22 de zile până la mare

Într-un răgaz prilejuit de finalizarea task-urilor intermediare pe ziua curentă, Cris B. devine melancolic și începe să răsfoiască prin telefonul personal amintiri de pe vremea haiduciei lui. Poze de prin Chișinău, Râșnov, București, Șimleu Silvaniei, Sibiu, Satu Mare, Strasbourg, dar mai ales de prin Cluj. Acest smartphone pe care îl poseda deși clar era mai performant decât cel anterior, parcă îi lipsea simplitatea și farmecul acelui Lumnia, primul lui smartphone. Din păcate istoria poveștiilor cu el a apus în momentul în care l-a scăpat cu fața pe jos în club, la 5 dimineața. Părea un șir de întâmplări nefericite că părea desprins din ” Final Destination “, început în urmă cu câțiva ani, când de 1 decembrie într-un muzeu din Alba Iulia, camera foto luată din primii banii de pe chestionare, sărutase brutal cimentul.

Oftează săracul Cris, se ridică de pe scaunul de la birou și iese pe terasă să vadă ce mai face soarele. Atât de bine se scufundă în canapea încât orizontul ochilor prinde nuanță de vis. Odată redeschiși, simte că îl gâdilă ceva în talpă, era ceva micuț, negru, dreptunghiular. Lumnia lui prinsese viață! Eroul nostru dă să se verifice din instinct dacă mai are telefoanele în buzunar și spre panica lui maximă temerea se adeverise. Dă să se ridice, să se reîntoarcă spre birou, dar Lumnia avea chef de joacă, chiar dacă avea display-ul praf, voia măcar niște muzică să-i pună lui Cris.

Din cardul vechi de 1gb, procesat mai ardelenește, deodată răsună :

Cris și Lumnia încep să țopăie și să danseze de bucurie, dar petrecerea este întreruptă de piuitul de low battery a Lumniei și atunci chipuri triste păreau să acapareze atmosfera de pe terasă. Dar iată că de nicăieri, deși mitul spunea că este uitat într-un dulap acasă, Nokia 5200 își face apariție și dă play la niște muzică super-vintage, deși un pic răgușit, încă suna cool:

Nokia preia prin bluetooth toate melodiile Lumniei înainte să se descarce și set-up-ul în materie de playlist era pus la punct 100%. Ce mai lipseau erau niște boxe, dar iată că se aud niște tropăituri pe scări, acompaniate de lătrăturile câinilor de la parter. Agenții speciali Laptop Asus și Sistem Genius au fost notificați că au o misiune importantă la început de săptămână, mai exact să spargă monotonia unei zi de luni și nu putea să refuze un challange de asemenea calibru. În tandem cu Nokia și Lumnia, sesiunea de chill-out era în toi, când curentul brusc se oprește. Din interior ies ursuzi, cele 2 Samsung-uri, A 3 și J5, coordonați smartwatch-ul Star Rush care generează o larmă ce acoperă muzică. Erau obsedați de faptul că Intel nu o să termine la timp toate comenzile date de Cris și era nevoie de o intervenție urgentă a eroului nostru la birou.

Cris îi asigură că totul o să fie bine și cionește cu ei 100 de Mega Libre. Star Rush duce chermeza la alt nivel, riscând cu un feature beta proaspăt lansat pentru a-i muta pe toți în I-Vamă. Poposiți acolo, A 3 se ia de porturi, nu-i venea să creadă că a ieșit pentru prima oară din birou, că poate folosi funcția foto și pentru altceva decât documente și să lase Outlook-ul și Whatsup-up pe stand by! J5, Lumnia și Nokia 5200 se aseză pe un sezlong povestind nebunii făcute alături de stăpânul lor, Cris B, fiecare din timpurile lui, erau practic ca bunicul cu fiul și nepotul pe aceeași plajă. Genius se laudă cu performanțele sale surround în față lui A 3 și Asus, care s-au lăsat convinși că până atunci nu au știut ce înseamnă muzică adevărată.

featuri.PNG

Mai spre seară, bodyguardul I-Vămii pe numele lui real Smart Protectionescu își face apariția pe plajă și le oferă tuturor câte o husă de protecție în cazul în care consumă prea mulți mega, ajungând chiar spre giga. Spre dimineață A 3 și J 5 încă mai savurau ultimele bit-uri de shoturi până au căzut cu fața pe podea… Cris observă și își pune mâinile în cap, iară trebuia să își caute de data aceasta chiar două telefoane și să-și fac rost din nou de numerele din agendă, că husele primite cadou le puseseră deoparte așa mai pentru zile de sărbătoare. Dar iată că A 3 și J 5 s-au ridicat fără nici o zgârietură, se pare că puseseră un pariu care se îmbracă mai repede cu husa și au uitat să și-o mai dea jos. Cris răsuflă ușurat, își ia chitara și se pune la I-cântare alături de gadget-urile sale pe malul mării, pe linia melodică a mării.

Într-un târziu, spre dimineață un cântec cunoscut parcă se suprapunea cu atmosfera somnoroasă, era ringtone-ul de la A3. Se pare că era nevoie de o revenire la TAB 2, ce se rănise la display și Lenovo ce era nerăbătoare să meargă pe teren să facă chestionare. Cris a trebuit să se teleporteze rapid înapoi în Cluj, la birou, să se trezească și se pună din nou pe găsit soluții. Și totuși o cerere de concediu pentru septembrie așa o săptămână nu sună rău deloc, așa peste vreo 22 de zile 🙂 Lui Cris B. corporatist, plin de device-uri și proceduri îi era dor de Cris B. cel liber…

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s