One step VIA YOLO

Un studiu american despre sursa longevității, început acum mai bine de 75 ani ce dăinuie și azi, a arătat că relațiile de calitate întrețin fericirea și sănătatea unei persoane în timpul vieții. Mai exact s-a dovedit că singuratatea ucide, conexiunile sociale ne țin în viață. Oamenii deschiși spre a rămâne conectați cu familia, prietenii, comunitatea sunt mai fericiți, mai sănătoși din punct de vedere fizic și trăiesc mai mult. Experiența singurătății este toxică, aduce purtătorilor mai puțină speranță, declinul sănătății se accelerează, funcțiile creierului își pierd din capacitate mai repede decât în mod normal.

Și nu vorbim nepărat despre numărul de prieteni sau că ai o relație, ci mai degrabă despre calitatea mediului social din care face parte, unul impregnat de conflicte aduce deservicii sănătății noastre. Cât de satisfăcut ești cu relațiile din jurul tău este mai important decât nivelul tău de colesterol. Chiar și în zilele în care durerile fizice sunt evidente, inteligența emoțională poate balansa lucrurile.

Să luăm un exemplu care din păcate apare tot mai des în zilele noastre, te îmbolnăvești de cancer. Șocul, testele, terapia, toată anxietatea generată natural nu fac decât să contribuie la avansarea stării de boală. Partea cea mai nașpa este că de multe ori cei din jur nu reușesc să asimileze, să empatizez eficient la asemenea traume și sunt prea multe cazuri în care acest luptător pentru viață alege să-și ducă crucea singur.

lp0.PNG

Ce am aflat recent este că s-a lansat un facebook al războincilor, a celor care cred în șansa lor de a fi fericiți în ciuda norilor ce persistă în viața lor. Este vorba de aplicația VIA, ce este disponibilă gratuit în Magazinul Play și pe Itunes.

lp3.PNG

 VIA este probabil prima aplicaţie mobilă destinată tinerilor adulţi afectaţi de cancer din România. Acești soldăței, cu vârsta între 18-39 ani, au șansa de face networking, de a se conecta cu omuleți la fel de frumoși ca ei, cu supraviețuitori, de a crea o comunitate a celor care iubesc viața clipă cu clipă, savurează fericirea în orice formă. Acestă platformă reprezintă un mediu safe, ce-și propue să reducă teama de respingere, o abordare nouă pentru sistemul medical românesc la nivel de terapie. Este un fel de mare de libertate în care se poate înota spre răsărit, spre soare, spre fericire. Conceptul încurează dezbaterea unei palete mari de subiecte, chiar și cele tabu, cu follow-up în mediul offline, totul pentru a contribui la dezvoltarea scutului de apărare comunitară împotriva acestei teribile maladii. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară.

Locotenenții acestei initiative civice sunt harnicuții de la asociația Little People, ce merită tot respectul și susținerea din lume pentru efortul depus și spiritul brav de inițiativă, un nou proiect de impact din istorie unor oameni YOLO ce țin la oameni!

Căci la urma urmei ce poate însemna pentru noi o relație semnificativă? Care să ne determine să înlocuim timpul ecranului cu oamenii? Să facem ceva total nou împreună, care să ne scoată din zona de comfort? Abordările sunt infinite, eu v-am dat kick în acest articol.

„Nu e timp, atât de scurtă e viața, pentru certuri, scuze, gelozie, reproșuri. E timp doar pentru iubire, și nici pentru ea nu e decât o clipă, ca să spun așa…”- Mark Twain

lp2.PNG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s