Doar un alt vis al muritorului de rând Cris B.

Ultima oară Cris B, pleca în vacanță și scotea totul din priză. Iată că a venit timpul să lase golăneala și să-și ia un job serios. De câteva săptămâni încerca să se adapteze cu noul de job de manager zonal al unei multinaționale, somnul fiind tot mai scurt și mai prețios. După două nopți cu mai multe griji decât somn, părea aceeași joi în care eroul devenit muritor de rând se țâpă în pat, dă drumul pe Comedy Central și începe să tasteze laptopul, că doar nu tot asta face și la job, că acolo se joacă la desktop:) Cercetând după inspirație pe peretele de facebook, că somn nu-și găsea, la tv mergeau doar reluări la reluări din “Friends”, părea că drumul până la biroul lui Morfeu este presărat cu prea multă eternitate. Nici cele 3 perne + cea mai dragă in formă de minge de fotbal parcă nu-și găseau locul potrivit sub capul lui.

De plictiseală parcă îi venea să-i scrie din nou acelei brunete la care are doar șanse mari să pice din nou într-o prietenie plină de frustrări extra, pe lângă cele care le are deja. Trebuie doar să-i recomande o piesă, d-aia de top trending gen The Motans și Irina Rimes, o supradoză de arsenic pentru suflet și energizant pentru somn, sinucidere onirică, a unui zombi suferind după o dragoste de tip sevraj obsesiv pentru a a treia noapte consecutivă.

Că tot suntem la partea de lead, deobicei la partea de ads Cris dă ignore, dar iată că parcă gând la gând cu bucurie, cumva ca și alternativă la număratul celor 100 de oi, se ivește la newsfeed un site old-school, alb și negru ce oferă în schimbul completării unui chestionar, reducere de 15% la o saltea cu două fețe realizată după o tehnologie hibridă, prima saltea din lume cu spumă din chihlimbar АmberFoam, brevetată, cu cu efect de masaj, cu 7 zone de confort, spumă cu memorie de calitate avansată și sistem ortopedic Pocket spring.

Capture.PNG

Numai cuvântul chihlimbar, considerat încă din antichitate că deține energii mistice și proprietăți terapeutice îi aprinde imaginație lui Cris, miturile ce spun că ar fi un elixir al nemuririi și chiar leac pentru aproape orice în medicina populară. Era pretextul perfect pentru un nou vis, poate nu așa de chinuit pentru ziua joi, fără muzică laim, fără prea mult somn, doar vise frumoase în care corpul și mintea să plutească ca un pirat pe o mare nouă spre o plajă virgină.

Și totuși Cris se trezește din nou la birou la sfârșit de program, anunțat pe ecranul telefonului, care urla cu “Adda- Arde”, bruneta îi spune că se grăbește să se întâlnească cu el la gară să meargă la degustarea de gelato Siera Maria. Drumul din centru spre gară pare foarte anevoios din pricina vantului tot mai puternic și a unei iminente amenințări de ploaie. Foarte inspirat, deși ajungeau prea devreme Cris decide să ia un taxi. Restaurantul panoramic unde sunt lăsați are ca gazde niște vloggeri foarte faini și după ce își primesc paharul de Prosecco, parcă nici nu Cris nu-i mai pasă că bruneta și-a luat tricou cu Germania la un degustare cu un pic de dress code. Se merge din gelato în gelato, cu destulă bere și vin, iar pe fundal ruleaza “To Rome with Love”. Lui Cris și brunetei nu le prea pasă de film, nu le pasă de nimic, celălalt blogger invitat și el ad-hoc la masă este ignorat, nu prea are loc de zâmbete, ochi dulci, râsete naturale împinse de limita ridicolului. Deja localul se împluse, în afara terasei ploua puternic, dar parcă lumea  lor avea doar doi locuitori, cred că v-ați prins și voi despre cine e vorba.

La un moment dat simțeau că trebuiau să evadeze, la ieșire fiind delectați cu o mărturie în formă de gelato, la pachet. Orice oameni normali ar lua taxiul imediat, că ploaia se putea ivi în orice clipă și inevitabil e capabilă să-i facă leoarcă, dar ei nu, au ales să se plimbe de mână până când un taxi al destinului va răsări din anonimatul nopții. Când mai aveau câte sute de metri până la căsuța brunetei, se apropie de ei o mașină galbenă cu un bec verde pe cap. Era o nebunie nouă să se umble un pic, să se piardă într-un Cluj care îl știu poate prea bine. Având la dispoziție două cutii de un 1kg de gelato parcă țineau tot timpul necesar în două mâini, în universul lor relativ cotidian, unde parcă orice secvență ce se derula prin cei patru ochi ce se holbau clipă de clipă fără a îndrazni șă-și spună da buzelor, părea desprinsă din ” In Time “.

La un momentan dat taximeTristul s-a scuzat că trebuie să iasă din tură și i-a lăsat pe Cetățuie, pradă apuslui, unde Șomeșul curgea în armonia unei piese ce trebuia inventată atunci, cu un pupic pe obraz, un sărut la refren și un final îmbrățișați. De data aceasta Cris nu se supăra că refrenele românești se repete de prea multe ori, chiar îi plăcea să dea pe repeat creația generată de data aceasta de doi muritori de rând.

Telefonul sună cu prima alarmă, bruneta dispare sub pretextul că trebuie să plece a doua zi, dis de dimineață din Cluj. Cris mușcă din pernă încercând să revină în acest episod de serial întrerupt de reclama muzicală, dar ajunge pe jos, la baza scărilor de pe cetățuie, unde taximestrul îl aștepta pregătit de un nou drum asemeni lui What’s UP în piesa de mai jos…

Somnul de dor este continuat de nouă zi la birou numită vineri în care proiectele de chestionare par să nu aibă un sfârșit deși luna apune și e doar ora 12 00. Dar măcar a visat frumos și are un feeling că urmează în curând o comandă pentru o saltea magică, de tip portal spre trecut, desenat de dorințe și regrete ce încă sfârâie asemeni unui jăratec, căci visele nu pot răni, pot hrăni o vindecare fizică și emoțională…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s