chiar o deconcentra pe sportiva noastră), la căpătul unor schimburi de până la 24 de mingi, Stephens revine la 2-2 și aveam un deja vu din setul 1. Se pare că un muie dragnea îi merge mai bine Simonei, care se distanțează din nou de data aceasta la 4-2, forțând spre un 5-2 fabulos. Din nou este chemat la datorie antrenorul americancei, care o sfătuiește să ia meciul punct cu punct, să nu se gândească la scor. După un challange cerut la plesneală, se dovedește ca mingea trimisă de Simona era afară și scorul devine 5-3, Sloane reușise un nou break. Presiunea rămâne pe Stephens care este pusă pe propriul serviciul să salveze două mingi de meci! Și culmea că reușește, colac peste pupăză face și 5-4.

Halep avea ultima șansă să câștige meciul pe propriul serviciu, care în ultima vreme văd că este tot mai bun. Merge cap la cap, până la 15-15, de acolo plutește spre un 40-15, unde o așteptau alte două mingi de meci pe care scrie 900 de puncte WTA și 519 000 dolari. Nici nu stă la povești SH și țîpă un as din fundul grădinii, devenind pentru a doua oară campioană la Rogers Cup, învingând pentru a doua oară în două luni pe Sloane Stephens, după victoria de la Rolland Garros. A fost cel lung și muncit meci al tenismenei noastre dintre cele 10 disputate în acesta competiție, 7-6, 3-6, 6-4!

 Bravo Simona!

halep winner.PNG

Simona Halep se califică matematic la Turneul Campioanelor de la Singapore, are asigurat până după turneul de Cincinnati fotoliul de lider în ierarhia WTA, unde poate doborî curând locul 11 ocupat de Azarenka în topul numărului de săptămâni cumulate ca număr unu mondial. Cât despre Cincinnati, cum anul trecut a disputat finala împotriva Muguruzei, are liber primul tur, urmând ca cel mai probabil să joace contra Irinei Begu în turul doi, deci ne așteaptă un duel românesc curând!

La înmânarea trofelului Simona Halep s-a descătușat, finalul discursului fiind adresat în limba română:

“E un sentiment extraordinar să vorbesc din nou din postura de câștigător, aici la Montreal. A fost o săptămână extraordinară, chiar dacă am venit după o perioadă de pauză! Sloane, mă faci să joc din ce în ce mai bine, sper să ne mai întâlnim! Am fost puțin crazy pe teren! Mulțumesc pentru susținere și vă rog să respectați această încăpere pentru că tenisul este un sport frumos!”

sh stats rogers.PNG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s