Adios, Argentina, adios Messi

Argentina își face bagajele pentru Buenos Aires, urmându-i pe nemți, echipele ce jucau finala la ultimul mondial, dezamăgind crunt. Când tragi mâța de coadă și lași golgheterul Italiei acasă, doar pentru că nu este prieten cu Messi, ți-o meriți. Argentina a tot șchiopătat, mie mi se par chiar și optimile acestei competiții o performanță, având în vedere cum s-a calificat la acest turneu și cât noroc a avut în faza grupelor.

penalty fra.PNG

În minutul 8 Griezmann scutură serios bara din lovitură liberă anunțând un Franța mult mai ofensivă și decisă decât a fost în primele meciuri. Mbappe iese la rampa pentru prima oară în acest meci, după ce lasă în urmă apărarea argentiniană, grație unui fuleu fantastic, sud-americanii alegând soluția extremă de fault în careu, penalty-ul fiind transformat de golgeterul lui Atletico Madrid, Antoine Griezmann și Franța deschide scorul.

1-0.PNG

Antrenorul Deschamps dictează retragerea, iar în ultimele 20 de minute ale primei reprize argentinienii dețin controlul jocului. Totuși nimeni nu putea să prevestească execuția la vinclu a lui Di Maria, de la aproximativ 30 de metri. Cortina de pauză cădea peste scorul de 1-1.

1-1.PNG

În timp ce francezii nu efectuează nici o modificare, la alb-albaștri Rojo este înlocuit de Fazio. Di Maria este încă pe val și în minutul 47 scoate o lovitură liberă, mingea respinsă este pasată de Banega lui Messi care deși șutează slab îl pune pe fundașul de bandă de 31 de ani al Seviliei, Gabriel Mercado în poziție de finalizare, unde a avut nevoie doar de o deviere pentru a împinge mingea în poartă. Argentina răstoarnă scorul la 2-1!

1-2.PNG

Franța trebuie să ambajeze din nou Renault-ul, însă Griezmann nu reușeste să profite în minutul 55 de o eroare în apărarea argentiniană, fiind la un pas să plaseze mingea în poartă. Minutul 58 aduce un deja vu din meciul Spania – Portugalia, un voleu mai superb ca a lui Nacho, de data aceasta executat de Pavard, care își repară greșelile de la golurile Argentinei, fiind cel care l-a ținut în joc pe Mercado și l-a faultat pe Di Maria. Același Di Maria continuă să hărțuiască apăarare les blues, dar din păcate nu reușeste să obțină lovitura liberă.

2-2.PNG

Kylian Mbappe, cel mai tânăr marcator din istoria Franței, profită de bălbăiala din careul argentinian eliberându-se din careul sud-american și transformă minurul 64 într-o nouă schimbare de ștafetă, tabela indicând 3-2. Sampaoli se trezește la viață și îl scoate pe Perez și îl aruncă în joc pe Aguero.

3-2.PNG

Minutul 69 este ideal pentru momentul în care Franța le-o trage definitiv argentinienilor prin același Mbappe care finalizează o pasă a lui Giroud, după o fază de contraactac școală în care pressingul Argentinei nu a fost eficient. Mbappe a avut la această fază o viteză de peste 30 de km pe oră, la o cursă de peste 70 de metri! Franța livrează Argentinei trei goluri în 11 minute!

4-2.PNG

În minutul 70 Pogba își permite să se distreze cu apărarea argentiniană, îi pasează lui Giroud care rateaza. Minutul 72 consemnează un galben la Mauitdi ce-l va suspenda pentru următorul meci. Tolisso în minutul 75 îi ia locul lui Matuidi.

Acțiunea lui Messi, este finalizată cu un nou șut deviat, de data aceasta aparținând lui Meza care totuși aterizează cuminte în brațele lui Lloris în minutul 79. În minutul 83 iese Griezmann, intră Fekir, favoritul fanilor francezi, aflat la a 16-a selecție la națională. Totuși, Fekir nu intră bine în meci, în mintul 85 pierde mingea la prima atingere după o încercare de dribliguri în cascadă, dar Messi reia cum nu se poate mai prost, mult prea slab pentru nivelul competiției. Ultima schimare a francezilor este în minutul 89, unde Thauvin îi ia locul eroului Mbappe.

Mbappe- “Împreună am făcut lucruri frumoase, avem o echipă mare, jucători foarte buni. E bine, trebuie să continui să muncesc. Presa a spus că sunt purtător de cuvânt al echipei și nu vreau să-mi asum așa ceva, iar astăzi s-a demonstrat că suntem o echipă bună!”

Pe fondul oboselii sau al relaxării, în minutul 93 Varane gafează, Aguero reia pentru 4-3! Un minut mai târziu, Otamendi șutează într-un francez și generează un meleu unde jucătorii ambilor formații se îmbrâncesc în acest final de meci devenit dramatic. La ultima fază Kun Aguero centrează, dar mingea este reluată peste poartă și arbitrul fluieră finalul meciului, iar întreg stafful francez este în sărbătoare.

gol aguero.PNG

Telenovela argentiniană a avut ultimul episod la acest mondial, Messi nu reușește nici la ultima fisă să ia trofeul, iar romantismul franțuzesc așteaptă în sferturi o nouă victimă sud-americană condusă de Suarez ce se înfruntă în acestă seara ibericii lui Ronaldo.

Deschamps- “A fost un meci ca și afiș foarte interesant, am avut ceva emoții, dar sunt foarte fericit pentru jucătorii mei. De asta ne pregătim să jucăm aceste meciuri, critici sunt mereu!”

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s